Jump to content

EvenD

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EvenD's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. EvenD

    Gammel Salongrifle.

    Takker for svar. Får vurdere å ta med den og en hagle fra samme periode (Vorm Sauer-Suhl S.G.1) til noen som kjenner våpen litt bedre og få vite litt mer om tilstanden.
  2. Arvet for godt og vell 10-15 år siden et par gamle våpen av min bestefar. Alder på de er uvisst, men jeg vil gjette han skaffet de på 50-60 tallet en gang. Det jeg lurer på er hva verdien på slike våpen kan være? Hadde når jeg arvet de en tanke om å faktisk bruke de, men alder og modning førte til andre interesser, så akkurat nå står de bare og støver ned på boden. Rifla er en BRNO Arms Mod 2, 22. CAL long rifle. Kan nok finne frem serienummer og lignende også, dersom det hjelper for å finne alder. Men hva kan forvente av eventuell salgspris på ei slik rifle?
  3. Det skal jeg sjekke! Salangen er bare en svipptur unna, god anledning til å hilse på familien og. Som regel sjeldent feil å dra bare for å se hvordan det hele faktisk foregår
  4. Forsvaret bruker mest schæfer/malinois, så det blir eventuelt en hund nr. 2, om det blir noe av. Han vi har nå er finsk lapphund, ikke den mest opplagte jakthunden, men vet om et par fra samme oppdretter som bruker sin(e) til småvilt.
  5. Hei! Går en del spor sammen med vår familie/turhund og trives godt med det. Han er glad i å gå spor, og det er for oss en veldig fin aktivitet sammen med hunden som bygger bånd og fører med seg mange positive bi-effekter av treningen. Så langt har treningen vært utelukkende for bi-effektene, samt min personlige trening, da jeg ser for meg etterhvert å få en tjenestehund (HV), der spor er en del av treningen og arbeidet med den hunden. Ettersom jeg så langt utelukkende har gått spor for "egen underholdning" har jeg ikke tenkt så alvorlig mye på å teste han, men den tanken har slått meg nå. Vi har også vært på et par utstillinger med han, og ettersom det er heller få av hans rase i området, har vi fått tips om at han kunne vært en aktuell kandidat til avl dersom vi skulle få interesse for det. Da vil det jo selvfølgelig være en ekstra "bonus" om han var godkjent eller i det minste testet i spor, men er det noe "vits"? Såvidt jeg har forstått det er det utelukkende i jaktøyemed at NKK tester spor, eller er det bare noe jeg innbiller meg? Er det i så tilfelle noe å legge innsats i dersom hunden ikke skal brukes til ettersøk på jakt? Vi bor midt i jakteldoradoet indre Troms, der det er alvorlig mange jaktlag, så det er jo alltids en mulighet for at han får brukt sertifiseringen sin, men jeg antar at jaktlagene her i området allerede har godkjente hunder. Men uansett. Har lest reglene til NKK opp og ned, men blir ikke helt klok på hvordan selve prøven gjennomføres. Slik jeg har forstått det kan sporprøven i teorien gjøres hvor som helst, så lenge du har en godkjent dommer, og det er dermed ikke som i utstillinger at det settes en dato/helg der flere samles. Ser av terminlisten til NKK at det er minst 1 godkjent dommer her i området (Tromsø blir nærmeste), som i løpet av året har prøver. Så hva tenker dere som er aktive jegere? Er det "behov" for flere godkjente hunder, dersom jeg får godkjent min hund blir det da eventuelt en mulighet for at han kan brukes, eller blir det mest som med treningen?
  6. Ja, da får vi hive oss rundt i morgen og prøve. Blir spennende jul i år.
  7. Etter tid og stunder har jeg fått «overtatt» utbyttet til min bestefar som har en bit elgvald på innlandet. Dette har vi nytt godt av tidligere, men nå er jeg litt i villrede. I dag fikk jeg overlevert en 10 kg tung side. Første tanken var å lage pinnekjøtt av dette, har de siste par årene laget pinnekjøtt av villsau-lam, men i år hadde jeg halvveis bestemt meg for å ikke gjøre dette men prøve spareribs isteden. Er det brukbart å lage pinnekjøtt av elg? Og om det er noen med erfaring, hvor mye salt trenger viltkjøtt i forhold til lam? Normalt har jeg saltet ca 1 døgn per kilo, men viltkjøtt er jo noe annerledes.
  8. Har nylig fått en pose med horn/gevir fra en hyggelig elgjeger, tenkte å gjøre noe hyggelig som gjengjeldelse, og da blir jo det naturlige å lage et knivskaft med passende blad. Problemet er at jeg selv ikke går noe særlig på elgjakt, og derfor trenger noen tips til valg av blad og skaftmateriale. Har laget av det meste, bjørk, never, lær, men hva ville vært best? Trenger ikke nødvendigvis være et spesialtilpasset blad, men noen tips fra erfarne elgjegere om hva det er behov for
  9. Er en nybegynner i knivfaget, min første kniv ble laget i 9/10-klasse på ungdomsskolen, så gikk det mange år før jeg tok det opp igjen. Er nå mer eller mindre voksen og etablert, jobber på skole og ønsker å ta opp igjen denne hobbyen. Like mye for egen interesse som for å muligens utnytte det i lærerjobben. Har det siste året laget en par - tre kniver av emner som er kjøpt rundt omkring, men etter å ha lest og googlet mye har det brakt frem et ønske om å forsøke prosessen fra start til slutt (minus bladet), er derfor på jakt etter tips til emner. Har lest mange tråder om tresorter, har skjønt at det meste egentlig kan brukes, men at man gjerne skal se etter uregelmessigheter som rikuler o.l. Det er her ønsket om hjelp kommer inn, har tilgang på store mengder skog ettersom jeg har mye slekt som bor i "grisgrendte" strøk. For det meste er dette bjørk, og jeg vet om noen som har festlige bøyinger, blandt annet en som har delt seg nede i stammen og vokst videre som to separate trær fra den samme stammen. Det jeg er på utkikk etter er gode råd til hva man skal se etter på bjørk, og gjerne andre treslag som er vanlig å finne nordpå. Vet det også er en del or/older i nærområdet, samt noe einer, selje, rogn og hengebjørk. Noen med tips til hva jeg bør se etter når jeg er ute og vandrer, utenom rikuler? Vil det være fint mønster i f.eks. bjørk som har vokst skjevt? Er kanskje vanskelig å svare på uten å ha sett innsiden, men. Generelle tips mottas med stor takk! Mener også å ha lest at det er lurt å ta treet på vinteren, for minst mulig fuktighet i treet. Vil rundt påske fungere bra?
  10. Jo takk, 30 sek etter denne var laget fant min bedre halvdel en bruksanvisning på nett.
  11. Har fått en salong i arv, som det jeg har funnet ut av navn står i topic navnet. Pga plassmangel hadde det vært en fordel om noen kunne fortelle meg hvordan jeg kan fjerne en vital del? All min erfaring er med hagler og ag3/hk416, så har ikke funnet ut hvordan man gjør dette ennå. Og bare som en kuriositet, hvor mye er det sånn ca? Fant et bilde som ser ut som det er våpenet jeg har: http://www.gunstar.co.uk/images/Gun-Ima ... -A8511.jpg" target="_blank All hjelp er flott
×
×
  • Create New...