Jump to content

Ridgecroft

Members
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ridgecroft's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

43

Reputation

  1. Jeg fikk også med to når jeg kjøpte min.
  2. Hvis du ikke stoler på at du klarer oppskyting under kontrollerte forhold med en spesifikk rifle, bør du egentlig jakte med den riflen i det hele tatt?
  3. Snopte meg en tønnekniv på Rjukan i dag. Laget av Boye Langklep, materialet er hvaltann. Gøy kniv, om ikke den mest praktiske…
  4. Originalstokken til Tikka Wild Boar veier i overkant av 950 g (veide min til 958). GRS har flere stokker til Tikka CTR, jeg har en Fenris på min, som veier ca 1400 g. Så for meg ble det en vektøkning på 450 g når jeg byttet til GRS Fenris. Montering var forøvrig svært enkelt. https://www.grsriflestocks.com/search?action=search&q=Ctr&pos=621
  5. Den slags hensyn har da ikke hindret deg i å komme med bastante påstander i andre tråder…
  6. Kan ikke du bare gi oss et referat da? Gjerne i forkant siden du har inngående kunnskap om våpenloven og hvordan den tolkes?
  7. Blir fort mye kunstige tilsetningsstoffer der… (beklager, klarte ikke la være, jeg finner veien ut selv)
  8. Kan det være så enkelt som at du har fått våpenkortene direkte siden du overtar din Bestefars våpen? Mener det er gratis å overta våpen i rett nedadgående linje - i hvert fall hvis det er første våpenet du søker om. Og da er det strengt tatt ikke nødvendig å sende e-post om at du må betale for å få tilsendt innvilget våpensøknad... Men som andre har sagt - ta godt vare på den blå delen. Din Bestefar skal vel antagelig sende inn sine våpenkort sammen med den gule delen.
  9. Hørselvern du kan koble mot jaktradio, eller formstøpte, aktive hørselvern. Jeg har disse, og kjøper nok nye når de en gang er utslitte. Er på andre paret nå, det første varte i 7 år. https://www.hantek.no/produkt/soundscope-ihunt-jaktpropper/ og så er jeg glad i Vorn-sekken min, supert å ha våpen på rygg på vei til post, eller hvis jeg vil ha både rifle og hagle med på jakt.
  10. Det finnes, men tror ikke det er plug and play på en gammalmauser med hengslet boksmagasin. Husk at du må søke om å få kjøpe magasin med større kapasitet enn 10. https://www.brownells.no/Popular/Mauser-98
  11. Hvilken .577? Lader du selv? Har du noen som helst erfaring med svartkrutt? Og hva er egentlig kraftigste patronen du har forsøkt å skyte med? Og hvorfor ikke gå all-in med .700 NE, .22 Eargesplitten Loudenboomer eller .458 Phyll & Spectacle?
  12. Riflen trenger ikke være satt opp likt for øvelsesskudd og oppskyting. Bare tenk på at det er vanlig med forskjellig treffpunkt med treningsammo og jaktammo… Og skyter du opp uten smellforsterker så kan du jakte med den på. Men, det er godt mulig du har forskjellig treffpunkt med «naken» rifle, med smellforsterker og med demper. Så da må du vite hva som skjer med treffpunktet når du tar av og på de forskjellige remediene. Jeg vil anbefale deg å droppe smellforsterkeren og heller sette på en lyddemper.
  13. Led meg ikke inn i fristelse…
  14. Supersonisk, ja det er jo det vanligste i de aller fleste kaliber. Men stusser litt på det du skriver om single shot. Om riflen er enkeltskudd eller har magasin for flere skudd har ingenting å si for hastigheten av prosjektilet ut av løpet…
  15. Neppe, i og med at hypersonisk er definert som mach 5…
×
×
  • Create New...