Jump to content

Kuli

Members
 • Content count

  1,357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Kuli

 1. Ny håndkikkert

  HT er best i dårlig lys, Swarovski skal gjenngi farger "best". Conquest HD har lotutec, akkurat som HT. Det er et belegg som gjør at regndråper renner av linsen lettere. Fungerer like godt som HT/swaro i regnvær. I dårlig lys er den like god som kameratens Swarovski, men er dårligere enn HT. stort sett får man det man betaler for, men noen ganger har et produkt kvalitet som er på høyde med langt dyrere produkter. Et populært eksempel er tikka t3(som jeg personlig ikke er glad i), som har avtrekk og presisjon i klasse med dyrere rifler(etter de flestes mening.) Google litt om HDn. Husk at den ble kåret som årets kjøp, både i jaktpresse her i landet og i utlandet, da den ble lansert.
 2. Ny håndkikkert

  Liker best å gå Geco5, sitte på ræva skal jeg gjøre når jeg blir gammel og dårlig til beins😄 Kan Chiefen-2 og seawolf prøve å beskrive helt konkret hva som er bedre med bildet i swaro slc enn i en zeiss hd? Så jeg vet hva jeg skal se etter neste gang jeg sammenligner. Jeg har ganske godt syn, kan det være at de med dårligere syn ser mer forskjell?
 3. Ny håndkikkert

  Conquest hd er den du får mest igjen for pengene, punktum. De eneste som vil krangle på det er dem med Swarovski😉 Kameraten har swaro med avstandsmåler, og jeg sammenligner ofte når vi jakter sammen. Jeg liker min hd bedre, selv om forskjellene er bittesmå. Kan selvfølgelig være bare meg, men jeg har aldri forstått dem som ser "stor forskjell" på mellomklassekikkerter og kikkerter i sinnsyktdyrtklassen.
 4. Hvor mye bedre er et kikkertsikte til dobbel pris?

  Da jeg sammenligna meostar og HT på måneskinnjakt så var forskjellen betydelig. Kort forklart så jeg noen utydelige bevegelser i Meostaren, i HT kunne jeg skille kolle og kalv og kunne avgitt et sikkert skudd. Når det er sagt ville mange påpekt at det var for mørkt uansett, men kjekt å ha marginer.
 5. En/to/tre-fot?

  Gå for en "firfot" ala viper flex. Har brukt trifot noen år, men kan ikke sammenlignes. På "markajakt" er den enormt stabil, og det går fint an å justere sideveis når dyret dukker opp i en annen retning. i "skog og mark" finner du anlegg på trær, steiner o.l., da drar ikke jeg på flere føtter enn jeg må.
 6. Kombi.

  Stapp ei småviltrifle i sekken😉 Hadde samme ide som deg, blei til at jeg enten tok rifla eller hagla. Kombien solgte jeg nå i vår, brukt 4-5 ganger.
 7. Ny skumringskikkert? Valgets kvaler...

  Jeg bruker ofte 10x42, i stedet for 8,5x56 som jeg også har. Som regel klarer jeg da skyte det jeg faktisk ser i kikkerten. Når det er sagt er det jo gøy å kunne se dyr, selv om man ikke skal skyte. Du har "drømmekikkerten" min, jeg hadde ikke bytta den ut. Skal ha en slik når pengene er på plass.
 8. Har ofte lurt på hvorfor 6,5 skal tåle mindre trykk enn nyere patronkonstruksjoner, men aldri fått et godt svar. Så når jeg lader Accubond med 45grs N19 og max på boksen for 140grs sierra er 44.7 så er det lang innafor sikkerhetsmarginen i et moderne våpen(med gardenakobling)?😳😄
 9. Allround håndkikkert...

  Mitt råd er å få testet de aktuelle, helst på likt. Jeg har Zeiss conquest hd, en billigkikkert sammenlignet med Swaro EL som kameraten min har. Har sammenlignet disse kikkertene maaaange ganger, da jeg synes konklusjonen min er merkelig. Jeg liker billigzeissen bedre Nå er jeg antakelig et superspesielt tilfelle, men man kan liksom ikke alltid konkludere med at dyrest er best for deg. Det viser vel alle de lange kikkertrådene på kammeret også.
 10. Federal fusion kuler

  Fusionkula er ikke å få kjøpt løs, med speer deepcurl er nærmest samme kula har jeg lest.
 11. Bukkejakta 2017

  Hadde ei geit som forflytta seg nærmere 300m med hjerteskudd(topp av hjerte og begge lunger) med 3006 oryx. Liker best høye lungeskudd, og om jeg skyter på kvelden ofrer jeg bogene for å få dyret rett ned.
 12. Om man virkelig skal drømme, en kragkasse i links?
 13. Nybegynner revejakt

  Ta to kronestykker og 8-10cm elektrikerteip. Legg teipen på et bord med limsiden opp. Sett kronestykkene på høykant, 2-3mm fra hverandre, i enden av teipbiten. Rull kronestykkene bortover til hele teipbiten omslutter dem. Klipp hakk i teipkanten som stikker på hver side og brett disse inn. Nå har du "sunnmørslokken"(du skjønner kanskje hvorfor den herer det). Plasser denne mellom tennene og blås inn og ut(hyperventilering funker godt), og det skal da høres ut som en liten pippe som dør. Legg sjelen i det, da høres det mer ekte ut. Plasser deg slik at du har kontroll på vinden din, det vil i praksis si at du sitter med vinden i ryggen eller fra siden. Lokk intensivt et minutt og to, ta pause og observer, gå på med ny lokkerunde. Når du har gjort dette 15-20 min, kan du mest sannsynlig skifte post. Fordelen med sunnmørslokken er at du kan ha den i munnen og lokke samtidig som du er skuddklar, reven kan komme fort. I mars skjøt jeg en rev som kom etter 7-8 sekunders lokking med denne lokken. Håper forklaringen var forståelig, du kan også google sunnmørslokken så finner du kanskje film om hvordan du lager den.
 14. Luftgevær, hva skal jeg kjøpe??

  Har HW50s og kan si med sikkerhet at det ikke går ut over presisjonen at jeg må knekke løpet. Samler i et hull på 15m om jeg gjør det jeg skal, har endog skutt på 50m utendørs i vind og truffet ølboksen lett. Jeg valgte 50s fordi prisen var innafor, og det er god kvalitet rett gjennom.
 15. Bytte ut salongen(.22lr) med .223?

  Du kan skyte 10 skudd med salongen for det et skudd til 223 koster, så om trening er hovedmål så kan ikke 223 konkurere med 22lr. Til jakt har 22lr store begrensninger både i forhold til viltstørrelse, effekt og avstand. 223 funker godt til alt småvilt opp t.o.m rådyr.
×