Jump to content

Brubakken

Members
  • Posts

    268
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Brubakken last won the day on November 10 2022

Brubakken had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Brubakken's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

218

Reputation

  1. Jeg har i mange år jaktet rype, kråke, rev, blink osv med en eldre Leupold vari-x III, 4,5-14x40, den sto vel for det meste på 10x. Den er nå byttet ut med en zeiss 8x56, som enda er nok førstørrelse til å fint skyte rypa på 100 meters hold. En pent brukt Leupold går langt utenpå alle kina kikkertene etter min mening, 30 års garantien er bunnsolid og service er helt gratis.
  2. Siden jeg ikke får noen fangst i fellene mine, så tillater jeg meg å legge ut bilde av skutt mår, en stor hann som har lurt meg lenge, men denne gangen satt jeg ute i bua til rett tid. 110 meter, 6mm ppc, 65 grains v-max, datt rett i bakken og er sesongens mår nr 4 skutt på åtet.
  3. Brubakken

    Sako AV

    https://glw.no/produktkategori/optikk-og-sikter/montasjer/near-mfg/ Kansje denne kan være noe? Den finnes til alle lengder låsekasse.
  4. Ikke jeg som selger. Men denne dukket opp på finn i går. https://www.finn.no/339343692
  5. Har ikke sett storfuggel i topp med den så langt, har såvidt prøvd å se etter det men er usikker på hvor lett det er å se fuggelen mot himmelen. Himmelen er et forstyrrende element for thermisk kikkert, iallefall hvis man ser opp mot himmelen.
  6. Jeg har Hikmicro Gryphon gq 35 lrf og er veldig fornøyd med den! Lrf utgaven (innebygd avstandsmåler) koster vel over 30k, den uten er vel under 30k, hadde jeg valgt i dag hadde jeg kjøpt uten, den er bra mye snopere å ha i lomma da. Jeg har spanet på rype og storfuggel på bakken, virker overaskende bra til det. Kansje ikke på 200 meter med rypa, men dog man ser ryper. Her er en kompis, 70 - 80 meter unna, på leiting etter påskutt rype.
  7. Gratulerer med første post! Aller først må du betale jegeravgift i Sverige, det gjøres høvelig enkelt her: https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/jakt-och-vilt/for-jagare/betala-jaktkort Så, alt etter hvor i landet du skal jakte, så er denne en grei plass å starte: https://natureit.se/sv/buy/hunting Der finner du alle kort på statens mark iallefall. Når det gjelder private grunneiere har jeg ingen erfaring, da alt jeg har jaktet nord i Sverige er på stats eiendom.
  8. Jeg brukte Hausken jd224 på min .300blk, mer lyd av sluttstykke og blinken enn skuddet, når ladet til subsonic fart. Men jeg hadde og lengre løp, ca 55cm.
  9. Shimsing av optilock ringer. Historien begynner egentlig med at jeg var lynkjapp å bestille 15.000 kroners Zeiss victory ht 3-12x56 hos xxl, med skinne, samt at jeg etter litt om og men fikk tak i Osuma montasjer til optilock baser. Så går det en liten måned og ingen oppdatering fra xxl, og noen antydninger her på kammeret at det kan hende det ikke blir noen skinnekikkert fra xxl. Jeg sendte en mail og fikk en ydmyk unnskyldning og beskjed om at den kikkerten var ikke bare å få tak i, men jeg kunne få en lik kikkert uten skinne til samme pris, eller en x 50 av noe slag. Valget var enkelt og 1,5 uke senere lå det en 3-12x56 uten skinne på posten. Så kom den store monteringsdagen, Sakoen med ganske tykt løp gjør selvfølgelig at lave ringer blir akkurat et hårstrå for lite og medium blir fin kikkert på stylter, det er jo allerede litt umoralsk med så stor kikkert på en smekker A1. Shims tenker jeg, men ingen colaboks i umiddelbar nærhet. Hmm, plast er da bedre, da er det ingen ting som ruster mer p.g.a. forskjellige metaller. Pakker ut noe biltemarask, i steinhard blank plast 0,3mm tykk. Litt kjapp spikking med en tapetkniv og der er prototypen på plass. Og tilfredsstillelsen er STOR over lysåpningen mellom løp og kikkert! (Optilock ringer er og blir genialt!) Ja jeg har ofret noen klikk, men tror og håper at til mitt bruk ut til 2-300 meter, 6mm ppc, så skal det gå bra. Har og en innpakning med 0,4mm plast, skal lage en shims av den og å se. Hvis noen er gode å regne med tall og bokstaver, hvor mange 1cm klikk blir borte på 100 meter, når kikkert er montert med 0,3mm høydeforskjell på 83,8mm lengde?
  10. Jeg har prøvd Trailboss i .300 blackout og der var ingen suksess. N110 og N120 er ideelle krutt for subsonic lading i denne patronen. Det er vel også dem det er enklest å finne ladedata til og.
  11. Har ikke erfaring med mer enn noen dager på rad i felt, kansje en drøy uke med dårlige tørkemuligheter. Jeg ville sett på klær som er enkle å tørke, eller blir minst mulig vått. Min härkila bukse/jakke er helt fantastisk, vært det i mange år, lydløs, god passform, funker fint fra -5-6° og opp til +15°, holder tett lenge med jevnlig impregnering (ca 1 gang per år) og tørker relativt fort på kroppen når man går og det er litt vind. Men er den blitt våt og det regner og sludder, så blir den aldri tørr! Og i slikt vær hjelper det ikke å henge den opp ute heller. Har og en Swazi tahr xp, den krever et ekstra plagg under i kaldt vær men blir deste kjappere tørr, eller kansje ikke like våt. Har og en skalljakke, den er ikke stille, men helt tett. Skal du være ute så lenge så ville jeg tenkt på om lydløst var viktigere enn helt vanntett og heller gått for noe helt vanntett med god lufting.
  12. Min erfaring med rev som bare kommer midt på natta, er å vente til ca en uke før fullmånen å sette seg ut på kveldstid eller tidlig på morgenen da, det virker som om revene blir tøffere eller mer uforsiktig på den tiden.
  13. Reiste med norwegian t/r Evenes - Gardermoen i høst. I håndbagasjen hadde jeg termisk håndkikkert/spotter, laser avstandsmåler, garmin inreach mini, hodelykt og en liten lommelykt, samt batterier til alt jeg hadde med meg av elektronikk. I innsjekket bagasje lå alt jeg ikke er like redd for, jaktradioer og alpha 100, godt innpakket i klær. Jeg hadde alt av batterier innpakket i en plastikkboks som jeg tok ut av sekken å la i en sånn kasse. Ingen hevet så mye som et øyenbryn på elektronikken i sekken, eller batteriene for den del, hverken på Evenes eller Gardermoen. Batterier er farlige greier, elektronikk er ikke det, ser ikke noen grunn til at du skal bli fratatt en avstandsmåler (kall det kun det hvis du blir stoppet, ikke kall det noe som helst i nærheten av jaktrelatert). Dem slepper nå gjennom svære laptoper som man kan slå folk i svime med like enkelt som en lommelykt el. Hvis du da er redd for å ta den å håndbagasjen så ligger den ca halvparten så trygt i bagasjen (hvis den nå kommer frem) men bør tåle alt av støt hvis du ruller den inn i den tykkeste ullgenseren. Men husk å ta ut batteriet før du pakker den ned, for det kan være nok til at bagasjen blir åpnet og holdt igjen.
  14. Hornady / winchester xtp, den jeg bruker på rype, mer presis enn cci gamepoint og fmj i min rifle.
  15. Hvis han hadde tatt jegerprøven så hadde han nok også vist hvordan våpnet skulle fraktes
×
×
  • Create New...