Nimrod67

Members
 • Content count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Nimrod67

 • Birthday
 1. Det nærmer seg jakt!
 2. Det er ikke akkurat kraftig låsing på de gamle folding-haglene, en eneste låsehake... Vågsland bygger om en gammel engelsk hanehagle til kipplauf i 7 x 57R for meg om dagen, denne har to låsehaker/top lever. Hadde ikke tatt sjansen på en patron med mer kammertrykk enn den jeg har valgt, 7 x 65R anses av de fleste for å være for potent til brytevåpen.
 3. Hva skulle man gjort uten alle skjulte guruer der ute! Takk for innspill, får se om jeg kjøper dobbelrifla....må rydde litt i våpengarderoben før det er aktuelt!
 4. Finnes det en patronguru der ute i Kammer-verdenen som vet om det er mulig å kamre om en dobbelrifle i 8 x 60RS (som det er bortimot umulig å få ammo til) til 8 x 75R(S)?
 5. Enkeltløpet hanehagle produsert av Samuel Marson rundt 1925. Kjøpte den for en hyggelig sum fra Holt's med en plan om å komvertere den til en Stalking rifle til råbukkjakt. Per Arne Vågsland har nå kappet den gamle gravrustede haglepipa og satt inn et pipeemne i 7 mm som freses oktagonalt. I tillegg snekrer han ny kolbe med kraftigere pistilgrep og bedre treverk. Toppes med en svingmontert 3-12 x 56 Zeiss, og skal i bruk i Nord-England i april.
 6. Det jobbes i Drangedal!
 7. Skepsisen til homogene kuler i kombivåpen og dobbeltrifler gjelder vel først og fremst der man har loddede piper hvor denne kan løsne som følge av hardere medfart av hardere kule. Tikkaen har frittliggende piper og skulle dermed ha null problemer med homogene kuler.
 8. Er ikke naturalis-kula lenger enn andre 11 g kuler siden den er homogen? Vil tro du bør starte på tilsvarende kruttmengde som en 196 gr (ca 13 g) kule ettersom Naturalisen høyst sannsynlig har lengre kontaktflate i løpet, og dermed vil gi et høyere trykk enn en konvensjonell 11 grams kule?
 9. Enkelte eldre britiske hagler er hardt brukt, og kan ha slitte løp. Greit å finne ut av "Proof"-målene (målt 9 tommer fra kammerenden, en 12'er starter normalt på 729/1000-dels tomme og regnes visst "out of proof" ved større diameter enn 740/1000) samt minste løpstykkelse. Er sistnevnte under 20/1000-dels tomme hadde jeg vært litt forsiktig...
 10. Jeg har ved etpar anledninger kjøpt med meg et slakt eller to etter jakt (råbukk) i England. Begge gangene har kjøttet ved servering vist seg å være i overkant mørt, nesten grynete. Standarden der borte er at skrotten går rett på en temmelig kald kjøl (4-5 grader) umiddelbart etter at det har blitt rengjort, og sjelden mer enn 2 timer etter at det har blitt skutt. En erfaren jeger jeg kjenner mener "gryningen" skyldes at skrotten kjøles ned for fort og for hardt, og heller burde hengt inne på slaktehuset utenfor kjølen en lite døgn før det kjøles helt ned. Jeg har kun opplevd denne spesielle konsistensen på 3 dyr fra England, og aldri på noen av de jeg har skutt og slaktet her hjemme. Anyone?
 11. Vågsland er mannen!
 12. Trekantstykket i forskjeftet kan ha vært i horn, jeg har en gammel hanehagle med horninnlegg som en kile foran og med kolbekappe i horn.
 13. Vekt på tiuren?
 14. Jeg har tidligere blitt fortalt at Tiur skutt tidlig i jakta er bortimot umulige å stoppe ut pent da de har nakken full av fjærhylser som ikke har vokst ut ennå. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette? Skjøt en fin Tiur selv for etpar uker siden, men den landet en smule for hardt til at han er utstoppbar...
 15. NB! Lokkeduer satt opp 15-20 m foran deg i en åpen V eller U og med åpningen opp mot vinden. Lokkeduene settes med nebbet mot vinden. Skutte duer legges ut med vingene ut, hodet løftet (på pinne eller strå) og nebbet mot vinden.