Jump to content

jfhojem

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

jfhojem's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, Det spørs litt hva slags teknikker du er ute etter å lære deg, men som en grunninnføring er Al Stholmnas "The Art of Hand Sewing Leather" den aller beste etter mitt skjønn. Den finner du på Amazon til en billig penge. Denne er såpass godt illustrert at du ikke trenger å være så stødig i engelsk for å få utbytte av den. Skal du lage diverse hylster eller vesker har Stholman hele tre ulike hefter på dette tema (The Art of Making Leather Cases, Vol. 1-3) som jeg på det sterkeste også vil anbefale. Finnes også på amazon. Alle disse heftene er relativt gamle (fra 70 og 80 tallet), men dette er et gammelt fag så de er på ingen måte utdatert. Jeg vil i tillegg anbefale deg å søke litt rundt på youtube. Ligger veldig mange gode instruksjonsvideoer på tema her. Om du trenger tips til kjøp av verktøy, spenner, lær o.l. er det bare å sende meg en PM. Jeg driver litt innenfor faget og har relativt god oversikt over hva som er mulig å få tak på i Norge og hva som er de greieste utenlandske nettbutikkene å benytte seg av. Jim114, smart tips det med å søke i bibliotekets digitale arkiv. Mye gøy her. Mvh Johs.
  2. Hvor var det du handla Skytter27? Har du navnet på denne nettbutikken?
  3. Skal nevnes at butikken i Fauske til jaktdep har jeg veldig gode erfaringer med. Endte opp med å kjøpe min Savage der. Var ikke klar over at det var Gresvig som var importør. Andre sportsbutikker jeg har vært i kontakt med sier det er Jaktdep. som er det. Det som er litt underlig er at jeg først forsøkte å bestille våpenet hos G-sport, men de hevdet de ikke kunne skaffe den enkleste modellen med syntstokk. Derimot kunne jaktdep. i Fauske gjøre det. Som da formodentlig måtte bestille den via Gresvig. Forstå det den som kan.
  4. He he, ja, det skal sies at dere svarte denen gangen, men det da jeg kontaktet dere på en annonse på Finn for ca et år siden svarte dere aldri. Det var også umulig å få tak på dere pr telefon. Så min erfaring med butikken i Drammen har så lang ikke vært så god, men kanskje vårt forhold nå er på bedringens vei:)
  5. Noen som vet om en amerikansk nettbutikk som kan sende magasiner til Norge? Skulle hatt et ekstra 10-skudds til min Savage 17 HMR. Dessverre er det Jaktdepotet som forhandler Savage i Norge. De svarer aldri på e-post og nettbutikken har ikke ekstramagasiner til 17HMR. Vet at Brownells i Norge selger, men det er kun 5-skudds. Alle nettbutikkene i USA jeg har prøvd til nå sender ikke magasiner til Norge. Johs.
  6. Det er en havertkoloni på Auvær. En samling med små skjær som ligger et stykke utenfor Håja. Det er mye grunner der ute. Derfor lurt å følge nøye med på kartet. Lykke til!
  7. Takker for svar Rausheim! Brownells har delen. Er også godt fornøyd med de. Handlet der før. Ser at det nok er like enkelt og ikke så mye dyrere å kjøpe det hos Midway i Norge.
  8. Tenkte å bestille en tennål til en 22 browning lever action fra USA. Noen som har erfaring med kjøp av tennål fra USA? Reglene for eksport fra USA er ikke alltid like lett å forstå seg på. Er det forøvrig noe problem å få det inn i landet. Regnes tennål som lisenspliktig våpendel i Norge? Noen tips om hvor det eventuelt er best å handle!? Johs.
  9. Salter du og sender til Granberg garveri eller gjør du all beredningen selv?
  10. Selkjøtt og miljøgifter er på ingen måte OT. Det er korrekt at det meste av miljøgiftene vil binde seg i fettet. Sel er dyr som befinner seg høyt i næringskjeden og vil derfor ha høyere nivåer enn feks planteetere. Det er forsket mye på miljøgiftnivåene på sel rundt Svalbard, Vestisen og i Østersjøen, men jeg er ikke kjent med at det er gjort noe særlig på kystsel i Norge. Uansett så har nivåene for de fleste miljøgiftene i sel gått nedover de siste årene. Dette takket være internasjonale avtaler og forbud mot de verste typene giftstoffer. Det er all grunn til å tro at denne nedgangen også kommer kystselen i Norge til gode. Siden de færreste av oss spiser spekket og de fleste har et relativt beskjedent konsum av selkjøtt ville jeg ikke ha bekymret med for dette. Den helsemessige gevinsten av å spise sel er trolig større enn ulempen knyttet til miljøgifter med de nivåene som er i kystsel. Miljøgiftene følger luft og havstrømmer og "avsettes" i de områdene det er kaldest. Derfor er Arktis så utsatt. Østersjøen er et kapittel for seg selv da det er som en stor poll å regne (har lest et sted at det tar rundt 200 år før man har full utskiftning av vannet). Det er derfor grunn til å anta at Norsk kystsel har lavere verdier enn det vi ser i disse områdene. Men for å være på den sikre siden bør nok gravide og ammende unngå å spise store mengder selkjøtt. Johs.
  11. Grattis med det som sannsynligvis er årets første dyr i Troms. Hvor fikk du det?
  12. Mi børse hadde en remington stokk der det det var god plass til Timmeny-avtrekket (kjøpte den brukt med uoriginal stokk). Vet det er nødvendig med en del tilpassing på den originale stokken. Hvis du går for et Boyd-avtrekk skal det ikke være nødvendig med tilpassing av stokken. Du finner instruksjonsvideoer på youtube for hvordan du installerer og måler med skyveleret om installasjonen er korrekt. Anbefales! Hvis du må begynne å file metall vil jeg anbefale å levere våpenet til en børsemaker.
  13. Byttet også til timmeny for to år siden. Var langt enklere enn man skulle tro. Alt man trenger er en 3 mm drivdor og et umbrakosett i tommer. Tok ikke mer enn 20 min. Hos meg gikk det rett inn uten noen behov for justeringer. Vet det ikke er alle som er så heldige. Uansett den beste investeringen jeg noen gang har gjort. Anbefales!
  14. Pen økning på steinkobbe i Troms:)
  15. Tidligere år har ikke kjevekompensasjonen kommet før en god stund utpå nyåret.
×
×
  • Create New...