Jump to content

Geco5

Members
 • Content count

  1,743
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Geco5 last won the day on May 30 2017

Geco5 had the most liked content!

Community Reputation

61 Excellent
 1. Ut fra tabellen og det du nå skriver, vil du vel aldri få egen kote. Om du har rett på jakt, kommer vel ann på avtalen som gjelder for det valdet. Kan lite om dette, men det er så mye rart ute å går, når det gjelder jaktrettigheter. Andre har sikkert kommentarer. Ellers har du fått tips om hvor du kan sjekke dine rettigheter.
 2. Ukjent .22 randtenning for meg

  Skjedde mye på slutten av 1800 tallet også. 22 LR kom ut i 1887. Mye rart både før og i samme periode. Pinfire er vel noe eldre. Jeg og noen andre guttunger, fant for øvrig 2 utsmykkede pinfire revolvere på slutten av 50-tallet (muligens tidlig 60-tallet), på ei lokal røys. To forskjellige kalibere. Fant også en del ammo, i mange kalibere. Var ikke jeg som fant revolverene og vet ikke om de ble tatt vare på. Og hvor det ble av alt, vet jeg ikke.
 3. Ukjent .22 randtenning for meg

  Hvorfor ikke før det århundreskiftet?
 4. Det er jo ikke sikkert han har rett til jakt. Men en andel av jaktutbyttet, har han nok. Og hvis han har mulighet for å trekke seg ut av "jaktvaldet", er det ikke sikkert han har rett til annet enn småviltjakt. 200 mål er da veldig lite område, selv i gode hjortevall på Vestlandet , er det ikke?
 5. Epoxylim til knivlaging?

  Det tror jeg, spessielt hvis den er produsert av en kjent produsent. Er vel ikke så mye "hokus pokus" dette. Bør kanskje heller se på hvor raskt limet herder. De fleste produsenter har en mende produkter og med forskjellige herdtider. Det jeg kjøpte sist, var Euper Epoxy, produsert av Plasic Padding, Sverige. En helt klar (ingen farge) to-komponent, med herdetid på 15 min. Men en bruker vel ikke mer enn 2 - 4 min., på å blande, smøre lim på tangen og dytte det på plass. Så selv lim som herder raskere, ville ikke bekymret meg. Men forutsetter jo, at tangen passer greit i skaftet før liming. Og at en ikke må på WC, for å gjøre sitt "fornødene", etter at herder et blandet. Men selv en-komponet lim fikser dette, hvis det er noen som ser spøkelser, eller må fikle med skaft/blad, etter at det er satt på plass.
 6. Bule i løp 44 mag

  Hvis pressisjonen er ok, så er jo ikke denne bulen noe å bry seg om. Men heller en ettertanke, til hvorfor den oppsto!
 7. Garasjekompressor fra Biltema?

  TS. For å skyte 90mm spiker, trenger du en kompressor, som gir min. 7,5 kg. Hvor ofte du kan skyte sike spiker, beror på tankens volum og produksjon av luft. Vet lite om bruk av luftverktøy med slike kompressorer. Men luftverktøy krever MYE luft, så jeg har ikke engang giddet å sjekke med min beste kompressor, som gir 320 L/min. Malersprøyter krever vel ennå mer luft. Så sjekk nødvendige luftmengder/trykk, på aktuelt verktøy før du bestemmer deg for kompressor. Riktig trykk er viktig, for flere typer verktøy, så anbefaler å benytte Trykkregulatorene. Bl.a. så slår en raskt i filler dykkertpistoler (og andre), hvis en benytter for høyt trykk. Så riktig arbeidstrykk, er gennerelt viktig. Ellers tror jeg ikke hobbybrukere, trenger å kjøpe dyre kompressorer. Men kjøp den heller litt for stor (tank og L/min.), enn for liten.
 8. Husker ikke riflestigning, men de er uvesentilge på S&W revolvere. De er tilpasset hastighetsområdet for 38/357 og det fungerer greit. Da burde du skyte habilt. Men har du testet med anlegg (knestøtte, benk, o.l.), eller i Ransom rest? Konusen? Det er konus i både tønne og løp. Dim. i overganskonus i tønne, er som nevnt viktig. Har ikke sett de micrometerene, for å måle inv. dim. (Håper du ikke tenker på vanlig skyvelær) Er noe tvilsom. Stoler mer på utvendig måling av kule, etter "slugging". Ser du har ladet noe selv. Men for å få pressisjon, må du også teste mange forskjellige ladninger, med trinnvis ønkning/senkning av ladninger og krymp. Hjemmeladning, er ikke så enkelt. Jeg grovtester ladninger med 310 med ca 0,5 gr. om gangen. Og når jeg finner noe interessant, går jeg over til en økning på kun 0,2 gr. og lager en del (20 - 30 skudd), av hver ladning, for å se hva som funker. Er det ok, så tester jeg med flere skudd og serier for å sjekke. Når kula beveger seg utover i løpet, skapes svingninger og med litt forskjellig hastighet, slynges kula ut på et annet sted ut av løpet. Det gir elendig pressisjon. Så jeg forsøker å finne grenseområdene for åpning/spredning av gruppene og legger meg mitt i mellom på ladning. Dette er teorien jeg jobber etter og jeg har alltid klart å finne ladninger, som gir 1" grupper i mine revolvere med "litt" testing, uansett kaliber. Ladetabeller er kun en indikasjon og ikke noe mer. Min første revolver, var en tilsvarene som din. Og gode dager ble det et raggete hull av vekselvis 4 til 5 skudd i det hullet, serie, etter serie, på 25 m, enhånds stående, i "Hula" i Drammen under trening. Sittende, med støtte not knærne, var det 5 skudd innenfor 1", på 25 m (4" på 100m), serie etter serie, med mantlet og med hjemmeladd. Test pressisjonen i våpnet med fabrikk ammo, både mantlet og blykuler med HB. Er den ok, så er det din hjemmeladning, som er problemet.
 9. Hvordan bygge det perfekte kjølerommet

  Ser ingen signatur jeg, selv om "nick namet" er kulde. Mye rart som skrives på nettet. Og selv om han han har noe (eller mye) kompetanse på V.V.S./kulde, er det bare en del av problematikken. Mvh. Bygg. ing.
 10. Epoxylim til knivlaging?

  Bare å søke etter to-komponet epoxy, det finner du sikkert. Har aldri benyttet noe annet, dels fordi Aralditt hadde ikke egent lim, da jeg begynte. Men, vet at mange her bruker Aralditt. I "gamle dager", bruke folk smeltet bek. Da var det greit å skifte skaft, bare å varme opp i varmt vann, så løsnet skafet.
 11. Hvordan bygge det perfekte kjølerommet

  Kan jeg spørre, hvilke kompetanse her du? Dette er normalt en jobb for proffe, både byggteknisk og kjøleteknisk hvis det skal bli bra. Editt: Ikke meningen å være ubehaglig, eller frekk.
 12. TS. Dette er kanskje et spørsmål for en Børsemaker, men jeg har noe erfaring S&W revolvere. Og jeg vet det er andre her, som kan bidra hvis de ser tråden. Nå vet ikke jeg hvor dyktig du er med revolver/pistol og hvilken pressisjon du normalt klarer å få til. Kanskje du kan avklare det først! Skal svare kort på noen av spørsmålene dine, starter på no.2. 2) "Kronen"??, antar du mener kroningen av løpsmunningen. Ja, den er viktig. 3) "Utgangsåpning", det er ikke gunstig at overganskonus i tønne er for liten, i forhold til løpsdiameter. Har ikke hatt problemet, men vet at det kan forekomme. Vil likevel anta at den kan være noe mindre enn løpsdim., da løpsrillene presser i sammen kulene. Men er det for liten dim., vil ikke kulene (spesielt blykuler) få godt tak i riflingsbommene og en får dårlig pressisjon. Skjelden problem med mantlede kuler, eller blykuler med HB. 3) Vet ikke hvilke tolleranser det skal være overganskonus i tønne og løp hos S&W. 4) S&W revolvere både 38 SP og 357MG holder 0,357 ". Men det er jo ikke helt eksakt, er det aldri. Så det er normalt at det kan være litt over og litt under, men aldri hørt om mer enn noen få 10 tusendels tomme i avvik. Eks. 0,3572", eller 0,3568. Hvilke tolleranser fabrikken har, vet jeg som sagt ikke. For å kontrollere må du kjøpe deg et micromerter (helst i tommer) og "slugge" løpet på ditt våpen. Om nødvendig også tønne. Pressisjon med mantlede fabrikk kuler burde være bra, trolig samlinger innenfor 25 mm, på 25 m, uansett løpslengde. Men kan varriere litt fra fabrikk, til fabrikk og type ammo. Værre er det med fabrikk ammo, med blykuler (uten "hollow bace"). Det er her en må prøve forskjellige fabrikkmerker/typer og se om en får noe til å gå akseptabelt. Du kan forsøke fabrikk ammo, med "hollow bace" kuler, de bør gå bra! Men selv her kan det være noe forskjell fra fabrikk, til fabrikk ammo. Ellers er det hjemmelading, "sløgging" av løp og prøve seg frem med div. ladninger og div. krutt typer. Hvis en har lært seg hjemmelading og tilpassning av ammo, er jeg sikker på at de aller fleste S&W revolvere produserer 1 " grupper dagen lang. Det har mine gjort. D.v.s. har ikke sjekket min Chief Spesial mod. 36 , med 2 " løp så nøye. Men, den går mer enn bra nok for meg og mitt bruk. Og jeg vet E. Bråthen (Våpenjournalen) testet sin og skrev en artikkel om det. Den produserte 1" grupper. Vet jo ikke hvor mange skudd ditt våpen har gått, men tviler på om løpet er utskutt. Kan nevne at en av mine (mod. 66) gikk 93 tusen skudd og var fremdeles like pressis, tross at den var blitt noe slarkete, trolig grunnet tørrtrening i store mengder, før jeg solgte den.
 13. REDIGERT. Sorry. Trodde du siktet til meg. Tror ikke den karen, kan mye om pistolskyting.
 14. Oppbevaring av ammunisjon

  Tja... Slik jeg forstår det du skriver, utelukker du en vanlig låst dør, som sikring av ammo. Uavhengig om våpenskapet, er i samme rom. Det er likevel TO låser, som må brytes opp! Har jeg tolket deg feil, så tar jeg det med teskjer. Bli også lettere å lese, om du benyttet komma på relavante/viktige steder. Å blande inn FG godkjent Våpenskap, eller godkjent Våpenrom, er vel utenfor det jeg diskuterer nå og det TS etterspurte.
×