Jump to content

Ei tohi varjata

Members
 • Content count

  3,136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Ei tohi varjata last won the day on October 5

Ei tohi varjata had the most liked content!

Community Reputation

114 Excellent

About Ei tohi varjata

 • Birthday October 17

Recent Profile Visitors

861 profile views
 1. Og det var vel også et krav for medlemsskap i NVS tidligere; X antall antikke våpen? Syns personlig det blir helt borti natta å tvinge folk til å kjøpe et dusin rolling block og antikke hagler for å få lov til å kunne samle på DWM-merkede Lugere, sivile Mausere, finske Mosin Nagant, spanske revolvere, Remington 700 produsert mellom 1987 og 1989 eller w/e..
 2. Jeg nekter å tro at medienorge ville kunne klare svelge kamelen som er "politiet gir penger fra våpensalg til homofobiske Frelsesarmeen".
 3. Gorka vinterdress

  Virker rett og slett overpriset ift. hva det koster i Russland. Å kalle dem "gorka" blir feil, de som selges på jaktski.no er ikke original gorka. De ekte er ganske tynne og i en bomullsmiks og blir søkkvåte i regn. Jeg har en fra SPOSN/SSO.
 4. Lapua Subsonic 308win

  Lite vits å prøve den i vanlig jaktriflepipelengde i alle fall. Ment for korte piper med egen stigning.
 5. Sveising i Mauser låskasse fra 39

  Canadian Rangers brukte trollgamle Lee Enfield frem til nå nettopp, til selvforsvar mot bjørn og andre hårete beist oppe i ishavet. Det er ingen tvil om at de fungerte. Men når materialtretthet, dårlige løsninger (klurete sikring, magasin som ikke alltid er 100%), slitte piper, slitne trestokker som morkner i regn og snø, og mangel på ammunisjon meldte seg gikk de over til Tikka T3x. Siriuspatruljen bruker fortsatt Enfield P17, men ønsker også å bytte dem ut. Og den danske Hæren vil nå bytte ut sine snart 70 år gamle P210.. kjempepistoler, det er bare kommet så utrolig mange mye bedre på de 68 årene de har vært i bruk. Hyggelig med nostalgi, men skal jeg ut i skauen i regn og vind og tåke tar jeg med det nye plastrælet med rustfri pipe, ikke lang-Kragen fra 1906.
 6. Sveising i Mauser låskasse fra 39

  Alle våpen på Kammeret (og finn.no) skyter hull i hull med både sporlys og rødfis M98 er og blir utdatert. Den var helt på topp før og under 2.vk hva angår boltrifler. Og ja, mange moderne konstruksjoner låner mye fra M98. Har du en du er glad i så bruk nå den for all del. Men å prakke M98-prosjekter på nye jegere skulle vært straffbart.. bytte sikring, avtrekk, stive av kassa, ny kolbe, ny pipe, gjenge for demper, nye baser, oi faen, der har det stått et diopter, da må vi lage ny base tilpasset låskassen, kanskje fikse litt på utdrager, magasinleppene må jo vris litt for å passe de kulene du bruker, og materampa må jo kanskje poleres litt. Så har vi endelig fått det opp og gå, og så tenker du at du kanskje vil ha løst magasin også. Nytt underbeslag til 3000kr, og så skulle man kanskje bytte ut tennstempelet m/ fjær? Han ene på banen sa jo at "lock time" var viktig.. For ordens skyld: jeg har en M67 i 7,62x51 jeg er glad i, skyter et sted mellom greit og godt (og av og til kjempebra) med rekruttammo, jaktmatch, S&B helmantel og blyspiss og noen loter NM60, men herregud så mye jeg heller skulle ønske den var en Tikka eller Sauer.........
 7. AGP nedfellbar kolbe ruger 10/22

  Hadde det vært regulert etter hvor enkelt det er "å bytte tilbake" kunne vi vel alle dratt på jakt med ulovlig ammunisjon og kort pipe, det er jo bare å bytte patroner og sette på den lange pipa når oppsynsmannen kommer.
 8. Våpensamler, hvordan bli dette?

  Det finnes flere som samler våpen fra sivile produsenter og også sivile modeller av militære våpen. Alt fra Krag og sivile M98 til spesifikke produsenter. I mitt lokale NVS er det vel flere som samler gamle sivile snapplås- og kammerladerrifler enn de som har "veldig" militære våpen.
 9. AGP nedfellbar kolbe ruger 10/22

  Det er akkurat samme krav til karakter og lengde pipe/totalt for rifle og hagle UANSETT om du er hjemme på gutterommet, på bane, på jakt, eller på tur i skogen. Du må ha en temmelig lang pipe for at denne kolben skal være lovlig å bruke. Har du en Takedown er det vel lite vits i å gjøre den mye kortere når den uansett kan deles i to..
 10. Når ammunisjonen ikke går av...

  Slitt slagfjær, nedslitt tupp på tennstempelet, grums som gjør at tennstempelet beveger seg saktere, kan være en del. Prøvd Magtech?
 11. Skjøt jaktkameraten: Forsvarer krever full frifinnelse

  Totalt evneveik er mer dekkende. Tragisk sak med tragisk utfall grunnet tragisk idiotiske og uansvarlige handlinger. Å først skyte med termisk kikkert (som i beste fall er en gråsonesak mtp. lysforsterking på jakt?) og så klemme av fra hofta mot noe "jeg trodde jeg lå der på en stein mot meg" vitner om at gjerningsmannen tydeligvis aldri bør kunne legge hendene på et våpen noensinne igjen. Ulykker skjer de fleste, men denne kunne vært unngått. Et vådeskudd med hagle midt i andejakta er noe helt annet (til tross for at ikke det heller er greit). At dette kommer fra sønnen til Tor Erling Staff er vel ikke overraskende for noen som helst. Morna.........
 12. Den hvite elgen skal skytes

  Er det ikke hvitt kjøtt da???
 13. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Er de dine? Hvor kjøpte du tekstilfargen eller hva du nå har brukt? Har noen skumle Pmag 20/30 selv som må farges..
 14. Og Eleys svar er kanskje enda mer fantastisk. Disse ti årene ammoen skal vare er ikke nevnt noe sted jeg kan finne.
 15. Sako Quad. Salongrifler til 10-11.000 som har hevarm i plast, luggende boltgange og et utkast som suger. Det er i alle fall min mening etter å ha prøvd et par. Jeg har på ingen måte råd til advokattimer som koster tusenvis per stykk, og det er nok Schou/CZ/Eley klar over. Jeg kommer til å gi Schou beskjed om at en kupong med 20% av på en salongrifle i deres butikker er langt fra godt nok, og dersom jeg ikke kommer noen vei med det sender jeg bilder av rifla og hånda til amerikanske våpenblogger.. PsAico: uansett hvor uheldig jeg var er jo de aller fleste 452/455 trygge rifler. Jeg ville ikke hatt betenkeligheter med selve rifla, men det er CZ' svar som gir meg en j... stygg smak i munnen her! Total ansvarsfraskrivelse. Rett og slett dårlig gjort.
×