Jump to content

jjrckd

Members
 • Content count

  1,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

jjrckd last won the day on May 28

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

74 Excellent
 1. Jeg har kjøpt direkte fra Voere. Har fungert utmerket begge gangene. Ombyggingen fikser du selv, tar 3min. Det eneste du trenger å gjøre er å file til et lite spor for pilten som låser sluttstykket i lukket stilling. For M98 er det litt mer knot hvis du ønsker å låse sluttstykket.
 2. De burde kanskje argumentere for at dette er mat så slipper de unna med halv moms...
 3. Hvordan stikke gris?

  Nok en gang, takk for info. Ang. skolding. Jeg henger grisene før jeg skolder de. Sist jeg slaktet så spylte jeg grisen raskt med høytrykkspyleren slik at den var helt ren før jeg begynte å skolde. Har senere hørt (husker ikke hvor) at en kan bruke høytrykkspyler med varmtvann for å skolde grisen og at dette skal være særdeles effektivt. Er det noen som har erfaring med dette?
 4. Hvordan stikke gris?

  Takk for god info! Hvor dypt stikker du? Har tidligere prøvd både hals og brysthulen men har ikke fått ut noe nevneverdig mengde blod. Jeg mistenker at jeg ikke har vært rask nok til å stikke eller at jeg har vært for forsiktig med kniven.
 5. Det er nok både det enkleste, billigste og beste..
 6. Hva med å lodde på et emne før dreiing? Er på tynn is nå men mener at sølvlodding kan blåneres.
 7. Hvordan stikke gris?

  Jeg har opp igjennom årene slaktet en og annen gris men føler ikke at jeg helt har fått dreisen på dette med stikking. Er det noen som hadde kunne tatt seg bryet med å opplyse meg litt på dette området? Hvor er det best å stikke for effektiv utblødning med minimal sjanse for å skade spiserør? Hvor dypt stikkes det? Etc, etc. Hvis det finnes bilder eller lignende så hadde dette vært helt topp. Har forøvrig aldri stukket storvilt så det å dra paralleller her har lite for seg.
 8. Kjøp av låskasse og løp fra USA

  Det er vel nesten enklere å smi ei kasse og ei pipe selv enn det er å få eksportert det samme fra USA...
 9. Hjemmelaget leverpostei av hjort?|

  Utfordringen er at det kan bli litt smakfult ja. Første gangen jeg prøvde var det med kun lever fra rådyr (kalv/ungdyr). Jeg syntes at den var god men fikk ha den i fred fra resten av familien. Jeg har derfor begynt å spe den ut med kalvelever fra storfe (vanskelig å få tak i) eller også svinelever. Finner forøvrig ikke igjen oppskriften min og husket plutselig at jeg heller ikke fant den i fjor og at jeg måtte improvisere. Freestyler derfor årets oppskrift med en gang. 1 kg hjort/rådyr/elglever (max halvannet år gammelt dyr) 1 kg svinelever eller storfe kalv 1,5 kg usaltet spekk 2-3 hjerter avhengig av størrelse 4 dl hvetemel 6-8 egg 1l melk Urter etter smak 3 store løk pepper 1% salt (basert på totalvekt av "røren") 1/2 boks med ansjosfileter Bland mel, egg og melk til en jevning. Kjør resten 2 ganger igjennom kjøttkvern på groveste kverning. Bland jevning med resten, juster til ei passe flytende suppe (melk/mel kan evnt tilsettes hvis nødvendig). Smak til og juster etter smak (kan virke litt ekkelt men smaker faktisk godt). Fyll brødformer med 3-4cm "guffe" og stek på 150c til kjernetemp på 85c. Vurder behovet for å dekke til formene. La formene kjølne inne i stekeovnen. Vipp posteiene over på ei fjøl, del de opp i passende stykker, pakk inn i alufolie og frys ned. Nytes etter behov.
 10. Den hvite elgen skal skytes

  En prioriterer jo ellers å ta ut dyr som har uønskede egenskaper slik at en i størst mulig grad kan forhindre disse genene fra å spre seg. Dette være seg dårlige gevir, unormalt liten vekst, etc. Hadde valget stått mellom et "albinodyr" og et "normaldyr" hadde jeg skutt det førstnevnte.
 11. Hjemmelaget leverpostei av hjort?|

  Dette har jeg gjort flere ganger, resultatet blir utsøkt! Skal prøve å finne igjen oppskriften jeg har basert min leverpostei på. I korte trekk er det en blanding av usaltet spekk (svin), hjortelever (kalv/ungdyr), svin/kalvelever og hjortehjerte. Grovmales.
 12. Hode/hals/hjerte/lunge-regionen er god skuddplassering. Jeg syntes jeg får bedre effekt med norsk nr 2 enn jeg gjør med BB. Bly da selvfølgelig.
 13. Kuletang .416 og .404

  "Prosjektet" har stoppet litt opp men kom vel frem til at accuratemolds.com hadde tenger til .404 (tror jeg..).
 14. Hehe... Joda... Status er at brotsjen nå ligger hjemme hos min svoger i TX. Diesettet blir produsert i løpet av noen uker og sendes samme vei. Det ryktes at nettskjæring vil bli gjort i løpet av kort tid. For ta meg en tur å klå litt når stokken blir ferdig. Satser på at rifla blir ferdig ila januar:)
 15. Kjøpe billig fraktekoffert i USA

  Jeg flyr en del med ski. Der er det slik at hvis man bruker godkjent koffert så dekker flyselskapet skader som måtte oppstå. Bruker man vanlig bag så dekker de ingenting. Mulig det er noe lignende for bue?
×