Jump to content

Tomyrv

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Tomyrv's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. No har eg avfeitta alle delar inni kruttdia, i tillegg til å stille inn kruttmålet på nytt, utan hell. Det lek krutt no og, jo fortare eg gjer bevegelsane, jo meir krutt lek det etter fylling. Eg brukar jamne bevegelsar og ladar ikkje unødig fort. Nokon fleir tips?
  2. Hei. Har nyleg kjøpt meg Dillon 650, og har eit par spørsmål: 1. Kor stor variasjon i kruttmengde kan ein forvente ved bruk av Norma 15 krutt? 2. Kvar gong ei hylse har vore opp i stasjon 2 for kruttpåfylling, dett det ned ein 2-3 kruttkorn lott etter endt fylling. Kva kan eg gjere for å forhindre det? Og er det normalt?
  3. Hei! Prøvde å bestille ein Rimfire Hunter stokk i kveld med JetCarrier adresse. Alt såg ut til å gå greit fram til eg skulle skrive inn kortnummer. Fyrst skriv ein inn kortnumra, for så å skrive inn kortholders navn og adresse. Eg valde å skrive den norske adressa mi og eg fekk då beskjed om operasjonen ikkje kunne gjennomførast. Er det nokon som har tips til ei løysing på problemet? mvh. Tomyrv
  4. Ok. Eg har god presisjon i 750 m/s. Så det er einaste farten eg tenkjer på.
  5. Hei. Har planar om å bruke 140 grs A-max i DFS samanheng framover. Var og testa nokre ladningar her om dagen: 140grs amax Cci tennhette 37 grs VV N150 COL 78mm Pipe: 700mm 37grs var MAX ladning ihht Landrø/Vihtavouri sin Sauer 200 ladetabell, og gav 750 m/s i pipa mi. Spørsmålet mitt er kva som er "anbefalt" utgangshastigheit. Bør eg prøve litt hardare ladning slik at eg nærmar meg 800m/s, eller er 750 m/s greitt nok? Skyt ikkje på lengre hald enn 300m.
  6. Hei. Er på utkikk etter ein ny stokk til Sakoen min, då den originale er alt for kort (Er 190 høg). Har skjønt det slik at Boyds har slutta å selge blanks, og leiter difor etter ein stokk i samme prisklasse som boyds kunne levere. Planen er å kjøpe blanks, og deretter sende stokken til ein børsemakar med kopifres. Nokon tips? Tomyrv
  7. Då ville eg valgt ein på 30 w. Sjølv har eg 20 w på ca 60 m I skogsområde. Dette går, men kunne godt hatt litt meir lys. Viss du tar eit søk på finn.no så finn du forskjellige butikkar som har slikt:)
  8. Ingen som har prøvd dette eller har høyrd om forsøk?
  9. Er det nokon som veit om det er mogleg (overkommeleg) å tilpasse eit 75 skjefte på ein 85? Er på utkikk etter trestokk til min 85 Finnlight, men nypris på 85 trestokk er forholdsvis kostbart. Syns dessutan 75 stokkane er finast Er også int I å få kjøpt ein brukt 85 trestokk (den typen med raud kolbekappe) viss nokon har.
  10. Tenkte å kjøpe eit viltkamera som eg kunne ha på reveåta. Har då sett på Moultrie M-80 black og tenkte at det matte vere bra då det ikkje har noko synleg lys når bildet vert tatt. Ser ein kan få det for ca 1000 kr på ebay. Men kan det by på problem å kjøpe frå utlandet med tanke på norsk meny, straum eller andre ting? Eller er det akkurat det same kameraet du kjøper frå utlandet som I Noreg?
  11. Då kan eg anbefala "Jakt på villrein, praktiske råd og vink" Skriven av Jon Erling Skåtan, Lars Arne Bay og Jan Thomassen. Fin bok med mykje bilder, og som tek for seg litt historie, ein del om villreinen, ein del jakt og litt utstyr som er fint å ha. Knallbok.
  12. Har du fått svar på dette? Er i samme situasjon sjølv;)
×
×
  • Create New...