jjrckd

Members
 • Content count

  933
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

jjrckd last won the day on May 28

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

About jjrckd

 1. Det stemmer ikke. Det skal foreligge grunnlag for visitasjon. Politiet kan spørre om de kan visitere deg og nekter du må de ta stilling til hvorvidt de skal innbringe deg for en evnt visitasjon eller om de skal la deg gå.
 2. Har nå jaktet 30år i samme terreng. Det tok vel ca 3-4år med intensiv jakting (med hund) før vi begynte å få "dreisen" på det. Etter 5-10år kunne vi si at vi kjente terrenget og vi klarte fra tid til annen å ta hele kvoten. I dag jakter vi vel på omtrent 1000 - 1500 mål av de drøyt 8000 mål vi har tilgjengelig. Mitt stalltips er vent på sporsnøen. Gå ut dagen etter et tungt snøfall, finn spor etter 2 eller flere dyr og følg sporet til du ser dyrene. Beveger du deg sakte/stille nok vil du nesten garantert se dyrene. Skuddsjanse er litt mer opp til tilfeldighetene og dine evner som jeger. Hvis du støkker dyrene så er det bare å fortsette å spore. Rådyrene har relativt dårlig kortidshukommelse og slår seg fort til ro igjen. Ofte stopper de faktisk opp for å se hva det er som følger etter de. Sporing på enslig rådyr fungerer som regel bare frem til du har støkket det første gangen.
 3. Jeg må si at jeg har merket litt forskjell på tørt vs. vått uten at jeg har dokumentert hvor mye. Jeg vil tro at forskjellene avhenger av hvor tunet ladningen er, løpslengde, etc.
 4. Hva sier tegnforklaringen om rød skrift?
 5. Tanken er tenkt men.... De "høye" ringene bygger 2,5mm mer enn de jeg har nå så den praktiske forskjellen blir ikke stor ut over at jeg kan bruke et objektiv med 49mm ytterdiameter (tilsvarer ca 42mm objektivstørrelse). Jaktdiopteret er muligens litt i trangeste laget men kan jo lett åpne dette hvis nødvendig. Jaktdiopteret er kun tiltenkt brukt sammen med .404 løpet. På .338 løpet blir det klassiske safarisikter.
 6. Haha!! Joda, tiltenkt førstegangsbruk blir Namibia 2018. Non-trophy bøffel i Nyae Nyae er vel den som får smake .404:) Vi får satse på at rifla er ferdig i tide slik at vi kan ta noen runder på banen. Du skulle vel gjerne ha prøvd .416 Rigby'en din snart også? Ellers så går bygginga rette veien. Montasje er på og stokken begynner å ta form. Var innom børsemakeren i forrige uke for å ta litt mål osv. Begynner å se bra ut! Det eneste "problemet" så langt er at jeg pga kvartskinne antageligvis må bytte det ene settet med ringer i ett som bygger litt mer. Målte oss frem til at max objektivdiameter med de lave ringene vil bli 44mm noe som er litt i snaueste laget for finkaliberet (.333(8)). Hadde jeg ikke gått for kvartskinne så hadde det overhodet ikke vært noe problem men syntes liksom at kvartskinne hører hjemme på ei safaririfle. Hvis noen skulle føle at de trenger et sett med Smithson ringer så kan jeg selge disse for kr 7000 (kostpris). Rafdal har freser for montering. Hvis ingen føler behovet så sender jeg de med en kompis som flytter til US og får han til å bytte de i høyere ringer.
 7. Ingen av alternativene, kjøp Svemko.
 8. Altså, hvis man stiller hos biltilsynet med et maskingevær så burde det være en smal sak å få hvasomhelst ført inn i vognkortet:)
 9. Var litt rask ja..
 10. Har sett Rafdal sin variant av Heen som gir forbausende liten forskjell i treffpunkt ved løpsbytte. Ved løpsbytte på Saueren får jeg STOR endring av treffpunkt (samme løp ut og inn igjen er max noen knepp av). Vil påstå at treffpunktendringer ved løpsbytte like mye avhenger av forskjell på løpene som selve løpsbyttesystemet. Edit: leste første innlegg litt for fort.
 11. Info om Hornady ETX finner du her.
 12. Jeg så faktisk pipa og demperen din for 4-5 uker siden da den var hos børsemakeren. Var helt klare merker etter kula i munningen på demperen. Så også noen serier som børsemakeren hadde prøveskutt uten demper. Så greit nok ut det men mener det ble sagt at pipa ikke ga særlig god presisjon men n570. Husker ikke helt hvilket krutt som ga best presisjon, kan det ha vært MRP?
 13. Finnes et middel som brukes på hjelmvisir og bilvinduer. Tror det heter RainEx? Har ikke prøvd det på optikk men fungerer utmerket på tiltenkt bruksområde.
 14. Problemet er at selve skinna bygger mer enn de laveste ringene så problemet et det samme uavhengig av diameter på rør. På Blaser er problemet relativt lite da en skrur skinna rett i montasjen men for rifler med "vanlig" montasje må man ha et adapter mellom skinna og basen, da blir det fort unødvendig høyt. Syntes forøvrig at ringer er finere enn skinne.
 15. Enten husker selger godt eller så har han ikke belegg for denne påstanden. Jeg gjetter på det siste.