Kuli

Members
 • Content count

  1,314
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Kuli

 • Birthday
 1. Flott tråd, dette har jeg også stilt spørsmål om uten å ha fått noe annet svar enn at det er slik. Sånn sett er Amatør den første som har sagt det jeg selv har trodd. Flott om det kan komme noen flere innspill, gjerne med konkrete begrunnelser.
 2. Er det løpsskifte på ambassador? Ser at takedown ligger ute på finn til god pris(demobrukt med demper og kikkert) hadde gått for denne selv da man slipper å ta kasse ut av stokk for å skifte løp.
 3. Enkelt søk viser jo at mauser m03 ligger på 26-27000 Hvor finner du S&L victory til 13-14000? Jeg liker godt S&L selv, fine rifler med mye håndverk. Endte likevel opp med "tysk ingeniørrifle" og har ikke angra et sekund. Ikke var den særlig mye dyrere heller. Skal sies at det var syntstokk ikke tre. De fleste classic DL jeg har sett har hatt fine trestokker, hvorfor ikke bare gå for en slik? Victory har etter det jeg kan se bare annen stokkform.
 4. Støtter mork her, ligger en zeiss victory 2,5-10x50 med lys på jaktutstyrgruppa på facebook til 7000kr. Victory er som classic, men er noe lettere og har lotutec i tillegg.
 5. 223 tåler mange skudd før løpet er utskutt, vær lur og kjøp en brukt rifle med demper og kikkert. Til rev kan det være lurt å ha litt større lysåpning fremme på kikkerten,-50 eller 56, siden det meste av jakta foregår under vansklige lysforhold. Det er nevnt flere gode rifler her, remington og howa er nok rimeligere brukt enn populære T3 som går for nesten nypris i mange tilfeller. Ruger sine rifler er undervurdert, og går ofte for spottpris brukt.
 6. Husk spade
 7. Trodde bare det var R93 som sendte bak sluttstykket (sorry, måtte bare )
 8. Hadde sett på en Zeiss conquest HD 8x56. Jeg har hatt lillebroren 10x42 fire sesonger og den er knallbra. Sammenligner ofte denne med kameratens swarovski som går for å være det beste, og jeg hadde ærlig talt ikke byttet om jeg hadde fått tilbudet. Trenger selvfølgelig ikke oppleves slik for neste person, men forteller meg at den hvertfall er verdt hver krone. https://xxl.no/zeiss-conquest-hd-8x56-k ... 39_1_style
 9. Moderne? jeg har en 100år gammel drilling med oppspenner.."Oppspenner" er fint og nytt, ja, ikke noe 120 år gammelt ræl! Meeeen - - - - siden vi er på et forum for presumptivt våpenkyndige - er det virkelig ingen som har sett hanen på en Krag-Jørgensen? Selvfølgelig har jeg registrert at Kragen har "oppspenner" Kragen har egentlig flere inovative løsninger, magasinløsningen liker jeg spesielt godt.
 10. Synes generelt det er en god tone her inne, ihvertfall med tanke på at det er et forum på internett. Når man skriver er det alltid en fare for misforståelser, og om man da tolker ting i beste mening i stedet for verste pleier det å gå bra. At man henviser til en eksisterende tråd bør jo være positivt, da står kanskje svar på alle spørsmål TS lurer på og h*n har spart tid. Når man er ny og starter en ny tråd om alt man lurer på, første døgnet, så bør man tåle forsiktige korreksjoner
 11. "Er det virkelig bare meg her som synes mer moderne rifler er forbedringer? Selv om mange av dem er enklere å produsere? Er det slik at Paul Mauser hadde ALLE ideene, og at ingen kan ha klart å komme opp med noe lurere i ettertid?" Nei det er ikke bare deg Godt oppsummert innlegg, men tviler på at du får gehør fra mausergjengen Man skal selvfølgelig jakte med akkurat det man vil, men jeg reagerer på at man uten forbehold anbefaler en "standard" jaktmauser til en fersk jeger.
 12. Går det greit å brotsje om et R93 løp til 3006AI?
 13. Bruk 3006 du har med den jaktammoen den er innskutt med. Funker godt til bever
 14. Treffpunktforandring med våt ammo er noe som stort sett gjelder banekrag med tung pipe. Men man må sjekke for seg selv før man går på jakt i regn. Det skal jeg gjøre selv denne våren. bbdg da forstår jeg