Jump to content

yalla

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

About yalla

  • Birthday 02/04/1980

Recent Profile Visitors

430 profile views

yalla's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

10

Reputation

  1. Ser ut til å være gjennomtenkt og greit det her, her er Reinheimen-dressen presentert av en svenske: Skallklær er skallklær, under de rette forholdene blir man bløt fra enten innsiden eller utsiden uansett om det er Gore-Tex, Dermizax eller en eller annen ukjent-tex.
  2. Fungerer veldig bra både til hjort og reinsdyr! Så lenge man ikke har det møreste kjøttet for lenge i vannet, så blir det helt supert! Tider og temperaturer som fungerer bra: https://rudfossmat.no/oppskrifter/kjott/sousvide/sous-vide/
  3. yalla

    Kuiu

    Jeg har Yukon jakke og bukse. Den funker knall og jeg er meget fornøyd. Det er jo skallklær, så lydløse er de ikke, men de bråker ikke mer enn alternativene. Hadde Kvinnherad bukse og Swazi Tahr anorakk tidligere, støymessig tror jeg ikke det er noen forskjell. Når det er drittvær nok til at jeg bruker skallklær, så lager været mye mer lyd enn klærne
  4. Bestilte direkte fra Kuiu.com ja, velger man norske priser i nettbutikken så er norsk mva etc inkludert. De har salg flere ganger i året, så kan spare noen kroner på å handle på rett tidspunkt. Det varierer hva som er på salg, men kan få gode rabatter. Meld deg evt på nyhetsbrevet på kuiu.com, så får du varsel før en tilbudsperiode Her er en ca tidslinje på de "relativt faste" salgene: Kuiu Winter Sale - januar Kuiu President's Day Sale - februar Kuiu Anniversary Sale - april Kuiu Memorial Day sale - siste helgen i mai? Kuiu Independence day sale - 4. juli Kuiu Founders day sale - ca midten av juli Kuiu Labor day sale - første mandag i september Kilde: https://www.huntinggeardeals.com/when-is-the-best-time-to-buy-kuiu-gear-and-camo/
  5. Meget god erfaring med Axis til kald, aktiv jakt! Jakken bruker jeg fra tidlig høst, da i kombinasjon med lettere bukser (Attack). Axis-buksen kommer til sin rett på sen høst og ikke minst vinter!
  6. Det er ikke helt samme skoen, vanlig guide er en litt "enklere/lavere" utgave, med tynnere "ull-innersko" (3 vs 5mm), disse er dog utskiftbare og veldig praktisk, da man tar ut innerskoen og tørker seperat fra skoen. Expedition er noe høyere, tyngre og varmere. Jeg har vanlig Guide, og den er spot on på mine føtter. Meget fornøyd med de. Kan handle ekstra "ull-innersko" som man enkelt kan bytte om det blir bløtt etc.. Jeg prøvde både expedition og vanlig når jeg skulle handle, Expedition ble "overkill" for mitt bruk. Så anbefaler å prøve. Guide Expedition er på mange måter en "massiv" sko. Men kommer an på bruksområdet selvsagt. Test av vanlig Guide: https://www.utemagasinet.no/fjellski/fjellskisko/test-av-lundhags-guide-bc-fjellskisko?userToken=8971a32e-24c4-4e37-863a-ec654e484b24 Guide expedition: https://www.lundhags.com/en/footwear/women/ski-and-skate-boots/guide-expedition-bc/ Guide: https://www.lundhags.com/en/footwear/women/ski-and-skate-boots/guide-bc/?item=1040441-902
  7. yalla

    Kuiu

    Om Harkila bruker vanlig EU størrelser, så skal vel det stemme da bruker du vel str 40 i en vanlig dongeribukse og?
  8. yalla

    Kuiu

    Waist-size for min del passer veldig bra med størrelse på standard bukser her til lands.. jeg bruker 34" (EU 50) og 36" (EU 52) i vanlige bukser (dongeri/chinos), det samme i Kuiu. Om man ser på EU størrelse så er det en sammenligning her:
  9. yalla

    Kuiu

    Jeg er 194cm, 94kg. Kuiu Yukon skallbukse: Størrelse L tall sitter perfekt Kuiu Axis bukse: Str 36 (34 hadde nok også gått greitt). Veksler også mellom 34 og 36 i vanlige bukser.. Kuiu Axis jakke: Str XL Opplever egentlig størrelsene som normale og at størrelsestabellene fungerer bra. Tipset er å være nøye med målbåndet, og følge størrelsestabellene, er man mellom størrelser anbefaler Kuiu å gå opp.
  10. Gikk fra Crispi til Lundhags og er strålende fornøyd. Crispi ødelegger jeg etter en god sesong og to, Lundhags holder foreløpig stand. Har to par Lundhags nå (pluss et par til fjellskisko), et lett par og et til tyngre bør. Alle tre satt spot on fra dag en, null gnagsår, ikke har de krympet noe heller. Ifølge Lundhags byttet de gummiblanding i 2005 for å unngå problemet med krymping.
  11. Dette er jeg enig i! Jeg bruker skallbukse minst mulig! Nå bor vi øst for regnveret, og her regner det aldri (bodd her i fem år, og det har ikkje regna-regna enda), så da funker det bra med bomullsvarianter (og evt noe tett i sekken om dårlige meldinger). Men når jeg er heime på vestlandet og jaktar, er regn fra morgen til kveld mer normalen enn unntaket, da syns jeg det funker bedre med skall hele dagen enn å veksle med av/på utenpå bomull.
  12. De skulle mest sannsynlig få inn mer tofoter og ekstradeler over nyåret. Leveringsproblemer som det meste annet nå får tiden!
  13. Har testet Hogna, og hadde valgt den foran Kvinnherad hver gang.. Men den var for kort i beina.. Bedre lommer, luftigere, bedre passform enn Kvinnheradbuksa. Og ikkje minst, halve prisen.
  14. De har gode størrelsestabeller, så er man nøye med målbåndet og dobbelsjekker med kundeservice før bestilling, så skal man treffe bra. Jeg har truffet blink med to bukser og en jakke med den fremgangsmåten. Produktene er iallefall helt knall, men ja, risikoen er jo at man må ut med internasjonal fraktpris om man bommer på størrelse eller passform..
  15. jeg kjøpte "Stoneypoint ekstrafeste" på storfangst.no, slik at jeg fikk feste på flere rifler, da får du med det du trenger. Sjekk med de om de har liggende Primos (med grønne detaljer) er vel de nyeste, men helt likt produkt: Fra storfangst.no: "Primos har nå kjøpt opp Stoney Point, så tofoten har fått nytt navn og litt grønn farge, men er ellers 100 % lik som tidligere, jeg kaller den fortsatt Stoney Point, da det er det alle kjenner den som :)"
×
×
  • Create New...