Jump to content

Rormann

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rormann's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Fikk meg jaktlabb for 3år siden, jeg er storfornøyd. Fantastisk familiehund, rolig i hus og turbo i skogen. Han er godkjent ettersøkshund. Rasen har jo stor arbeidslyst så med rett trening kan du lære den det meste. Bruker min som apportør, ettersøkshund og støtende hund på rådyrjakt. Jakter rådyr i ett terreng med mye sau men bikkja bryr seg overhode ikke om sauen, om dette er malen for rasen vet jeg ikke. Men ta deg tid til og finne rett kull vist du velger jaktlabb. Finnes veldig mye bra i Sverige, utvalget er jo noe begrenset her til lands. Som geco5 skriver er det noen arvelige sykdommer og være obs på, dette gjelder også jaktlabben men ikke i like stor grad som den feite slappe labradoren med korte føtter
  2. Hei. Jeg har også en jaktlabb. Fikk han godkjent i fjor. Sleit også litt i begynnelsen med og få han til og skjønna hva dette blodsporgreiene var for noe. Han er som alle andre labber også matvrak. Så jeg fant det selvfølgelig naturlig og legge en eller annen form for mat i enden, men dette var igrunn dårlig suksess. Det hele løysna for meg da jeg kjøpte "kong" og begynte og leke med denne, og da utelukkende positiv lek, han får springe idiot etter kongen ikke noe slik kjedelig "sitt" og "bli" opplegg før han henter den. Så la jeg veldig korte spor. 10-20m og dusja kongen godt med blod. hver gang han fant kongen var det 10min lek. Og etter dette løysnet det helt, økte ganske fort spor lengde og ligge tid uten problem og jeg kunne tydelig se at bikkja var virkelig interessert i og gå blodspor. Bruker kongen kun som premie på vell utført jobb. Både når jeg trener blodspor og ferskspor. Dette var min måte og gjøre det på. labber er jo ofte lekeidioter, elsker og springe og hente ting. Funket krutt her i gårn.
  3. Er usb port under batteripakken.
  4. Nå har jeg ikke prøvd og gjøre dette på ett apple produkt. Men når jeg går inn på det dyret jeg vil lokke på så kommer jo de forskjellige lydene opp og under hver lyd er det 3 valg, start, stopp og ringetone. Da er det bare og klikke på ringetone så bli den lyden satt som ringetone og lydfilen lagres under mappen ringtones på telefonminne. Men dette er på android system. Vet ikke om det funker slik på apple eller Windows telefoner.
  5. Mulig det ikke skulle vært delt på et åpent forum, men vist det er tilfelle får bare admin slette det. Er godt mulig det er en enklere måte og legge inn lydene enn det jeg gjorde. Men for og få ut lydene satte jeg de lydene jeg trengte som ringetone på telefonen, dette gjør du i appen. Da blir de lagret under ringtones mappen på telefonen og du finner de der når du kobler telefonen til datamaskinen. Da er det bare og klippe og lime. Kan være lurt og forandre navn på filene til noe uten æøå. Lykke til
  6. Jeg har en turbodog. Har skutt 7rever med den siden jeg fikk den. Jeg kjøpte den i juli i fjor og har brukt den ganske mye siden da, både rev og kråkejakt. Jeg har enda ikke byttet batteri verken i fjernkontroll eller høytaler. Den rekkevidden som er oppgitt 100m er bare bambus . Rekkevidden reduseres kraftig vist du setter den ned i f.eks halvhøyt gress. Og med kraftig mener jeg at den mer en halveres. Men vist du har klar sikt til høyttaleren så kanskje 100m, men da tar det tid før høyttalern reagerer. Vill så absolutt anbefale den, alt i alt er jeg veldig fornøyd. Men anbefales og komplimentere lokkelydene litt. Har lagt inn alle njff lydene og det dekker mitt behov og vel så det.
  7. Rormann

    NJFF lokkeapp

    Sett telefonen i "flymodus". Da slipper du innkommende sms og telefoner. Har lest ett eller annet sted her at noen har tatt lydene fra lokkappen og lakt de til lydene i en elektronsik lokk. Var litt nyskjerrig på hvordan de klarte det? Lokker selv med en primos turbo dogg og skulle gjerne fått inn lydene fra njff appen på den.
  8. http://ottercap.lya.nu Fikk min jaktlabbe fra dem for nå snart 2 år siden. Og kunne ikke vært mer fornøyd med valget av både kennel og hunderase. Topp familiehund og topp som støtende hund på rådyr og elgjakt.
  9. sitering av overforstående innlegg er slettet jmonsen Send gjerne den "pm'en" til meg også jaktlykke. Er også interesert i og kjøpe klauvsko
  10. Hei. Har gått til anskaffelse av en jakt labbe. Var til søta bror og henta han i august, så vi er godt i gang med blodspor trening og såvidt begynnt med ferskspor. Tenkte jeg skulle prøve og få han godkjennt til våren og lurer derfor på om det har noe betydning hvilket klauvvilt vi sporer på under selve prøven? Dvs hjort, elg eller rådyr. Har nesten bare trent på rådyr spor til nå da dette er det som har vært lettest tilgjengelig i nærmilijøet. Han sporer både elg og rådyr men tenkte jeg skulle i større grad prioritere elgspor vist det er dette vi må gå på prøven.
×
×
  • Create New...