Jump to content

cvatican

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cvatican's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det stemmer. Jeg var bare guttungen dengangen så de detaljene du har kommet med settes pris på. Jeg hørte bare schmeisser. Det var vel fordi man generaliserte det med maskinpistolløp. Jo, min far var en meget god skytter. Den lugeren taes godt vare på. Det som var så spesielt var avtrekket. De som prøveskjøt med den sa at det er altfor lett, men når man veiet det holdt det med god margin. En genial avtrekksjobb.
  2. Bytte av løp på Luger og Kjeller luger. Grunnen til at Kjeller lugeren ble skapt var alle funksjoneringsfeilene.Særlig med at Luftforsvaret begynte å bruke opp lageret av MK2z ammo som slo istykker lugeren og endel forkilingsproblemer. Da var det Arne Amundsen på våpenverkstedet som brukte hodet og mente at ved å øke vekten på løpet ville senke akselerasjonen til løpet og mekanismen. Han laget da nye lengre løp fra schmeisser med siktelinje på ca 210mm. Dette gjorde lugeren til en mer funksjonssikker pistol og skytterne på Kjeller fikk laget lugerne led tyngre og lengre løp. Etterhvert ble designet mer Sivilt og løpet fikk en annen utforming og var litt tykkere foran, og med sikteskinne. Denne designen var det en annen børsemaker på Kjeller som laget. Husker dessverre ikke navnet på ham. Jeg mener å huske at min far var en av hvis ikke den første med Kjellerløp. Den pistolen er det gjort mye med for å få en konkurranseutgave av og han er vel den som kanskje har flest norwegian/american statuetter, NOP klubbmessterskap. og bla general Hvinden Haugs vandrepokal til odel og eie ,som gikk fra 1936 til 60årene . Det med Kjeller luger. Med en Kjellerluger er den litt følsom for svak a,,o og det er lett å få stovepipeforkiling fordi sluttstykket blir ikke drevet langt nok tilbake. Så Kjellerlugerne trenger forholdsvis fresk ammo og kulevekt 124grain helst
  3. Hva er de mekaniske målene på de svarte jernpatronene. Særlig patronlengde? Hvilke moderne ammo går bra i lugér?
  4. Jeg tror at et par erfarne skyttere må stå å se på skytingen for å se på hva han gjør feil og ta en prat med instruksjon. Hvis han ikke ettérlever det må man si at han ikke kan få attest. Det kan jo være noe psykisk også. Når man etter 1 år ikke har kommet lengŕe, er det noe galt. Haŕ noen skutt med pistolen han bruker for å se om den ikke er farlig.
  5. Hvis du snakker med toppskyttere vil du høre hvor viktig grép og stillìng er. Når det er riktìg skal du meď lukkede øyne heve pistolen ha rettet den mot siktepuktet når du åpner øynene. Deretter er det finsikting, pusten, fokusering på korn, trykkurven på av trekker og pustekuŕven tid og puls .slik at skuddet går av når alt er rolig. Dette tar lang!!! tid å trene inn. Her er ordet tørrtrening. Når det tekniske er drillet inn foregår skytingen på den mentale siden. Selv da er ikke 50 serier garanterte, men kommer oftere og oftere. Her snakker vi om målrettet trening minst 2ggr i uken + stevner for å liģge på jevne 570 på vm programmet. Lykke til.
  6. Takk for fine svar. Rilestigning vet jeg iķke, men eŕ mod 19 original. Løpslengdé er 6". Skjøt semi wadcutteŕ reduserte ladn med N 310. Det som jeg skrev kronen skal være konusen. Min skyting er grei nok for å bedømme spredning. VM progr mellom 560 oģ 575 den gang jeg var aktiv. Mange fine tips . Har mikrometer for innvendig måling. Mange fine tips som skal følges Takk igjen
  7. Har en mod 19 hvor timingen er perfekt og tønnen er tight med meget lite slark i forhold til endel andre som skyter bra. Ved å skyte 38 sprer den mye. Med 357 mag blir spredningén mindre. Hva kan årsaken være? Har konen noe å si? Har utgangsåpningen på tønne noe å si? Hva er spec og tolerance på åpningen? Hva er løpsdiameter og toleranser på mod 19 357mag?
  8. Har prøvet både Talley og American Arms ringer. Takk for svar. Da er det bare å prøve igjen. Kikkerten er 30mm Zeiss zoom med rødpkt. Stort objektiv 56mm?
  9. Har problem med 458 lott ved at rekylen får kikkerten til å skli. Har sjekket at strammingen er maks. Har brukt harpiks og epoxy. Ingen løsning. Hva kan gjøres? Bruker 500gr kule. Jva kan gjøres. Bruker Zeiss kikkert. Hva kan gjøres?
  10. Kjøpte Paraordnance fordi den så fin ut. Passet fint i min hand og hadde stor kapasitet, flott avtrekk. Avsted til banen. Skuffet!!! Den jammet på annen hvert skudd . Flatnosed . Prøvde roundnosed. Ikke noe bedre. Fikk prøve noen hjemmeladede som var noe lengre og det var mye bedre. En ny pistol skal jo kunne gå feilfritt med fabrikkammo! Reiste slukøret hjem og startet med analyse i dagevis som resulterte i mye arbeid med fres, fil, tilpasninger og prøveskyting med bruket utdrager(pxt) som ble endel av diagnosen. Etter å ha ordnet opp i alt som Para. skulle ha stoppet i kontroll er pistolen nå et funn. Den låser opp med den deilige lyden Mater all ammunisjon, til og med tomhylsèr som er lagt inn i magasin for å teste. Paraen har blitt det den skulle ha vært nemlig en konkurransepistol. Det var utrolig at Para Ordnance kunne sende ut en pistol med så mange Grove feil.
  11. Generell kommentar. Grunnen til sprengning elle baffle crash kan være mange. Har sett på hva somm kan være grunnen. Når man kjøper demper vil man ha størst mulig dempning for demperen for mitt bruk. Det vil si et så litehull for kulen som er forsvarlig. Man kan ta et eksempel.En kal 30 demper med hulldiameter på 8,5 mm. Kulens diameter er 7,82mm dvs at kulen har 0,34mm rom eller luft rundt seg. Et fenomen som ikke har vært diskutert er at etter man har skutt er det karbonavsetninger (forbrent krutt) i demperen og også i åpningen for kulen gjennom demperen. Har registret at disse avsetningene tenderer til å svelle avhengig av fuktighet. Ved bruk av demper vil kontaktflaten mellom rileløpog demper bli møkkete (det er ikke så mange som pusser ddisse flatene, i sær på demper). Det vil igjen gi en mulig skjevstilling (dog liten )som på en demper på 15 cm og lengre kan resultere i bafflecrash. Når man har 0,34 mm margin i hullet skal det ørlite til av skjevhet før man får møte mellom baffle og kule.. Dette betyr at etter man har skutt og pusser våpenet MÅ demperbystningen på rifle og demper pusses. En annen ting man ikke snakker om og som minsker marginen er yawing dvs populært sleng med bakdelen eller en type oscillasjon som kulen får da den forlater munning .Det påvirkes også av dempers konstruksjon og gir mindre margin forskjevheter Nå vet jeg ikke hvordan S&L demperen er. Det som er sikkert er at den som skal gjenge løp ikke kan ha en slarkete dreiebenk og at gjengepartiet på demperen er helt konsentrisk med senterlnjen i demper, og igjen pussing av brystinger på rifle og demper
  12. Dette må da være garanti. Er ringene smale så er det enkelt å skru til for hardt. Jeg har enBrno 6 02 if 375 HH mag med Leopold 3-9ggr som har klart seg bra.Kamret den om til 375 Weatherby mag som har en rekylsnert so er ganske anderledes, og dat så jeg merker på skliingg. Dengang brukte jeg loctite og da ble det bedre. Men 458 lott med Zeiss kikkert er problematisk .Har dessverreikke hatt tid til å sjekke de gode rådene jeg har fått ennå.Det blir spennende
  13. Har byttet noen løp på Rem 700. Med original kasse,sluttstykke urørt kan du bytte originale løp, men vær oppmerksom på å sjekke headspace at det er riktig og bruk anerkjendte tolker. Det som er problemet med disse masseproduserte riflene er at de er ikke bestandig rette. Hvis du har hatt riflen hos børsemaker kan han ha rettet opp kassen og det nye løpet. Det kan være slik at man går til oversize. Det vi si øke diameter på gjengeparti på løpet og det samme på kasse. Da passer ikke original delene lenger. Hvis du bruker orignalt løp til original kasse blir det så rett/skjevt som om det var masseprod. Men husk å sjekke headspace for er det for stort er det farlig!!
  14. På lyddempere prøver man å ha åpnngen så liten som mulig, og det setter store!! krav til de som skal gjenge opp løpet. For en demper til cal 30 er det vanlig med 8,5mm åpning (så vidt jeg vet). Når kulen har en diameter på 7,82 mm vil det si 0,34 mm klaring rundt kulen. Når man vet at kulen ikke roterer helt konsentrisk blr marginene enda mindre. Med dempere som har en lengde på 150mm foran munningen skjønner man at en ørliten skjevhet kan resultere i baffle touch. Her kommer urenheter på brystingen på løp og demper sterkt inn i bildet, så renslighet er viktig. En annen faktor som man skal ta hensyn til er karbonavleiring i åpningen slik at åpningen blir mindre ved skyting særlig dersom man ikke renser åpningen etter skyting. Disse avleiringene er harde og touching av kulen vil gi stor spredning. Hvis kulen ikke ligger konsenntrisk i åpningen vil det bli større gassgjennomstrømning på den ene siden slik at det blir trykkforskjell og kulen forlater demperen med et avvik til løpets senterlinje som vil i treffpunktforandring i forhold til riflen uten demper. I tilleg kommer løpssving ved avfyring som vil endre karakter ved at løpet får en større masse å akselerere.
×
×
  • Create New...