jjrckd

Members
 • Content count

  822
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

jjrckd last won the day on March 5

jjrckd had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About jjrckd

 1. Har ikke nerfaring med N160 i kaliberet men kan anbefale både N560 og N570. Vil tro du klarer å hente en del mer hastighet her hvis det er poenget. 6,5-284 bør forøvrig ikke lades over maks, veldig lite å gå på før det går galt..
 2. Ja, custom Mauser i links er nok ikke billig, blir dyrt nok med hevarmen på rette siden er jeg redd... Montasje og freser for montering er på vei fra USA, gleder meg som en unge til å få det i hus. Hvis noen har spennhylser for tommeverktøy til låns så hadde jeg satt stor pris på en PM på dette:)
 3. Det nærmeste jeg kommer er dette (fra DFS) og dette: Da det ikke er definert at en ikke kan skyte alene utenom oppsatte treningstider tolker jeg det dithen at så lenge en er kvalifisert så kan en være sin egen standplass/skyteleder. Er forøvrig redd for at dette ikke holder til å overbevise de (les: den) "flinkeste" i styret.
 4. Er det noen som vet om det finnes noe regelverk rundt det å skyte alene på skytebane? De fleste baner har i vedtektene sine (etter forslag fra DFS) at all organisert skyting skal foregå under ledelse av standplassleder. Den lokale skytebanen er godkjent for bruk de fleste dager hele året og det er enighet om at standplassledere kan bruke banen fritt innenfor de begrensninger gitt i reguleringsplan/godkjenning. Spørsmålet er altså om en standplassleder kan låse opp banen og gjennomføre uorganisert skytetrening på egenhånd eller finnes det et krav til at det må være minst 2 tilstede hvorav den ene er standplassleder? Tenker ikke på lokale vedtak men noe litt mer overordnet. Pr. dags dato sliter både DFS skytterne og vi litt ivrige jegere med at "noen" har fått det for seg at det er et krav om standplassledelse gjelder uansett og at dette betyr at en ikke kan trene på egenhånd. Ingen av partene klarer å finne tungtveiende argumenter for at motparten tar feil.
 5. Jentungen kjøpte bue for bursdagspenger da hun ble 4. Billigste varianten på xxl. Mye knot i begynnelsen, vil påstå at en 4 åring egentlig er litt i minste laget. Hun er nå 5 1/2 og har fortsatt ikke vokst fra buen. Hadde holdt det enkelt var jeg deg, ikke noe poeng å ødelegge gleden til ungen ved å ha for høye ambisjoner. Jeg og jentungen skyter forøvrig på samme blinken. 3 piler hver, annenhver gang. Hun på 2m hold med lekebuen og jeg på 20+m med compound bue. Kos for begge to og trening for meg.
 6. Bruker i hovedsak Federal 210. Disse er veldig bløte og blir veldig flate uansett ladning, kaliber og rifle. Har dog ikke opplevd kratring. Har noe erfaring med Federal 205 men ikke mye. Sjekket noen skutte hylser i moderat ladet 6,5x47 og ser at jeg i tillegg til deformert hette har antydning til kratring. Ettersom jeg aldri har sett kratring i samme rifle tidligere når jeg har brukt løp i kaliber hvor jeg bruker 210 hetter så mistenker jeg at kratringen jeg ser i 205 hettene ikke først og fremst har oppstått som følge av for mye klaring mellom tennål og sluttstykke. Jeg mistenker rett og slett at det er en kombinasjon av bløte hetter og relativt liten forskjell mellom diameter på nål og hette som gjør at det ikke er plass til overskuddsmaterialet fra når hetta flyter utover. Noe av overskuddet flyter inn mot nåla og dette kan se ut som begynnende kratring uten at det nødvendigvis er det. @kystjeger Vet du hvor hettene tok veien? Du burde kanskje prøve en no-go tolk i kammeret ditt før du vurderer videre bruk av rifla. Edit: Tilleggsinfo. Jeg hadde ei rifle hvor hettene spratt nesten helt ut. Det viste seg at kammeret var langt over max toleranser.
 7. Jeezes.... Jeg lurte bare på hvorfor ikke AI var aktuelt. Dum som jeg var så tenkte jeg det kanskje ville være enklere å fått et diesett til AI av selger enn å få selger til å legge ut for et nytt løp. Men som Torf sier, 30-06 sprg skal jo smelle i AI kammer så her er det nok noe som ikke henger på greip. Nytt løp. Å kreve at kjøpet heves og at utlegg blir kompensert for er det nok vanskelig å få til.
 8. Hvorfor ikke bare være fornøyd med at du har fått AI?
 9. Etter mye frem og tilbake har jeg nå kommet så langt at jeg faktisk har noe som kan kalles et prosjekt. Endte opp med .404 Jeffery som "primærkaliber". Stilen blir lettere modifisert klassisk Engelsk safaririfle. Ønsker å bygge et bruksvåpen uten at dette vil føre til at jeg tar valg som vil påvirke kvalitet og funksjon. Vektor Magnum DSB låsekasse, stokkemne og løpsemne for .404 Jeffery befinner seg for tiden hos børsemaker. Ettersom jeg ønsker en lettere modifisert men fortsatt klassisk Engelsk stil med åpne sikter samtidig som jeg ønsker muligheten for kikkertsikte har jeg brukt litt tid på å finne en montasje som er mest mulig diskret. Er veldig fornøyd nå som det endelig ser ut som om jeg har fått bekreftet at 2 sett med Smithson montasjer er på vei fra USA. Latterlig elegant, lavtbyggende og egentlig det eneste en kan ha på ei rifle som dette. For å utvide bruksområdet på rifla vil den i tillegg til .404 løpet få et løp i .333 Jeffery. Dvs, pga at løpsemne i .333 må spesialbestilles samt at .333 kuler begynner å forsvinne fra markedet tar jeg et triks i ludo og bygger en litt mer moderne (men totalt ukjent) variant, nemlig .338 Jeffery. Har 100 stk .333 Jeffery hylser liggende og har vært i kontakt med en bruker her på forumet som har sagt seg villig til å hjelpe meg med brotsj, tolk og dier. Venter i spenning på oppdatering fra den fronten Bilder og oppdateringer vil komme etterhvert. Bakgrunnen for dette prosjektet kan en lese mer om her hvis en skulle være interessert: og her:
 10. Hvis du først og fremst er ute etter å dempe lyden så burde du ikke kappe løpet.
 11. Har ladet en del sub i .450 Marlin. N32C gir både minst lyd og beste samlinger. Best presisjon får jeg med v0 like under 300ms. Riktig snurr er helt avgjørende for presisjonen.
 12. https://vertebrae.no/catalogsearch/result/?q=hardox De har 25cm gonger også hvis du ringer og spør.
 13. Du kan jo prøve å kontakte han "direkte". https://www.gulesider.no/finn:olav+nisi+børsemaker+&+mek+verksted
 14. kikkersikte

  Enig. Nickel er en fryd for øyet (i dobbelt forstand). Blir Nickel på rifleprosjektet med tid og stunder men gikk på en smell med litt dyrere montasje enn jeg hadde tenkt så må klare meg med åpne sikter inntil videre:)
 15. kikkersikte

  En har normalt litt å gå på begge veier. Vil tro (nå er jeg på tynn is) at oppgitt synsfelt og utgangspupill er målt/beregnet ved den øyeavstanden som oppgis i spec.