Jump to content

Heimdal

Members
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

About Heimdal

  • Birthday 04/08/1994

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Heimdal's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bebyggelsen er unna "skytesonen", men da lar jeg være, får heller finne en bedre plass! God helg!
  2. Her var det nok en skriveleif, 400 meter såklart!
  3. Hei! Tenkte å skyte noen duer i helgen, men lurer litt på dette med privat grunn og vann som eies av kommunen. Vi har satt opp slik vi tenker det på bildet, så ser dere tegninga. Grunnen er privat og er utenfor tettbebyggelse ( På en Gård) Vannet er eid av kommunen. Det er 0,4 km til land på andre siden . Det er åpent landskap, så støy er en faktor. I motsatt side av kasterettingen er det bebyggelse. Hvordan er dette med tanke på av vannet i seg selv er eid av kommunen? Så er det dette med tanke på støy. Erfaringer?
  4. Har en gammel Star Baikal S/S som jeg har et stort probem med. På denne har kolba sprekt fra låskassa og til undersiden av kolba (starter ved sikkringen), før dere sier noe, nei, skal ikke skyte med den i den stand den er nå. hvor mye vil det koste og sende denne til børsemaker? må vel ha en helt ny kolbe. Snakker vi 3 høvdinger? eller 7? trenger bare ett sånt ca, tall! : P Mest sansynlig er det nesten billigere å kjøpe ny brukt, men fikk denne av pappa, og vil gjerne ha den vidre som arvgods. Tusen takk for svar.
  5. Har en venn som har lyst til å prøve seg litt på baneskyting, lurte han med i dag for å prøve. Er det sånn at han må være aktiv skytter i 6 mnd for å søke tillatelse fra politiet? og er det lov for han og bli med meg og at vi bytter på mitt våpen? Han har ikke noe som helst av våpenkort, men jeg er jo der med han, jeg har våpenkort på en Tikka t3 6,5x55 ( han er 18 jeg og er 17)
  6. Det er det jeg skreiv på min! så tror det holder!
  7. Som oftest driver lokallaget fellesjakter ( njff ) værtfall her hos meg har Skien Jeger og Fisk noe som heter " Ungdomsgruppa", her driver vi med masse sosialt, og jakt sammen. vi møtes flere ganger i halvåret for å ha sosiale kvelder osv. det er sånn jeg kommer meg ut på jakt, er selv 16 år, ingen i nær familie jakter, så ungdomsgruppa er min måte å komme meg ut
  8. Finfin beskrivelse fra Wikipedia Beskrivelse Klikkpatron er en patron uten tennhette, krutt og prosjektil. De kommer i flere utførelser, men vanligvis er de laget av gjennomsiktig plast med en fjærbelastet tennhette uten eksplosiver, som tar imot slaget ifra tennstempelet. Ofte er klikkpatronene farget mer eller mindre røde, for å lett kunne igjenkjennes. Hensikt Hvis man har behov for å trykke på avtrekkeren på et skytevåpen f.eks ved tørrtrening (skyte uten skarp ammunisjon), ved funksjonstesting eller feilsøking, kan man bruke en eller flere klikkpatroner for å minske slitasje på våpenet. Man hindrer da at metall slår mot metall og slitasje som det kan medbringe etter tid.
  9. Jeg har selv testet to løpere ( S/S og O/U) og enløperere ( pumpe og halvauto) og jeg kjenner selv jeg treffer bedre med enløpere en det jeg gjør med toløpere, vet ikka hva dette kommer av men sånn er det bare, kjøpte da en pumpehagle siden denne er rimligere enn halvauto, dette har noe å gjøre med min økonomi, men skal gå til inkjøp av halvauto når tiden kommer!
  10. får kjøre inn en skribletitt her å da! Mitt navn er Adrian er 16 år ( fyller 17 i april), tok jegerprøven i fjor () min jaktlyst aner ikke hvor kommer fra, den nærmeste i min familie som jakter er vel broderen til min stemor, så er litt vanskelig for meg å komme meg ut for å jakte siden jeg bor i en by. Men takker være ungdomsgruppen som NJJF har i mitt lokallag gjør vi mye sammen, teltturer, jaktdager og sosialt samvær. har tre våpen. Wehterby hagle side by side Baikal, veldig gammel som er etter min bestefar, skal få tatt den med til en børsemaker pga, stokken er ikke heeelt trygg. så har jeg en Tikka t3 lite med Leoupold 3-9x 40 som jeg er knakenes fornøyd med, jakter det jeg kan og har tilgang til. men Elgjakt er vel det mest spennende jeg har vært med på, pga skuddsjangs. lot hver å skyte da jeg ikke så hele bogen. det var et kort sammendrag om meg
  11. Lurer på èn ting her, skal ut å poste på åte i dag, planer om å være der hele kvelden fram til lørdags mårran ( liten bu) hvis jeg skyter rev, skal jeg la den ligge på åteplassen? ( vil en annen rev reagere hvis det ligger en død en der fra før av?) redd for å dra med menneske lukt hvis jeg henter den...
  12. Sitering slettet jmonsen planene er at jeg er der oppe litt etter 9, skal sitte der hele kvelden, fram til lørdags mårran.
  13. Skal på post på fredag til lørdag, plaserer meg i en finfin "bod" med varme, lyskaster på taket som lyser direkte ned på åte, ca 50-80 kg med slakteavfall. håper dette fungerer, første gang jeg skal på jakt alenene, så revespor der så sjangsen er der når er reven mest aktiv?
  14. Heimdal

    våpenkort

    Kjøpte hagle i Juni, fikk våpenkortet i dag!
×
×
  • Create New...