Jump to content

rax

Members
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About rax

 • Birthday April 15
 1. sauer avtrekk, justering og demontering?

  Gammel tråd som taes opp igjen. Fant dere ut hvordan avtrekkshuset taes ut? Har fått tak i et matchavtrekk som jeg gjerne skulle fått montert.
 2. Da neste års jaktfelt-NM går av stabelen så sent på året som den gjør, så blir jo jaktfelt sesongen mye lengere enn før. Derfor øyner vi i Kautokeino SSK muligheten til å tiltrekke oss skyttere fra sør for polarsirkelen. Vi planlegger et trippelstevne, over en helg i juni/juli, med plass til 50-60 skyttere. Tenker på tanken om gode premier og "midnattssol press". Kautokeino er en biltur på ca. 2 timer i fra Alta, som igjen er en flytur på ca. 2 timer i fra Gardermoen. Evt. en 5 timers biltur fra Tromsø. Jeg prøver å kartlegge om det er noe interesse for å delta på noe slikt?
 3. Bygge om Remington 700ADL til BDL med løst magasin

  barerobert, jeg vil gjerne også ha løsningen, hvis det er mulig
 4. Tikka M55 og M65 - klubben

  Det var en veldig god ide, Hans Kristian. Men når man skal kjøpe seg ei delebørse, hvordan gjør man det med politiet da? For børsa er jo ikke i skytbar stand etterhvert når delene blir spredt over alle vinder. Tror jeg må ta en prat med lensmannen.
 5. Tikka M55 og M65 - klubben

  Det vil da si at jeg må få tak i standard underbeslag og magasin hvis jeg vil bruke grs stokk? Litt surt å invistere i en dyr stokk hvis den ikke passer. Da er jeg i såfall like langt, ikke det enkleste våpenet å skaffe deler til. Takk for svar
 6. Tikka M55 og M65 - klubben

  Er det noen av dere som vet om en GRS stokk til M65 vil passe en M65 Super Sport? Super Sporten har vel større magasin enn en valig M65?
 7. Ser at dette er en veldig gammel tråd, men drar den opp for å svare til trådstarter og andre; Jeg er en av de som stikker "Jernstangen" inn i løpet til storvilt jegere i Kautokeino. "Jernstangen" som det refereres til, er en pussestokk av typen Parker Hale, med rødt håndtak. Denne skyves gjennom løpet, før skyting, for skytterens og andres sikkerhet. Vi har opplevd mye rart under treningsskuddene til storviltjegere. Dette kan være bla. pusselapper som ligger igjen i løpene. Dette praktiseres den dag i dag. Etter skyting visiteres våpen på samme måte som under stevner.
 8. Tikka M55 og M65 - klubben

  Melder meg herved inn i denne klubben. Har kjøpt meg en ubrukt Tikka M65 Super Sport. Denne fant jeg i en butikk på østlandet.
 9. Hei. Har sett meg litt rundt på nettet og ikke funnet så veldig mange kikkerter som leveres med elgbane retikkel. Jeg lurer på om noen av dere har gode tips å komme med? Er jo (som alle andre?) interessert i å betale minst mulig, for best mulig optikk. Kikkerten bør ikke ha mer enn 12x forstørrelse, men den må ha elgbane retikkel.
 10. Har tidligere sett en tråd om dette emnet, men klarer ikke å finne tråden igjen. Jeg skal bytte sikring på en m98, det er en timney sikring som skal settes på. Er det noen som kan hjelpe meg med dette? På forhånd takk!
 11. 6,5-06 vs 280 rem

  Var i bladet Jakt jeg leste om kaliberet og fikk lyst på det ja Tarlokar: Har du noen gode sider fra over dammen som kan anbefales? Både for kuler og dier?
 12. 6,5-06 vs 280 rem

  Heldigvis så nermer elgjakta seg med stormskritt, i og med at det bare er en mnd igjen til jaktstart så tviler jeg på at noe blir gjort før jakta. Per-S : Jeg hadde faktisk helt glemt å tenke på løpsslitasje, så tusen takk for det. Som du sier, så skal det kunne brukes å! Her fikk jeg faktisk en super idé, jeg har faktisk 2-3 "utskutte" sauerpiper stående Tordenkjeppen: Det der med kopi av en kopi gjør kaliberet enda mer spennende. Kan kopien være bedre enn orginalen? Men der lærte jeg faktisk noe nytt. Visste at 280rem var en kopi/forbedring av 270win, men ikke at 270win også var det. 30-06 AI har jeg egentlig avskrevet, men skal sjekke det ut igjen siden man da slipper å involvere onkel blå. Eide: 300 win mag hadde vært et flott kaliber, men i og med at hylsa er større enn 30-06 hylsa, så må sluttstykket (og muligens magasinet?) gjøres noe med.
 13. 6,5-06 vs 280 rem

  Har lest om de forskjellige kaliberne i timesvis i det siste, og det er noe med 280 rem som frister meg. Men så sjekka jeg ut 280 AI og fant ut at det var kaliberet for meg. Har sendt mail til Ragnar Hansen om prisoverslag på 280 AI , men så får jeg igjen høre om et nytt spennende kaliber (6,5x65RWS). Mere lesing må til
 14. 6,5-06 vs 280 rem

  Takker for svar. Nå fikk jeg enda et kaliber å tenke på, kommer meg ikke lenger frem i mine vurderinger.
 15. Hei! Jeg har lenge vurdert å bygge om min Mauser M98 (30-06). Nå har jeg bestemt meg for å gjøre det! MEN jeg klarer ikke bestemme meg for kaliber, derfor er jeg veldig interessert i å høre deres meninger om disse kaliberne. Børsa skal i hovedsak brukes til elgjakt, men også skytes blink med. Flat kulebane er alltid et pluss. Ville satt veldig stor pris på om noen med kjennskap til 6,5-06, 6,5-06 AI og 280 rem kunne laget en liste med for og imot for disse kaliberne. mvh rax
×