Sunnmøring

Members
 • Content count

  423
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sunnmøring

 • Birthday 05/23/1972
 1. Det er jeg fullt ut klar over Amatør..men det er ikke noe jeg merker i praksis bruk..på papiret sikkert..har brukt begge siktene på drivjakt og ikke merket noe forskjell!!
 2. viewtopic.php?f=24&t=126432
 3. Ikke fra 1-6 i forstørrelse på begge siktene..men på 7-8 så vil det naturligvis være litt forskjell..
 4. Svarte deg i en annen tråd..
 5. Om du ikke trenger 8 ganger forstørrelse så er Z6i i mitt hode et fantastisk sikte, jeg har begge siktene, og er fornøyd med begge siktene.. selv om jeg oftest har tatt med Z8 ut den siste tiden.. men det skyldes først og fremst retikkelet på Z8 som har flexi change retikkel..
 6. Hehe..det har jeg aldri opplevd..har fem Blaser våpen..pluss 9 løp og det har jeg aldri sett antydning til i det hele tatt selv etter en hel uke på jakt i vått vestlandsvær etter hjorten..og det uten å ha fått muligheten pusse..der andre den samme uken, med andre merker, rustfrie eller blånert våpen opplever rust antydninger på sine..i større eller mindre grad.. Jeg kjenner mange blandt annet et helt jaktlag 10 personer som alle jakter med Blaser som tvert i mot melder om det stikk motsatte, og har erfart det samme som meg at det aldri er antydninger til rust på våpene sine..
 7. Med et tykkere løp (økt løpsdiameter) vil vekten øke..( kan være både positivt, og negativt) positivt riflen vil bli mere stabil å skyte med, men tyngre og bære.. et tykkere løp vil bli bli senere varm, tåle flere skudd før(mirage)..som regel vil presisjonen være bedre med et tykkere løp..
 8. I 8x57is løpet ditt har du et supert jakt kaliber..om "langholds løpet" primært skal brukes på stål/papp så hadde jeg gått for semi weight 19mm profil eller match profil 22mm.. Når det gjelder kaliber til Langhold så hadde jeg kommet til å kjøpt et løp i 300 Norma mag..en mere moderne patron.. uansett hvilken av disse patronen du velger bør du kunne lade selv..300 Norma Mag finnes det "ferdig rulla" ammo til..300 win mag har et bredt utvalg jakt ammunisjon til men ikke brukbar "langholds ammunisjon.. Når det kommer til optikk så gå for en Burris XTR II 5-25x50 et kanon kikkertsikte til dette formålet.. Skal du kun skyte ut til 500 meter ish.. så holder en jakt kikkert fint..
 9. Du kan ikke ta ut magasin og avtrekk på denne..ei heller ved en senere anledning selv med stokk bytte..gå for en ordinær R8..en av de funksjonen jeg har lært å sette veldig stor pris på er å ha avtrekker og magasin i lommen når jeg har satt fra meg riflen.. Eller så går du ikke feil om du velger Blaser..er meget bra systemvåpen som har null treffpunkt forandring mellom pipe/kikkert bytte..strålende presisjon..send meg en PM om du lurer på noe mere.. E
 10. Gjør det enkelt.. kjøp et løp i 7x64 har punshen til 3006 de flattskytende og presisjon egenskapene til 270.. et fantastisk kaliber som alltid vil befinne seg i skapet mitt..kombinert med et kort 8x57 is løp så har du alt en trenger..
 11. Har to..en på en K95 og en på R8
 12. Jeg har Z8 1-8x30 og har overhode ingen problemer med raske skudd..den har rukket i tilleg til hjortejakten også drivjakt tur til Polen og fungerer suverent..flexchang retikkelet er helt suverent på nettopp slik jakt..
 13. Legger du ut et bilde når du får montert kikkerten på? hvert artig og sett hvor lavt den kom?
 14. En liten dråpe olje eller fett på kulen som sitter på blaseren..så går alt så mye lettere..
 15. Jeg bruker i dag Swarovski Z8i 1-8x24, brukte før Swarovski Z6i 1-6x24 og for meg er dette de beste kikkertsiktene jeg har sett og prøvd inkludert Zeiss V8, HT, Docter, Meopta, osv. osv.. grunnen til at jeg bruker disse siktene også på drivjakt ( utland.. villsvin) er at jeg er vant med optikken fra hjortejakten her hjemme.. et glimrende alternativ ( dersom en tenker drivjakt på villsvin) er Aimpoint H1/H2.. har sett at mange av de jeg har reist med på villsvinjakt har gått over til denne typen sikter..et billigere alternativ som funker "knall" er Trijicon 1-4..med Amber triangel retikkel, optisk er det ikke helt oppe med Swarovski og Zeiss ( det er ikke noen andre merker heller), men retikkelet er helt fantastisk og veldig naturlig for øynene.. på drivjakt (villsvin,hjort,rådyr utland) har jeg aldri forstørrelsen på over 1 allikevel det går for fort og en mister synsfelt..