Jump to content

Nimrod67

Members
 • Content count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

About Nimrod67

 1. Merverdiavgiftslovens paragraf 4-11, husker jeg ikke feil
 2. Boss & Co

  Den er kamret for 12/65 og vil bli brukt til walk-up på alt av tilgjengelig fuglevilt, fra due til Tiur. Foreløpig har jeg foret den med Gyttorps, og har en lot treningsammo (28 g bly) på hånden for trening frem til jaktstart. Jeg skyter meget godt med den, og trives atskillig bedre med denne enn med banehagla (Beretta ASE Gold).
 3. En tråd for Kipplaufbrukere

  Den er fremdeles min, og blir nok i familien! Ragnar Hansen på Vestfossen byttet pipe fra .270W til .243W, lagde ny kvartskinne i stål med svingmontasje som følger pipa helt og polerte opp ståldelene. Stokken var i ganske fin amerikansk valnøtt, og måtte bare slippe unna den fæle lakken. Resultatet ble veldig bra, og den har endel råbukker på samvittigheten etterhvert.
 4. Boss & Co

  Da er den omsider i hus, og kan holde gamle-hagla med selskap i våpenskapet. Helt utrolig å håndtere en 125 år gammel hagle og oppleve at den er tight, on face og så fantastisk godt tilpasset at den virker nyere enn en hagle produsert i 1985. Ingen grunn til å undervurdere en engelskmann og hans fil!
 5. En tråd for Kipplaufbrukere

  Får prakke # 1 på dattera eller fruen nå som jeg har annet til bukkejakta! Må nok vinkelsliper til for å brekke den...
 6. En tråd for Kipplaufbrukere

  Skal poste en liten rapport etter Englandsturen, pleier å være en hyggelig tur med brukbart med dyr sett/skutt. Nå har det ikke vært jaktet særlig hardt på godset de siste årene, så vi håper på å treffe på noen bukker som har krøpet opp mot topp eller over. Raby har en tetthet som overgår Østfold med god margin, det er normalt en fin bukk i hvert eneste lille skogholt, og vi får håpe vi får noen på hold!
 7. En tråd for Kipplaufbrukere

  Endelig i hus! Og om tre små uker kommer debuten på Engelske råbukker i Co Durham.
 8. Dette blir bra! Kunne gjerne tenkt meg en klassisk boltrifle a la Rigby, men ettersom jeg skyter Links er det ikke allverden av Mauserkasser å oppdrive. De få jeg har sett fra ulike customprodusenter har stort sett kostet skjorta.
 9. En tråd for Kipplaufbrukere

  Takker, 8 x 75RS! Finner du en brukbar enkeltløpet hammerhagle fra UK og en greit trebit ordner du denne til samme kostnad som en Blaser K95 Lux...og her kan jeg garantere at det ikke er mange som har noe tilsvarende (foreløpig...) Dette er emnet (fra Egun), vant det for en meget akseptabel pris.
 10. En tråd for Kipplaufbrukere

  43 dager igjen til jaktstart, dette rekker vi akkurat!
 11. Bygge rifle av enkeltløp hagle

  Snart i mål!
 12. En tråd for Kipplaufbrukere

  Jeg solgte en TCR83 i .243W til Røgeberg for 17-18 år siden, artig våpen og gikk godt!
 13. En tråd for Kipplaufbrukere

  Snart bare nettskjæring igjen før treverk er klart!
 14. Boss & Co

  Fury: jeg regner med at originalpipene nå er grytebein et eller annet sted.
 15. Boss & Co

  Etter snart to år med leting og opplesing på Engelske hagler har man handlet litt... Fant en Boss & Co med side lever (side snap), bygd som del av et par i 1892, opprinnelig med Damask-piper. Ut fra serienummeret på de nye stålpipene har Boss & Co tilpasset nye stålpiper rett før 2.verdenskrig. Fikk oversendt en kopi fra Boss sin ordrebok som ga detaljer om den opprinnelige bestillingen av paret: Reiste en tur over for å se nærmere på hagla med en annen entusiast som nyss har handlet seg en Boss, og fikk samtidig tatt mål med Try-gun for tilpasning av kolben. Hagla har vært del av en større Italiensk samling Boss-hagler, og er svært lite slitt. Kolben er ifølge pålitelige kilder den originale i Engelsk valnøtt fra 1892, men jeg regner med at den har fått streket opp nettskjæringen i nyere tid. Det skal bli en fryd å lade hagla tidlig morgen 10.september og labbe til skogs!
×