Jump to content

storbukken

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

storbukken's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. https://1drv.ms/f/s!AnZw_OeMxfQGgzH3b_n8xppRC69O
  2. Da havnet jeg ikke så veldig langt unna utsalgsprisen på den tiden. Fikk 400 stk for 1,25 kr stk. Fikk også 500 stk 9 grams Norma Elit Hullspisskuler til 1,- stk. Litt usikker på alder på disse, men tipper de er fra slutten av 90-tallet. Disse har jeg ikke prøvd ennå.
  3. Det har du sikkert rett i: https://1drv.ms/i/s!ArmVU-GKoVo4gX4GC451zPm4MhAQ Imponert over kunnskapen din, høggern. Snev av autisme innen ammunisjon og våpen Utenom sotingen syns jeg både kulen og ladningene var veldig bra. Det enkle skuddet skjøt jeg liggende uten støtte. Vinglet over halve skiven men trakk av i rett øyeblikk. Beste skuddet av alle https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gX_KdCRHYWMqiS93 Samlingen til venstre er ladningen på 35.5 grs.
  4. Tror muligens jeg har skutt litt Rano og. Gikk over fra salongrifle til 6,5 på slutten av 80-tallet. I starten husker jeg at det ble skutt mye med en kule som var ganske flat på toppen, men dette kan også være noe min far ladet til meg. D-spissen ble i går kveld ladet til 25 skudd med 33,5 grs og 25 skudd med 35,5 grs N-150. Hylselengde 78.9 mm. Kamret uten problem. Iflg Vihtavuori skal maks ladning for 144 grs Lapua FMJBT være 37 grs, og minimum 31,5. Maks hylselengde 79 mm. Bor heldigvis på et sted hvor vi kan bruke skytebanen som vi vil nesten hele uka, så nå er det ut å teste. Dønn vindstille er det og
  5. Har hørt fra flere det er en god treningspatron. Hvilke ladninger bruker du? Tenkte å bruke N-150 og Norma MRP til disse.
  6. Tror muligens eneste forskjellen er at Lyman renseren varmer opp vannet raskere, siden den har høyere effekt. Begge har en maks temperatur på 65 C. Varmer opp vannet i min ca 30 minutter før jeg starter rensingen. Men har troen på at 1 spiseskje sitronsyre og en spiseskje 7% eddik vil fungere bra i Biltema sin og. Noe annet ville vært merkelig siden de har nøyaktig samme frekvens og temperatur. Det er også veldig viktig å tømme hylsene for luft, etter de har blitt senket ned i tanken. Jeg rister og vender på kurven til det ikke kommer bobler lenger.
  7. Fikk nettopp tak i 400 stk av disse kulene: https://1drv.ms/i/s!ArmVU-GKoVo4gWw4ZpLBmOUo_HyS Står ikke lotnr på eskene, eller noen annen info som viser hvor gamle de kan være, men vet de er minst 25 år gamle. Brukte mye rekrutt ammunisjon fra Raufoss under tiden jeg var aktiv skytter i ungdommen, som er ca 25 år siden. Skjøt 247 poeng med en ombygd Krag på landsskytterstevnet i Bodø i '91. Jeg brukte for det meste disse patronene fra Raufoss: https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gXihPJkKhd-4N_rO Har kanskje 2000 stk av disse Raufoss hylsene liggende i de grønne original eskene fra '91, takket være min far som drev med lading på den tiden. Så da var det ekstra kjekt at jeg fikk tak i Raufoss kuler også nå. Patronene er første gang skutt i kragen, men har presset om og ladet en batch til jaktrifla mi med bra resultat. Men er det noen der ute som vet nøyaktig hvor gamle kulene kan være?
  8. Fant ut hvordan jeg kunne vise bilder: https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gXU92iv4xTQma5sb
  9. https://1drv.ms/f/s!ArmVU-GKoVo4gXU92iv4xTQma5sb Bruk ultralyd. Har en Lyman Turbosonic 2500 Ultrasonic cleaner. Blander 1 spiseskje sitronsyre og 1 spiseskje 7% eddik. Lar det gå i 16 minutt. Hettelommer trenger ikke renses på forhånd. Tørk så i 45 minutt i stekeovn på 45 grader, og voila! Hylser klar på 1 time Bildene taler for seg selv egentlig.
  10. Vaskeren fra Biltema ser ut til å være en ren kopi av Lyman sin, rent utseendemessig. De har også de samme frekvensene, 42Khz. Effektmessig er Biltema vaskeren oppgitt til 70W, mens Lyman har oppgitt sin til maks 170W. Vet ikke om effekten har noe å si, siden det er ultralyden som gjør arbeidet. Noen vil sikkert mene noe annet. Jeg har ikke hatt problemer med flekker med den blandingen jeg bruker.
  11. Nå har du ikke skrevet hvilken ultralydvasker du har, men jeg har en Lyman 2500. Blander 1 spiseskje sitronsyre og en spiseskje 7% eddik sammen med vann i karet. For selve rensingen gjør sitronsyren susen, men hvis du i tillegg vil ha hylser som ser ut som de kommer rykende ferske fra fabrikk, så har du i eddik i tillegg. Dropp saltet, helt unødvendig. Har mine i vaskeren 16 minutt, og får skinnende, gullende rene hylser både innvendig og utvendig med denne blandingen. Til og med hettelommene blir skinnende blanke, UTEN å gjøre dem rene på forhånd! For meg er dette noe av det beste med ultralyd. Deretter tørker jeg hylsene i varmluftovn på 45 grader i 45 minutt. Da har jeg hylser klar til lading etter 1 time! Til og med min noget sta gamle far, som traust og trofast har brukt trommel i 30 år ble forbauset over hvor rene hylsene blir. Jeg skulle legge ved bilder av kveldens vask , men ser ikke ut til at dette er mulig.
  12. Har lest om flere så har dårlig erfaring, men får håpe kundeservicen fortsetter som i mitt tilfelle med de nye eierne.
  13. Vet ikke om noen følger med på denne tråden, men har nå fått meget god oppfølging av Winge Våpen etter at jeg sendte inn klagen. For de som vil vite hva, så har Winge fått nye eiere og var i gang med en omfattende omstrukturering av bedriften, der noe av det første som ble gjort var å stanse lagersalget. "Rabattdager" i nettbutikken var ikke oppdatert, så min bestilling gikk gjennom, og ble så kansellert uten noe mer oppfølging. Lang historie kort; De har vært veldig villige til å snu min negative opplevelse til en positiv opplevelse med dem. Fikk tilbud på 3 forskjellige rifler etterpå, og endte opp med en Thompson Center Venture i 6,5 inkludert en A-Tec Maxim demper og gjenging til 4000,- totalt, frakt inkludert. Rifla lå ute til 2990,- og jeg vurderte denne helt til jeg bestemte meg for å kjøpe .270en. Nå ligger TC Venture 6,5 på Winge sine nettsider til 4990,-. Demperen ser jeg på flere nettsider til 2600,-. Så kommer vel gjenging i tillegg til det. Synes det var en veldig fin pris på pakken, selv med den opprinnelige rabattprisen. Denne rifla kommer faktisk med 1 moa garanti fra fabrikk, og ut fra videoer jeg har sett leverer den. Den får bra kritikk i statene til å være en budsjettrifle, og 6,5 versjonen er faktisk laget på bestilling til Norge for Winge. Den finnes ikke normalt i USA for salg, selv om 6,5x55 begynner å bli populært der også. http://www.biggamehunt.net/reviews/thom ... fle-review Oppsummert, så vil jeg rose Winge Våpen for kjempegod service i etterkant. Kommer definitivt til å handle mer der fremover. Tommel opp!
  14. Jeg så jo i annonsen at produktet ble kjøpt fra Kina, men sjekket ikke opp noe nærmere. Det var et kjøp som ble gjort i en fei rett før jeg gikk av nattskift. Har ingen kjennskap til priser på Bushnell modeller, eller om det er et dyrt eller billig merke. Hadde lest eller hørt om merket før, det er alt. Men jeg har sjekket opp litt på bakgrunn av infoen din, og du har rett. Det er en piratkopi.
  15. Det er jo forsåvidt I-Bolten også. Men nei, jeg visste ikke det.
×
×
  • Create New...