Jump to content

audung

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

audung's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En kollega av meg startet for en del år siden en armbrøst klubb for å prøve å få godkjent ervervelses tillatelse for armbrøst, men det hele rant litt ut i sanden. Ble litt giret på tanken og lurte på om noen har sjekket opp i hva som skal til for å få startet med det? Dette står på lovdata.no: § 9.Forbud mot våpen eller lignende som ikke faller innenfor våpenloven § 1 Det er forbudt å erverve, eie eller inneha armbrøst uten tillatelse fra politimesteren. Det kan gis tillatelse til å erverve, eie og inneha armbrøst når vedkommende oppfyller kravene nevnt i § 10. Dette ledd gjelder ikke armbrøst ervervet før 1. januar 1993. Politimesteren kan dispensere fra forbudet i første ledd dersom særlige grunner foreligger.
  2. Hvilken kammerbrosj er best til å forlenge kammer på 22lr? Prøvde med en Eley match brosj men den fjernet ingenting. Hvilen av di som er til salgs på brownells setter kammeret dypest? På forhånd takk
  3. Er det noen forhandlere i Rogaland som har inne eller kommer til å få inn Nitedal sine klassiske haglepatroner rype, spesial og ekspress? Er det mulig å handle disse fra nettet?
  4. Frister å få laget en lyddempet eller heldempet hagle. Lar det seg gjøre? Er det noen som har tips til tegninger eller bilder av andre prosjekter eller linker til relevante tråder? Tenkte på en lett enkeltløper som Beretta eller Star Baikal.
  5. En arbeidskollega har en Svensk M96 mauser som har fått montasje for kikkert og smidd om hevarm. Nå er det veldig trangt om plassen for å få vippet over sikringen. Hva finnes av alternativer for å løse det problemet? Finnes det ferdige ombygging sett? Evt. link til det hadde vert fint På forhånd takk
  6. Jeg har en safe tilsvarende denne, http://www.clasohlson.com/no/Air-B15-EL-sikkerhetsskap/34-1659 som jeg har fylt med filler og gamle t-skjorter. Blir ganske lydløst
  7. Helt korrekt Og det er ingen krav til dokumentasjon eller aldersgrense for kjøp. Kjøpet skal heller ikke registreres mot person fra selger. På XXL i Haugesund blir lyddemper kjøp registrert på person i datasystemet på samme måte som ammo. Ekspeditøren viste meg det bak disken når jeg sa at jeg trodde det var fritt salg på lyddempere.
  8. Hvordan er reglene på lyddemper? På XXL i Stavanger fikk jeg kjøpe 22lr lyddemper uten å vise hverken leg. eller våpenkort, men på XXL i Haugesund måtte jeg vise både leg. og våpenkort på akkorat lik demper.
  9. Kjøpte en conibear 110 felle i går og snekret en liten trekasse til den for å se om jeg fikk mink på jobb. Dette er inne på et industriområde helt nede ved sjøen. Egnet med en halv makrell sent i gårkveld. Var ganske overrasket i dagmåres når det sto en hannmår på 1,6kg i fella.
  10. Jeg tar 2000 skudd til 1kr smellen Stavanger
  11. Jeg var ute og testet metall søkeren i hagen og fant en tomhylse jeg ikke har sett før. Den er 14mm i diameter og ca 43mm total lengde, selve "rim'em" er 15,3mm i diameter. Noen som har tips til hva det kan være?
×
×
  • Create New...