Ei tohi varjata

Members
 • Content count

  2,874
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ei tohi varjata last won the day on May 14

Ei tohi varjata had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

About Ei tohi varjata

Recent Profile Visitors

230 profile views
 1. Kanskje det finnes et marked for å temme fjørlette safaririfler i .375 H&H, .458 Lott, .500 NE og så videre? Man skyter med bestemt, men kjærlig, grep om kolben over lengre tid, belønner den når den treffer som den skal, og stryker den glatt over tangen til den er snill og grei å ha med å gjøre..
 2. Jeg er helt enig, men det kommer aldri te å skje. En annen ting som irriterer meg noe grenseløst er folk som på død og liv MÅ bruke engelske begrep som scope, bolt stop, stock, twistrate, und so weiter. Selv om det forsøkes å lære folk helnorske eller delnorske tilsvarende begrep så gidder de rett og slett ikke å bruke det. Når man så skal finne info om en spesifikk del eller et våpen må man bruke flere forskjellige ord for å finne resultater. I mitt simple sinn bør kaliber nevnes ved original benevnelse, som ".308 Winchester" og "7,62x51 mm NATO". "308 NATO" "708rem" "30.338 mag" og slikt får jeg litt vondt av å lese..
 3. Men skilles det ikke mellom riflene M&P15 og M&P15-22? Av alle AR-type rifler som er godkjente må vel M&P kalles en av de, om ikke den, mest uegnede..
 4. "Litt" irriterende at BT skal legge den bak betalingsmur.
 5. Ganske sikker på at dette er et Swarovski-sikte som ble levert sammen med en SSG69. Rifla, kikkerten, og ringene fikk samme serienummer.
 6. Jeg bjeffer alltid på folk som oppfører seg direkte farlig på skytebanen. Samme det om de er 14 eller 64, kretsmester eller første trening.
 7. Jeg forstår tanken din, men når det først er blitt uttalt at det er ei riflekule er det vel ikke /så/ mye å spekulere i. Kan hende de legger ut bilder når de har gjennomført sjekk av vinkler på inngang- og utgangshull og forklarer til VG at ikke bare en "bæzuuuuka" kan gå gjennom en vegg. Glad jeg sover omringet av engelsk hulmur og gamle fiberplatevegger som er så harde at skruer knekker..
 8. For de som er interesserte finner man banen relativt enkelt på Google Earth. Ei 6,5-kule som går over vollen har ca. 1,2 sekund i lufta før den kan treffe ei høyblokk eller et digert byggefelt.. På .22LR-esker står det som regel en advarsel om at kula er dødelig opp til (og over) 1,5 km, en 6,5-kule som med 3 x vekta og over dobbel hastighet kan fly ganske mye lengre før den begynner å søke seg ned mot bakken.
 9. Jeg har ikke erfaring med Accubond-ladningene deres, men jevnt over er Black Hills av svært god kvalitet. De produserer en av de desidert beste 5,56-ladningene til forsvarskunder.
 10. VX-1 3-9x40 er rimelig uegnet til gluggjakt i skumring/tidlig kveld.
 11. Artig at VG utelater at eieren av elghunden måtte til legevakt (og at hunden også var skadet). Tja.. ellers, er det båndtvang i Fron?
 12. Forskjell på å forvente at noen umiddelbart svarer telefonen og å forvente svar på mail innen et par mnd.
 13. Begge disse kikkertene er billige modeller, sannsynligvis produsert i Kina, Taiwan, eller på Filipinene. Du bør ikke forvente noen voldsomt gode optiske egenskaper eller særlig mye motstand mot ytre påvirkninger. Jeg ville mye heller sett på brukte kikkerter på Finn.no, eksempelvis S&B eller Leupold i samme prisklasse som du vil bruke på en ny kikkert i nedre prisklasse. Jeg vet ikke om montasjer kommer med T3x, men Optilock-ringer er dyre. Dersom prisen på riflen blir så høy at du må ha en billig kikkert anbefaler jeg heller å kjøpe en rimeligere (brukt) rifle og så en bedre kikkert. T3x CTR/Wild Boar er begge blant de dyrere modellene av T3x, og husk at magasin til disse koster over 1500kr per stykk.. Bedre å kjøpe en kurant og fint brukt rifle med en god kikkert enn en dyr ny rifle med dassrull med mørk, uklar optikk og dårlig mekanikk. Når det gjelder hvilken kikkert jeg ville valgt til skumringsjakt ville jeg med total sikkerhet styrt unna billige kikkerter som garantert er uegnet til slike formål.
 14. Som allerede påpekt er det nytteløst å leve på fabrikkammo i et så eksotisk kaliber som 300BLK. 6,5 Grendel får man faktisk tak i halvrimelig stålhylseammo til, men noe slikt til 300BLK finnes ikke her til lands
 15. Disse ble levert med tre forskjellige pipelengder men vanligst er vel noen og femti cm? Enklest å måle selv. Fort gjort med en pussestav som skyves i fra munningen, sett strek på staven hvor den står jevnt med munningen. Mål fra streken til enden av staven og du har pipelengden.