Jump to content

NessePrinsen

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NessePrinsen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som vet om en S&W performance center 686, 2.5" i .357mag går i kassa til spesialrevolver? https://www.smith-wesson.com/firearms/performance-center-model-686
  2. Hei Er det noen her på kammeret som har fjernet rekyldempingen på en S&W 629 Stealth Hunter. Trodde det var runde hull fremme på løpet, men det viser seg å være langsgående slisser. Forslag mottas med takk.
  3. Vi diskuterte papp på 400 meter og utover nettopp for å få litt visuell kontroll på hva som skjer med kula. Ellers kunne en kjenning av meg opplyse at du har lagt ut mye nyttig info om kuler og langholdsskyting i en annen tråd her på kammeret. Rart jeg ikke oppdaget det tidligere i dag, men jeg skal søke dette opp på nytt. Alle jeg snakker med gir meg også samme tilbakemelding - Scenar 139 er stabil ut til +1000 meter, så jeg skal fortsette å lade denne kula
  4. Takk for svar M67. Bøker skal bli kjøpt inn, og jeg skal fortsette med 139 grs Scenar Det var ikke mye vind denne dagen, men selvsagt kan skytefeil, dårlig rekylopptak etc også spille betydelig inn på slike hold. Får lade mere og trene mere - i tillegg til å lese teori.
  5. Her kommer bildet av boksen. Info brukes på eget ansvar
  6. Jeg har en boks her. Trenger du alle dataene, eller noen for spesielle kulevekter?
  7. Har vært å forsøkt meg litt på langhold. Bruker 6,5x55, lapuahylser, Scenar 139 grs, 44,4 grs N-19 og COL på 77mm. Dette gir ca 865 m/s. På 100 m samler dette i en klistrelapp. Ut til 600 var jeg rimelig raskt på - som regler førsteskuddstreff - , men sleit veldig på 750 meter. På 1000 meter kom jeg ikke på stålet i det hele tatt og på 1300 meter så jeg ingen nedslag i fjellvegg/stein. Bruker banesauer med twist 1:8,66 og 74mm løp. Da jeg kom hjem så jeg nærmere på Stability estimation i Lapua ballistic og den røde grafen er kula mi. Så la jeg inn Senar 123 grs med de samme data, og da kom den blå grafen opp. Jeg er ikke ekspert på ballistikk, men betyr ikke dette at min pipe stabiliserer en 123 grs kule mye bedre enn 139grs??
  8. Hei Noen som har fått tak i denne: http://www.mylabradar.com/
  9. Se her Think!. Dette er interessant: http://www.mylabradar.com/
  10. Var overrasket at supercronoen fungerte så bra. Med ferdigrullet ammo var den jo dønn stabil. Trodde det var for lav utgangshastighet for å få målinger, men der tok jeg feil. Sparer kanskje noen kroner på ikke å kjøpe en til kronograf...
  11. Har brukt Superchrono en stund og er veldig godt fornøyd. Oppsett er alfa og omega (slik tidligere innlegg viser). Bruk litt ekstra tid når du setter den opp slik at du får parallelle linjer så er den veldig enkel i bruk. Selv har jeg et eldre fotostativ med kulehode på hvor kronoen er festet. Dette gjør oppsettet mye enklere. Min erfaring er å ikke sette den for nært munningen - selv bruker jeg ca 4 meter. Jeg mener at de første modellene ble levert med vater, men at dette ble fjernet siden mange misforstod. At cronoen er i vater betyr ikke at du får riktig avlesing. Min crono har ikke vater og det har jeg heller ikke savnet.
  12. Vurderer å investere i en RCBS pro 2000 presse. Hvis jeg har forstått det rett så kan man lade både rifle og pistolammo på denne pressa. Jeg er vel "RCBS-mann" - i betydningen at det ladeutstyret jeg har brukt i flere år er RCBS. Jeg liker merket, og for meg fremstår det som solid. RCBS sin progressive presse er en relativt stor investering så tenkte det kunne være greit å høre andre sine erfaringer. Finnes en tidligere tråd om dette, men der kom det ikke mange svar - forsøker derfor igjen.
  13. Jeg bestilte min X-six supermatch via forhandler i november 2014. Han fikk ordrebekreftelse fra Capsicum med en gang, og siden har det vært stille...håper den kommer før vårsesongen starter opp....
  14. Ja, vi har forstått det slik at det er laserlys som måler treffpunktet i SIUS sitt system, og at det reklameres med å være tilnærmet vedlikeholdsfritt. Kan tenke meg at systemet er ennå mer kostbart enn de vi allerede har fått tilbud på Hvis dette skal la seg gjennomføre så må de elektroniske skivene kunne brukes av både pistol og rifle, men det har sikker SIUS kontroll på. Ser av videoer på youtube at det brukes mye i forsvaret rundt om kring i verden.
  15. I dette konkrete tilfellet er det snakk om innendørs skytebane godkjent for .22lr. Det er 10 standplasser og det skytes pistol 25 m og DFS 15 meter. Systemet må derfor kunne brukes av begge gruppene. I dag er det vendeskiver, og vi øurer også på om det er "verd" å bytte til elektroniske skiver. Vi registrerer at det er sosial å gå frem sammen, kommentere og titte på de andre sine skiver. Dette blir borte ved elektroniske skiver. Samtidig registrerer vi at gjennomføringer av konkurranser går vesentlig raskere med elektroniske skiver. Pr. i dag har vi fått inn pristilbud fra MegaLink og Kongsberg. Vi er også i kontakt med SIUS.
×
×
  • Create New...