Jump to content

Smedbakken

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Smedbakken's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja jeg skal legge ut bilder av røykeriet i løpet av uka Temperaturen ligger mellom 20 og 30 grader.
  2. Etter lengre tids spekulering gikk jeg for en stund siden igang å bygde meg et røykeri som krever minimalt med ettersyn og påfylling. Dette ble en suksess og jeg velger da å dele mine erfaringer med øvrige medlemmer i forumet. Røykeriet er en kasse, 1mx1mx1,5m, med hengslet lokk i toppen. Det er brukt material med not og fjær for å få det tett. Under lokket er det fire tverrtre med kroker for å henge det som skal røykes. Røykeriet har ikke tregolv, men er plassert på subbus. Dette pga brannsikkerheten. I fronten nederst er det en luke på 0,5m x 1m for å komme enkelt til røykutstyret. I bunnen har jeg en steinhelle som det står en kokeplate oppå. For å produsere røyk bruker jeg en kasserolle som har diameter tilnærmet lik kokeplata og kasserollen er ca 20cm høy. Det er boret tre hull i siden på kasserollen. I tillegg er det boret fire hull i lokket på kasserollen. Jeg legger først en neve spon i midten av kasserollen. Deretter legger jeg en skive(ca Ø15cm x 15cm) av det treslaget jeg skal røyke med oppå sponet. Husk å bor et hull på ca 20mm midt i skiva. Så settes kokeplata på halv guffe og etter ca et kvarter er kassen fylt med røyk. En sånn skive treverk på Ø15cm x 15cm produserer røyk i ca 12 timer. Jeg har montert temperaturmåler inne i kassen med display utvendig for å holde kontroll med temperaturen. Enkelt og greit!!
  3. Etter lengre tids spekulering gikk jeg for en stund siden igang å bygde meg et røykeri som krever minimalt med ettersyn og påfylling. Dette ble en suksess og jeg velger da å dele mine erfaringer med øvrige medlemmer i forumet. Røykeriet er en kasse, 1mx1mx1,5m, med hengslet lokk i toppen. Det er brukt material med not og fjær for å få det tett. Under lokket er det fire tverrtre med kroker for å henge det som skal røykes. Røykeriet har ikke tregolv, men er plassert på subbus. Dette pga brannsikkerheten. I fronten nederst er det en luke på 0,5m x 1m for å komme enkelt til røykutstyret. I bunnen har jeg en steinhelle som det står en kokeplate oppå. For å produsere røyk bruker jeg en kasserolle som har diameter tilnærmet lik kokeplata og kasserollen er ca 20cm høy. Det er boret tre hull i siden på kasserollen. I tillegg er det boret fire hull i lokket på kasserollen. Jeg legger først en neve spon i midten av kasserollen. Deretter legger jeg en skive(ca Ø15cm x 15cm) av det treslaget jeg skal røyke med oppå sponet. Husk å bor et hull på ca 20mm midt i skiva. Så settes kokeplata på halv guffe og etter ca et kvarter er kassen fylt med røyk. En sånn skive treverk på Ø15cm x 15cm produserer røyk i ca 12 timer. Jeg har montert temperaturmåler inne i kassen med display utvendig for å holde kontroll med temperaturen. Enkelt og greit!!
  4. Muligheter for det ja holder til på Frosta
×
×
  • Create New...