Jump to content

.260

Members
  • Posts

    243
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

.260's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

9

Reputation

  1. Er ikke uten grunn at 7x33 har den nærmest ikoniske statusen. Norma"fägel" i .222 va mye snillere enn ordinær jaktmatch. V0 var vel ca 100m/s lavere.
  2. .260

    300 BLK Erfaringer

    Å si at Creedmoore er "uten støtte" er vel å trekke det litt lengre enn det de fleste av oss tenker som "uten støtte"? (Og - ja jeg har skutt .357 revolver på 100+meter) Og har svært lyst på en slik liten sak som den Rugeren til "voksen-salong"
  3. Spørs hva en regner som bra , eller godt nok. Ikke alle er helt på ditt nivå. Når jeg ser at det er våpenet som er begrensningen skifter jeg.
  4. Hvor mye er skutt med rifla? Nytt remingtonløp vil gjerne ha noen skudd før det leverer.
  5. Om det ikke er gjort ville jeg førsttatt en grundig puss av løpet om det er blyrester eller kobber etter homogene kuler. Bare for å eliminere dette. Videre kanskje gått for litt tyngre/lengre kule og ladet en stige opp mot forventet maks.
  6. Dette har vært gjort en mengde tester i diverse kulørt våpenpresse opp gjennom tidene. Felles for de fleste er at de understreker at mange variablere er vanskelig å konkuldere med to strek under svaret. Gamle Våpenjournalen, Vapentidningen (Vapentidningen nr. 6 1999), Jakt &h&v, Jeger... Saken også diskutert her, til dels av de samme debattantene: https://www.kammeret.no/topic/38800-treff-i-kvist/ https://www.kammeret.no/topic/3696-300-winmag-som-skogsmaskin/ https://www.kammeret.no/topic/41931-kaliber-test/
  7. Hør med Jakt&Friluft. De selger begge deler og tar på seg montering.
  8. https://www.henryusa.com/rifles/big-boy-x-model/ Denne er jo fin ....
  9. Er børsemakerjobb, ganske heftig inngrep i pipa....
  10. Og vi snakker om en patron som er godkjent "til hare størrelse , men dog ikke hare". Få arter som lovlig kan skytes/jaktes med 22LR.
  11. Støtter denne, noen hobbyer er for gode til å gjøre jobb av det. God avkoblling/rekreasjon bør verdsettes høyt. I forhold til utdanning/skole så ta en vurdering på hvor mange utdanningsplasser det er i forhold til antall stillinger. Utdannes det 50 kandidater i året og finnes 5 stillinger totalt så skiftes ikke de 5 ut hvert år.
  12. Har ikke skutt med Singer, bruker ikke denne patronen. Bruker CCI MiniMag derimot. Piskesnerten dempes ikke. Denne demperen er ikke kjøpt for å bruke disse overlydspatronene uansett. Derimot vil mye av standardammunisjonen dempes for di hastigheten blir lavere med et effektivt løp på ca 25cm. Løpslengde og hastighet vil være avgjørende for demping, ferdig snakka. I Gamle kragrifler til miniatyr med 74cm løp er 22LR mye stillere enn i en pistol med 15cm løp med samme ammo. I mitt tilfelle med min gamle brno kunne nok en frontmontert demper på et originalt løp dempet like godt. Men FYYY så langt å ta med. 90cm med demper går an å ha på siden av sekken. Og fatastisk greit å sitte på verandaen på hytta og skyte på selvanviser og høyest lyd er pling fra kuleanslaget i "gongen".
  13. Jeg fikk satt på en A-Tec heldemper på min Cz 452. Aldri angret ett sekund. Med subsonic patroner er det KUN klikket av stiften og anslaget av kula som høres. Med standardpatroner e disse så stille som rifla var tidligere med subsonic. Har ikke målt hastigheter, men utangshastighet må nødvendigvis gå noe ned. Rifla blir ufattelig snerten med 45cm pipe ink demper. Brukt mye til plining på hytta uten å forstyrre hyttenaboene 100m lengre nede i veien.
  14. Noen som har et underbeslag/magasinbrønn til .223 liggende etter ombygging? Har en fox i .222 under ombygging og ønsker å utvide til .223. Det blir Brno Fox med matchavtrekk fra en mauser med trykkpunkt.
  15. Kan bare støtte denne. Har Svemco Short og Hunter. Bruk på 6,5x55, 308 og 3006, også 3006 AI. (Hunter på 3006). Drøm som demper. Tar rekyl like godt som Reflex T-12 mag og demping oppleves bedre. Demperen er vel ca 1/3 av vekten og 1/2 av volumet til T-12.
×
×
  • Create New...