Jump to content

GammalAmazon

Members
  • Posts

    161
  • Joined

  • Last visited

About GammalAmazon

  • Birthday 01/01/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GammalAmazon's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hmmm. Noen ganger er det greit å få bekreftet ens mistanker før en tar neste steg.
  2. Noen som har erfaring med denne: http://www.xxl.no/villmarksliv/telt/tel ... uk-1024350
  3. Et par innspill fra meg her: -Det er i de fleste tilfeller ikke svetten i seg selv som lukter, men bakteriene som lever i huden av svetten. Vi mennesker er fra naturens side utstyrt med forskjellig grad av bakterieflora som i utgangspunktet er naturlig, men som hos enkelte kan gå litt bananas. Er plagen så stor som enkelte her beskriver er det bare en ting å gjøre: Oppsøk lege! Overdreven svetting kan ha flere bakenforliggende årsaker, noen av dem kan være alvorlige som diabetes, stoffskifteproblemer, nedsatt nyrefunksjon o.s.v, eller enkle ting som f.eks sink og magnesiummangel. Legen kan også skrive ut preparater som reduserer svettingen og/eller får bakteriefloraen under kontroll.
  4. OK. Takker. Jeg får lete litt rundt. Har et Frosts Lapplander-blad liggende, som i utgangspunktet var tenkt brukt. Men det er litt for stutt, og feil stål. Får se hva det blir til.
  5. Det det med laminert karbonstål har vel mer med personlige preferanser, en liten dæsj overtro og litt erfaring å gjøre tror jeg. Jeg er veldig glad i stålet i Mora Classic-kniven, men bladet er for smalt og spisst og jeg foretrekker fulltange. Det er tenkt å skulle bli en flerbrukskniv, "bushcraft" er vel et populært uttrykk om dagen. Vil tro bruksområdet blir 50% tre, 20% fisk, 20% jakt og 10% øljekk, boksåpner, brødkniv, smørekniv og så videre. Ja, det er et poeng at den skal være forholdsvis lett å bryne, og jeg vil ha en liten flik av tangen stikkende ut bak med et øye til evt en fangsnor e.l.
  6. Takker for kjapt svar. Hmm. OK. Det jeg ønsker meg er et blad med nogenlunde samme fasongen som den første kniven i denne tråden: viewtopic.php?f=23&t=62982 I en stålkvalitet tilnærmet lik det laminerte karbonstålet i Mora Classic, og jeg vil ha noen ekstra duppeditter og krumspring på det som man ikke finner på kjøpeblader. Har muligheten til å få banket ut noe i Elmax, men det blir feil stål for meg. Ikke lett å være sær og egen.....
  7. Kjapt og enkelt spørsmål: Er det mulig å få tak i fulltangeblad i nogenlunde samme stålkvalitet som i den gode gamle Morakniven, altså den med rødt treskaft og laminert blad? Gjerne med mulighet tol å designe bladet selv....
  8. Noen hunder tåler alt, andre ingenting, omtrent som oss mennesker vil jeg tro.
  9. Det er vel en sannhet med rom for store modifikasjoner. De fleste voksne hunder har en varierende grad av laktoseintoleranse.
  10. Det er mengder av info om garving/bereding av skinn på nett. Her er en god kilde: http://www.tn.gov/twra/pdfs/tanninghides.pdf Google på "hide tanning".
  11. Jeg har en JRT som er kresen på godbitene, og i tillegg har et snev av matallergi, dvs. han klør seg til blods om han får "uren" mat, dvs. kjøpegodbiter, krydret og røkt mat o.s.v. Jeg kjøper blokker med frossen storfelever på Rema 1000, koster 20-30 kroner kiloen. Koker opp noen kilo i slengen, avkjøler, deler opp i passe terninger og fryser ned i passe porsjoner. Litt søl og klin blir det, men når du har gjort det noen ganger går det som en lek.
  12. Reservesverd er like naturlig som reservekjede. Lite er så irriterende som å få en kakk i sverdet langt til skogs. Skjevslitt eller skjevt sverd gjør saga ubrukelig, da er det godt å kunne fiske reservesverdet opp av sekken å bytte på stedet.
  13. + reservesverd, ei god enkelthogd flatfil, ryttermal, reserveplugg og ei lita fettpresse, så er du i mål.
  14. http://www.plastkompaniet.no Dyktige folk med normale priser.
×
×
  • Create New...