Jump to content

Geco5

Members
  • Posts

    2,154
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Geco5

  1. Har jeg vært på jakt 6 - 30 timers kjøretur unna hjemstedet, har jeg normalt kommet hjem langt ut på natta.
  2. Du har rett! Tenkte på det etter at jeg hadde logget av, men gadd ikke å logge på igjen, det var ganske seint på natta.
  3. Det står IKKE, at han ikke er registret i Jegerregistret! Det står: "Ei heller finnes det godkjent jegerprøve". Han kan stå registrert i Jegerregistret. Men uten å betalt Jegeravgift denne sesongen, må han i værste fall ha jaktet ulovlig. Da opplysningene om type bil ikke er beskrevet, kan det hende det ikke var annen mulighet, enn å ha våpenet i /ved passasjersetet. Men det er ikke bestandig opplysningene som blir oppgitt og skrevet, er så presise. Så vi får se. Jeg kjøpte min første hagle i 1965 og betalte min første jegeravgift samme år, på det lokale posthuset. Mitt navn ble overført fra det tidligere registret og til Jegerregistret da det ble innført. Så jeg har heller ikke tatt Jegerprøven. 2 av haglene jeg har nå er ikke registret, de ble kjøpt på 80-tallet. De har vært ut og inn av landet flere ganger og har vært registret hos tollmyndighetene ved hver passering, men ikke hos politiet.
  4. Ok. Da forstår jeg. Ja - der har dere hatt en god skyteteknisk trener.
  5. Skal du hovedsakelig skyte 38 SP, så er det ikke noe problem. Jeg hadde ikke brydd meg mye om antall eiere, eller antall skudd. Det kreves bare en en eier, for å mishandle et våpen! Og det er nok ikke mange som har klart å "skyte ut" de våpnene, med normale ladninger.
  6. Kjente danske Fleming Pedersen og pratet en del med han i ledige stunder, da han jobbet i Drammen. Jeg hadde tidligere bedrevet samme skyteform i over 10 år, så vi hadde felles interesser og mange bekjente. Han var da allerede god (spesielt psykisk) skytter og bedre ble han med årene, gjorde det også bra i USA en periode. Er han ansatt som trener i politiet, eller trener han dere i Dynamisk skyting?
  7. Den første revolver jeg kjøpet tidlig på 70-tallet var en M19, med 6" løp. Den er bygd på en K-ramme, samme ramme som bl.a. M10 og som det norske politiet bruke. Riktig at den ikke er bygget for 357 MG, rammekonstruksjonen er vel fra 1800-tallet, eks. Military & Police. Men ikke noe problem å skyte 357 MG i den, men planlegger du å skyte mye 357 mg, så bør du gå for en S&W med L-ramme (M586/686), eller velge et annet fabrikat. Svakheten til disse S&W revolverne er tønna og da sikter jeg til låsehakket, som er plassert der tønna er tynnest. Det ble skutt mye med S&W revolvere på 70-tallet, spesielt etter at SSL ble dannet. Jeg brukte også min M19 en periode i SSL, før M66 duket opp i Norge og jeg fikk kjøpt en fra det første partiet her i landet. Hvor mye min M19 gikk før jeg solgte den vet jeg ikke, men antyder en 1000 - 12000 MG, kanskje 8 -10 tusen 38SP og et ukjent antall 38 WC. Angrer litt på at jeg solgte den den revolveren, ingen slitasjeproblemer. Revolveren gikk til en bekjent Lensmann, som har den ennå, men han vil ikke selge den. Min mod 66 gikk noe over 93 tusen, før jeg gikk over til pistol i SSL skyting. Er ikke kjent med sprekkdannelser, men tønne-sprengninger og det som værre er. (er vel avbildet i Våpenjournalens Ladebok). Men de sprengningene, skyltes vel ikke skyting med fabrikk ladninger i 357 MG, men hjemmeladde 357MG og overladninger! Det Razorback nevner er vanlig slitasje. Kan være andre som har mer opplysninger, om sprekkdannelser. Og det er en her i gruppa, som jobbet for Gresvig og han kjenner godt den dyktige Våpensmeden som jobbet der. Gressvig hadde i mange år agenturet på S&W og fikk vel inn det meste av revolvere som det var problemer med. Mulig han har mer info. Personlig så hadde jeg vel vært mest opptatt av å sjekke tønne for "utbulinger" (mulige overladninger) og låsingen av tønna, hvis jeg skulle kjøpt en S&W brukt. n
  8. Venter spent på hvilke formål du bruker kniver i norsk friluftsliv og hvordan? Men du evner vel ikke å svare på det heller og som vanlig kun kommer med dritt tilbake, når du ikke kan vare.
  9. Det holder nok ikke med relevant formål og tillatelse på en annen våpentype, for å få kjøpt div. militære rifler. Du må også være medlem av rett klubb og forbund, samt div. krav.
  10. Helt dødfødt, er det kanskje ikke. Har ikke kjennskap til han Rasmus Bostrøm og kan lite om temaet. Leste for mange år siden om folk som tjente mer på "mårjakt", enn på tømmerhogst her i landet. (Vil likevel tro de tok mer i feller, enn ved å skyte dem). Og de var en gruppe og brukte spisshunder (trolig Norsk Buhund, eller elghund), også terrier ble brukt. Skal en først gi seg i kast med dette, så bør en vel bruke hunderaser som har vært effektive før og da er vel raser som Norsk Buhund, eller en annen treskjeller, det en bør satse på. Men, lykke til!
  11. Å jakte mår, er vel et dødfødt prosjekt. Måren er normalt kun aktiv om natten. På dagtid så hviler den enten i trær, eller i huler. Er TS interessert i mår, så bør han vel satse på feller.
  12. Trenger en å være ekspert, for å kommentere da? Hilsen pensjonert tømrer og bygg. ing.
  13. Dette med husvegger, er vel et sidespor. Men hus fra ca. 1940 og frem til ca. medio 60-tall, besto av. Fra ytterst til innerst. 1) 18 mm ytterkledning. 2) Papp (normalt asfalt imp. papp, også papp med sølvpapir på ene siden). 3) 18 mm rupanel (motsatt vei av ytterkledning). 4) Så 100 mm luftrom (normalt uisolert). 5) 18 mm inv. rupanel. 6) 12 mm løs huntonitt (og maskinpapp), eller 15 - 18 mm inv. panel. De første sponplatene var nok lite brukt, før ca. 1970, grunnet kvaliteten, mulig noe før. Isopor har aldri vært lovlig i trevegger.
  14. Tror ikke du bør kvitte deg med dette våpenet, før du finner mer ut av det. Jeg tror også det er ganske sjeldent, da det har justerbart baksikte fra fabrikk, Trolig et våpen som var tiltenkt en kolbeløsning, som både Mauser og en Luger har hatt. Kanskje du burde forsøke på kontakte Våpenhistorisk forening. Det er ikke alt en finner ved å google.
  15. Underlig at ingen ser på skiva og de ovale kulehullene, som tyder på kuler som ikke stabiliserer. Kulene kommer jo delvis på tvers og en kommer også på tvers i skiva. Dette var årsaken til at jeg kommenterte i går og mitt viktigste spørsmål der, kommer da også frem i spørsmål 1.
  16. Våpnet til TS har originale stillbare sikter! De er ikke ettermontert!
  17. TS. Jeg har en Brno, men er langt fra noen ekspert. Stusser likevel litt her, spesielt når jeg ser på skiva di. 1) Er de svarte markeringene dine markeringer, eller eksakt perforering etter kulene? Hvis det er det, så stabiliserer ikke kulene! 2) Undrer også på hvorfor du skyter 5 skudd, holder vel fremdeles med 3 sk. på prøven og kombier sprer mer og mer for hvert skudd? For oppfølgende skudd (simulert jakt), så kan du også skyte de 3 sk. fortløpene. Men la våpenet hvile lenge, mellom hver serie. Greit å skyte med et annet våpen i mellomtiden. Så langt jeg vet klatrer alle kombier (med loddet løp), min opp til venstre, ca. kl. 11+ og enkelt å beregne. Er det dårlig avtrekk, så få en til å fikse avtrekket. Jeg har strålende avtrekk på min mod. 502.2, både på det vanlige og på snellet.
  18. TS. Pistolen du har er en FN Browning High Power, med stillbart baksikte! De er nok mer sjeldne, enn de vanlige med faste sikter. Husker jeg ikke feil, var det en løsning for kolbe til denne og derfor de stillbare siktene. Ved salg kan nok dette påvirke prisen en god del. Problemet er kanskje å få tillatelse til å selge den. Men, det er opp til "øveriheta". Hadde selv en standard modell på 70-tallet. Kjøpe en brukt med tanke på Dynamisk Skyting og brukte den vel også et år eller to. Den var ikke så fin som din og originalt så er siktene små, så jeg fikk byttet til mer egnede faste sikter, forniklet ramme og bruneterte opp sleide og deler og satte på et Pachmayer gummi grep. Hadde den vel noen få år, men solgte den. Så pen ut, undrer på hvor den er nå?
  19. Det er vel kun 6,5 x 55 mm, 8 x 58 mm R Krag og for USA 30 x 40 Krag.
  20. Historien om Krag Jørgensen kan du lese om selv. Men det var i utgangspunktet et militært våpen. Og i tidligere tider så brukte folk de våpnene de hadde på jakt, da det ikke var regler om anslagsenergi, o.l. Og diskusjon om K.J. ble diskutert mye både på 60- og begynnelsen av 70-tallet, da mange mente patronen var for svak, men fylte ellers et vagt krav om kaliber til storvilt jakt. (For småvilt fanes ikke krav og selv rådyr var den gang småvilt. Alt under hjort). Det var vel innføring anslagsenergi, som gjorde at motstandere mot K.J. fikk blokkert K.J.
  21. Det gjør du rett i. Få nok trekke vekk noen år.
  22. Det var vel i 1974 at Krag ble forbudt, grunnet svak låskasse. Så, det er noen år siden - 54 år.
  23. Regler som gjalt da jeg seilte i utrenriksfart var, at lå ikke båtene lå fortøyd til kai, bøyer e.l. har ikke lokalt politi/myndighet noe med de våpnene å gjøre. Er båten fortøyd, så skal våpnene registereres og forseiles (normalt ombord). Undrer på om ikke Sysselmannen har gått ut over sin myndighet her, hvis båtene ble bordet ute på havn, eller i sjø. Men de kan jo ikke bringes i land, uten tillatelse.
  24. Pinfire revolvere. Vi var noen guttunger som fant et par slike, på ei lokal søplefylling på 50-tallet. Fant også en del "pinfiere" patroner, men ingen som passet og godt var kanskje det. Spesielt en av dem var flott gravert.
  25. Du beskriver et klasisk kondens problem, hvis du festet skapet til en yttervegg. Gjelder både mur/betong og trevegger. Er det vesentlig temperatur forskjell på innetemp. og utetemp, vil veggen være kaldere enn luften i rommet. Skapet får temperaturen til inv. side av ytterveggen og det kan oppstå råte/mugg i treverk, klær m.m. og kondensere på stål. Luftsirkulasjoen bak og under skapet ordener normalt opp, men også lavere temperatur vil hjelpe. Varmelementet kan du kutte ut. Vanlig problem i gamle kjeller rom. Tilfredstillende lufting og lav temperatur, er gjerne medisinen for fuktproblemer i kjellere. Men fukten kommer fra et sted og det er normalt for dårlig drennering av yttervegg og under gulvet. Så ny drenering er nok løsningen på sikt.
×
×
  • Create New...