DoctoRoy

Members
 • Content count

  2,476
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Excellent

About DoctoRoy

 • Birthday 04/16/1955

Recent Profile Visitors

238 profile views
 1. Sjekk at gjengemuffen i demperen sitter skikkelig fast. Velkommen på forumet forresten
 2. Skummet har nok reagert med et eller annet inne i løpet. Regner med at det var hvitt da du hadde det inn i løpet. Det kan jo være reaksjon på mantelbelegg? "Oppbevaringsolje" er korrosjonsbeskyttende olje - for eksempel CRC SP350.
 3. Da korresponderer det med amerikanernes "breaking a horse" hvor målet er å tilvenne hesten menneskelig kontroll og utstyrsbruk.
 4. Litteraturhenvisninger har jeg ikke - men det ligger mye informasjon her som kan lede deg videre.
 5. Takker for en aldeles utmerket utlegging
 6. Av ren etymologisk interesse: hva er opphavet/bakgrunn til begrepet "innbrekking"?
 7. En mulig løsning for oss brukere er å søke med alternative stavemåter
 8. Hei Johan og velkommen på Kammeret. Bestått svensk jegerprøve skal være godtatt i Norge - hvordan det er med å gjøre ferdig en påbegynt fra Sverige kan jeg ikke svare på. Hva er storvilt. Utøvingsforskriften §3: § 3.Definisjoner Med storvilt menes i denne forskrift følgende viltarter: elg, hjort, dåhjort, villrein, rådyr, villsvin, muflon, moskusfe, bjørn, ulv, jerv og gaupe. Hvem kan skaffe rifle Våpenforskriften §10: § 10.Personlige kvalifikasjoner for erverv av skytevåpen Fysisk person kan gis tillatelse til å erverve og inneha skytevåpen eller våpendeler når han eller hun oppfyller de krav til edruelighet, pålitelighet, skikkethet, alder og behov eller annen rimelig grunn for å ha skytevåpen, som er fastsatt i eller i medhold av våpenloven § 7 tredje og fjerde ledd, i forskrift 25. januar 1963 nr. 2 om ikrafttreden av og delegasjon etter lov om skytevåpen og ammunisjon del II punkt 1 og i forskriften her. Kaliberet velger du utfra det du skal jakte. I Utøvingsforskriften står kravene til ammunisjon.
 9. Ah - missforsto en smule så da må jeg beklage. Støtter forslaget om å bruke miragebånd. Ellers vil nok en neoprenhylse/strømpe på løpet også virke.
 10. Har merket at det går nedover med synet mitt med økt alder - men jeg har aldri tenkt over at det var pupilldiameteren som var synderen Trodde i mitt enfold at det kunne kompenseres med kikkert som har bedre lysgjennomgang
 11. Det er nok endel forskjell på kikkerter også. Kjøpte i sin tid en Zeiss 3-12x56 HT etter opp gjennom årene å ha brukt en liten formue på alskens andre kikkerter og det ble virkelig en "øyeåpner " for meg. Men for all del - pupillen har nok vært større og synet bedre enn nå så jeg hadde helt sikkert hatt like god nytte av en lettere Zeiss Aldring er en vanskelig øvelse ettersom hjernen ofte ligger flere år bak det fysiske forfallet.
 12. Et neoprenhylster med stoff på begge sidene rundt demperen vil også hjelpe. 7 mm tykkelse på neoprenen skulle vær tilstrekkelig.
 13. På en måte både rett og ikke rett på samme tid. Det er jo først når våpenet er i hendene på et menneske det skyter. Vådeskuddene har skjedd når våpenet møter mennesket. Så lenge det ligger i fremskutt lagring eller sitter URØRT i betjentens hylster så smeller det ikke. Eksempelet med jegeren som kjører rundt med ladd børse på vei til jakt eller skytebane er uakseptabelt all den tid vi forutsetter at transport av våpen gjøres innenfor gjeldende lov og regelverk Vi forutsetter vel at aktiviteten foregår lovlig eller?
 14. Bare hyggelig
 15. Du blander kortene.