Jump to content

klabbogbabb

Members
  • Posts

    296
  • Joined

  • Days Won

    3

klabbogbabb last won the day on January 24 2020

klabbogbabb had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

klabbogbabb's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

192

Reputation

  1. Nå blir dette forferdelig off-topic, men siden vi har dere bransjefolk her inne.. Hvis dette er så viktig, hvordan vet vi engang hvem som er offisiell importør? Jeg synes det hele er en veritabel suppe å finne ut av. On-topic: kjøp deg Glock 19, det blir aldri feil.
  2. Ja, definisjon av "adskilt" mangler, men i seksjonen for sending av våpen står det følgende ordlyd; "Ved sending av løyvepliktige skytevåpen skal skytevåpenet tryggast slik at det ikkje kan brukast. Skytevåpenet kan enten tryggast med kammerlås eller liknande innretning, eller ved å sende ein vital våpendel i eiga sending. Ammunisjon skal ikkje pakkast saman med eit komplett skytevåpen." Dersom "adskilt" betydde dette, hadde de sagt adskilt her. Med dette som bakgrunn synes jeg ikke det er vanskelig å tolke utenom at våpen og ammo ikke skal være i samme kolli. Det er, som du og andre nevner, ingen i Norges land som tolker "adskilt" som at man skal ha egen bag for ammunisjonen. Personlig tolker jeg det slik at "adskilt" betyr at våpenet ikke skal være ladd, eller ha ammunisjon på seg (side saddle/match saver/kolbekappe/redi-mag/etcetcetc).
  3. Korrekt, revolverfelt har kulediameter .355-.455, så her kan man ordne seg .44 i revolverfelt og holde magnum2 åpent for grovere skyts. Bakdelen er jo at man da må ha 357en i magnum1, så der forsvinner en mulighet for 10mm auto..
  4. Personlig skiller jeg mellom produkter som gjør skytingen enklere og riflen mer ergonomisk uten å endre dens grunnleggende karakter, og produkter som gjør riflen mer uhåndterlig og "stasjonær". Det er en rent subjektivt test, men jeg føler at en PRS-type-rifle burde være "feltmessig", altså at man ikke har noe problem med å dra på den kilometervis gjennom skogen. Dette på tross av at man, selvfølgelig, ikke gjør dette i denne skyteformen. Det er når vi kommer bort fra dette, med gigantiske toføtter, tripods og svære stålvekter, av typen man aldri kunne tenkt seg å montere på en feltrifle, jaktrifle eller tjenesterifle, at jeg reagerer. Igjen, følelsesmessig og subjektivt. "Vinger" og skateboardteip gir jeg derimot en sjanse. Har dog ikke prøvd det selv enda.
  5. Øh, nei? Innførsel av nykjøpte magasin er like ulovlig som å kjøpe nye her til lands uten tillatelse. Hva er det slags diktning du driver med?
  6. Det blir nok kun snakk om å levere inn til destruksjon uten straffereaksjon. Det har vel vært flere "amnestier" uten mulighet for etterregistrering nå.
  7. Våpenskapkvittering varierer fra region til region, noen oppfører seg logisk og innser at søker mest sannsynlig har akkurat samme skap som sist, mens andre (som mitt kontor) vil se den samme gamle kvitteringen på det samme skapet hver jævla gang man søker.
  8. Det trenger man ikke, men siden det "kun" er et år siden ny lov og forskrift er det veldig mange som ikke har fått det med seg. Min egen klubbledelse var meget skeptisk og spent på at jeg valgte å være "forsøkskanin" som første søker siden ny forskrift, uten det berømte "snill-gutt-papiret". Det gikk selvfølgelig helt fint.
  9. Patriot Ordnance har også hatt small frame AR10 en god stund. "POF Revolution"
  10. Siden tråden ble bumpet - jeg kjørte på med Jaktdepotets Federal Champion i bulk, og er dritfornøyd med den. I mellomtiden har Jaktdepotet fjernet den fra nettbutikken... så når det er fritt for mine Federal-esker rykker jeg tilbake til start.
  11. Javel. Jeg er i hvert fall glad for at min instruktør ikke var en slik forutinntatt og påståelig fyr, men heller nikket og smilte når tølpere som meg sa vi skulle kjøpe Glock. Tok sikkerhetskurset for under et år siden så jeg er egentlig ganske fornøyd med slike samlinger.
  12. Det beste er å holde seg til Glocks egne magasiner.
  13. Hvis du bare vil vite hvilken generasjon det er er det bare å poste bilde.
  14. Hvor fikk du kjøpt Tubb-dier? Nettbutikken sender ikke utenfor USA og jeg har prøvd forgjeves å få kontakt via kontaktskjema og epost.
  15. Politiets våpenkompendium er basert på forrige lov og forskrift. Den nye loven og forskriften har ingenting som heter "rekreasjonsskytter", "mosjonsskytter", eller "konkurranseskytter". Jeg er ikke selv advokat, men synes det er litt underlig at du legger tyngre vekt på et utdatert kompendium, eller hva man kanskje tror forvaltningen måtte ønske, snarere enn hva som står i lov og forskrift.
×
×
  • Create New...