Jump to content

Ei tohi varjata

Moderators
 • Content count

  3,338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Ei tohi varjata last won the day on February 13

Ei tohi varjata had the most liked content!

Community Reputation

176 Excellent

About Ei tohi varjata

Recent Profile Visitors

1,389 profile views
 1. Nå har jeg sett bilder av politi i Oslo med C8, så det kortet må du bare legge tilbake.. og samme etat har vel i teorien skarpskyttere tilgjengelig. Har du prøvd grisehalegassrør, Thor? Jeg leste at det ble spådd som den store fremtiden for pistolgassrør, og kort etter dukka det opp bilder av slike som har tatt kvelden..
 2. Anbefalt lektyre: Gjørmetest Arsenal SLR104 i 5,45x39 og Valmet i .223: https://www.youtube.com/watch?v=NgP6Fea8zM8 Gjørmetest AKM i 7,62x39: https://www.youtube.com/watch?v=DX73uXs3xGU Gjørmetest sivil AR-15: https://www.youtube.com/watch?v=YAneTFiz5WU Gjørmetest milspec AR-15/M-16: https://www.youtube.com/watch?v=LyXndCxn9K4
 3. Gassene slippes fortsatt ikke løse i kassa om man skal være helt pedantiske. Klart at noe gass blør fra gassnøkkelen men det aller meste siver inn i sluttstykket og bløs ut på sida. Om noe så spruter det mer dritt fra kammeret og ut i kassa på både stempel og halvstiv rullelås når det er høyere trykk under opplåsing og utkast. AUG, SCAR, G36 (+G433), HK416/HK417 er jo alle mer eller mindre kloner av AR-18 uansett. Den er heller ikke noe ny.
 4. Det er helt feilt at gassen pumpes inn i kassa. Den er i en brøkdel av et millisekund inni sluttstykket, og skyver sluttstykkebæreren bakover fra sluttstykkehodet. Gassene ventileres ut siden, gjennom to hull i høyre side på sluttstykkebæreren. Dette er jo faktisk ren svada. MAS-49 og Ljungman AG-42 hadde ekte direct impingement. Stoners patent er ulik i og med at gassene ikke trykkes mot en flate i front på sluttstykket, men entrer sluttstykket, hvor en flate fungerer som et stempel. Jeg er for ordens skyld langt fra noen AR-10/-15fanboy, og syns AR-18 (og derav G36, HK416, HK433, und so weiter) har en vesentlig fordel over den, men for guds skyld da mann..
 5. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  C7 og C8 SFW brukes fortsatt av FSK-MJK og Jegertroppen. De vurderte HK416N/K, men slo det fra seg. Igjen - denne debatten legger vi død, og tar heller i en egen tråd om debattantene føler for det.
 6. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Min AR er potte tett, selv med støvdekselet åpent er det kun to mikroskopiske hull som ev. skitt kan trenge inn i.. En AK med sikringen nede har ei diger slisse som ønsker gjørme og dritt velkomment med åpne armer. Og selv den digre hanen til AK sliter med å klikke på plass med sandkorn mellom seg selv og avtrekkeren, tro meg, jeg har prøvd.. den eneste fordelen AK har mot AR vedr. driftsikkerhet og vedlikehold er at man kan få støvdekselet av på en AK selv om sluttstykket er låst halvveis bak, på AR blir det fort vanskeligere. Ellers, skal vi tilbake til tema? Så kan vi heller diskutere AR vs AK i en egen tråd. Jeg er gjerne med på den debatten
 7. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Får håpe du slipper å treffe noen av de minst 23 elgjaktlovlige halvautoriflene, da.
 8. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Har aldri opplevd problemer med AR som skyldes annet enn dårlige magasiner
 9. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Finnes da AR innvilget til jakt i Norge.. men når man ikke vet hva man snakker om kan man jo gå "all in" når man først begynner.
 10. Våpen for spesialpistol

  De som skyter dauslapp .32 i grov når alle andre skyter 9x19 er vel av samme ulla som de som må dra med X-Essen på spesialfelt. Tror det er et par av dem i tråden
 11. Er forumreglene for hemmende for prinsipielle diskusjoner?

  Er det virkelig det? Nå tenker jeg på teksten på baksiden av søknadene, og egne unntak for fartøy som seiler i visse områder. Førstnevnte unntak er jo hovedsaklig gasspistoler, men det må vel finnes en eller annen som har fått lov? Landrø selger MØR til sistnevnte gruppering, forresten.
 12. tilpassing av skive bak på hausken

  0,1-0,2 mm er anbefalt klaring. Dette fordi den er ment å beskytte og gi støtte ved fall, og dersom demperen er løs når skuddet går.
 13. Våpen for spesialpistol

  Tror du misforstår med vilje.
 14. Våpen for spesialpistol

  Nå er vel poenget at klassen har mistet noe av sjarmen og gleden nå som man som PPK-, Beretta 70-serie-, eller Makarov-bruker skal konkurrere mot tryhards med Stenvaag-vinkeljern og fiskevest fra Beretta..
×