Jump to content

Sollie

Members
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sollie's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

36

Reputation

  1. Appendix D4a, punkt 20:
  2. Ekstra slide stop bør man ha, i alle fall hvis man bruker svakere rekylfjær og hanefjær. Det er bare å forvente at den deler seg i to på midten etter mange nok skudd (10000+ etter min erfaring, men det avhenger også av fjærene). Jeg har brukket to. På stevner setter jeg i en som jeg vet er lite brukt.
  3. Denne fra Geco er ikke på lager akkurat nå, men de har en ubekreftet dato: https://www.skytterprodukter.no/geco/114375/geco-9mm-124-gr-lrn-copper-plated-pistolpatroner-av-høy-kvalitet Den har blyfri tennhette.
  4. TFS leier to baner/standplasser i TPKs feltløype ved Jonsvatnet på helårsbasis som kan brukes av medlemmene mandag-lørdag (dvs hele banens åpningstid).
  5. Dette kommer av at skyttere i andre divisjoner kan ha stagewin combined, slik at poengfordelingen på hver stage er ulik i divisjonsresultater og combined. Et eksempel: Skytter A og B skyter samme divisjon. Skytter A vinner med 1 poeng over skytter B i divisjonen sammenlagt. La oss si A eller B har combined stagewin på alle stager bortsett fra stage 1, og at skytter A slo skytter B med 10 poeng på denne. Siden en skytter i en annen divisjon vant stage 1 combined, vil poengforskjellen mellom A og B på stage 1 være mindre combined enn for divisjonen. Hvis f.eks. A bare slår B med 8 poeng på stage 1 combined (i motsetning til 10 i divisjonen), vil rekkefølgen snu og B slår A med 1 poeng combined.
  6. Det er ikke bare å kalle det L2 når L2 må ha kapasitet på 50 skyttere. På baner der det ikke kan skytes med flere squadder samtidig blir L2 fort en to-dagers match.
  7. Nei, men jeg 3D-printet et verktøy for å skyve baksiktet ut av sporet, for det satt veldig godt fast.
  8. Jeg bruker en adapterplate fra Toni Systems (OPXCZB) på en Shadow 2 med en Sig Romeo 3 Max. Det fungerer veldig bra, og plata bygger ikke så mye i høyden, men var mye oversize i sporet og det måtte files en del for å få den på plass.
  9. @CardinalLevel 1 stevner kan også være åpne, noe som er ganske vanlig nå siden level 2 stevner må ha minst 6 stager og kapasitet til 50 deltakere. Jeg regner med det er det @PeMsikter til.
  10. Nei, for karantenen er kravet til 24 mnd medlemskap og kravet til 24 poeng uavhengige, det er ikke noe krav om at poengene skal opparbeides i løpet av 24 mnd. Hvis man ikke klarer det vil bare karantenetiden forlenges til man har de 24 poengene. "Om aktivitetskravet ikke er oppfylt i disse 24 måneder, forlenges karantenetiden til dette foreligger"
  11. Vanlige tennhetter, dvs de aller fleste, inneholder bly. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lead_styphnate Det finnes flere typer blyfrie tennhetter (f.eks. har Federal sin egen type, "Catalyst"), de vanligste inneholder DDNP https://en.m.wikipedia.org/wiki/Diazodinitrophenol Murom oppgir utslipp av 5mg bly fra én tennhette av vanlig "non-corrosive" type.
  12. Det er ikke blykuler som er hovedproblemet med innendørs skyting, det er blyinnholdet i vanlige tennhetter og eksponert bly i bunn av FMJ-kuler, og der finnes det heldigvis alternativer til en overkommelig pris. F.eks. har Landrø nå tatt inn Magtech Clean Range, Schou har hatt S&B nontox, og blyfrie tennhetter er å få tak i for hjemmelading. Jeg skyter utelukkende kobberbelagte kuler med Murom og RWS blyfri tennhetter innendørs, det gir både renere luft og mindre skitt på gulvet.
  13. Schou har blyfritt i 9mm: https://www.schouvapen.no/american-eagle-9mm-irt-70-grs-lead-free-50-pk- 7 kr/skudd.
  14. Shadow 2 er et godt valg til prod. Avtrekket på min ut av eska hadde litt mye kryp etter min smak, spesielt med lettere mainspring, men det løses med en CZ Competition Hammer.
  15. TS/TS2 er single-action only og ikke lovlig i prod, de er tenkt for standard div.
×
×
  • Create New...