Jump to content

Berdal

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

About Berdal

  • Birthday 01/16/1995

Recent Profile Visitors

609 profile views

Berdal's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

12

Reputation

  1. Dette går nok bra om du forbereder deg godt på forhånd! Første gangen jeg var på reinsjakt kom jeg i snakk med en lokal jeger som et par år tidligere hadde møtt en jeger han stusset litt på. Vedkommende hadde delt dyret på midten, ca ved mellomgulvet, med ei sag. Dette hadde skjedd uten å vomme ut eller flå dyret først. Deretter hadde jegeren tatt bort det værste av magesekken før han hadde stroppa en del på sekken og lagt ivei mot bilen. Når han jeg snakka med møtte jegeren hang det fortsatt godt med tarmer fra dyret, og det lukta vist ikke direkte behagelig etter et par timer på sekken. Så mitt tips til deg må bli å prøve å unngå en gjentagelse av denne episoden! Regner med at bilturen hjem ikke var noen høydare for denne karen
  2. En kompis har fått kort i Lordalen, så hvis noen veit av kort til salgs der så ikke nøl med å ta kontakt har jakta der 3 sesonger tidligere, men har, som mange andre, ikke fått en skit i år..
  3. https://jegerpodden.no/tor-kristian-tveitehagen-villreinsjakt/
  4. Kluftbukk - dalsida vest Noen som har jakta i området? har tidligere jakta i Lordalen, men aldri vært over på denne sida av dalføret, så hadde vært greit med et tips eller to. Ser for meg at det blir utgangspunkt fra Gåsbue eller Merrabotnen hvis vind og vær er sånn noenlunde.
  5. Etter 3 år på rad med kort, og dyr i sekken, begynner vel flaksen å bli tynnslitt, men er vel bare å krysse fingre og tær for litt flaks i trekninga i år også! Har definitivt blitt hekta på denne jakta, så er vel bare å prøve å få tida til å gå fortest mulig fram til starten av mai! Ønsker med det samme alle andre søkere lykke til! Håper vi møtes til høsten
  6. Skal ikke garantere at det er hudbrems, men syns det ser sånn ut! Sikkert noen som kan bekrefte det. Så vidt jeg vet, så har ikke dette noe som påvirker kjøttet. Når det kommer til skinnet, så er jeg blank, dessverre..
  7. Da er det en måned igjen til jaktstart og abstinensene begynner å bli ubehagelige.. Jeg lurer litt på hva folk bruker å pakke i sekken for et par dager på fjellet? av både nødvendige og kanskje ikke like nødvendige ting
  8. Ser at en del av fjellstyrene har trukket jakta for innenbygds, men tror ikke det har kommet noe for oss "vanlige" enda, men det bruker å komme et par dager før 17. Mai!
  9. Et par bilder fra de to foregående åra med reinsjakt! Har blitt mye tomt fjell siden debuten, men har absolutt blitt hekta. Har vokst opp med mye hjortejakt, elgjakt og rådyrjakt, men må innrømme at reinsjakta er noe for seg selv. Kan ikke skryte på meg noen stooorbukk helt enda, men lever veldig godt på de to jeg har vært så heldig å felle så langt.
  10. Er vel dessverre litt tidlig å si at det nærmer seg, men.. Abstinensene begynner i det minste å melde seg
  11. Har fått inntrykk av at det er blitt mer og mer vanlig å jakte alene. Det er jo absolutt en stor opplevelse å skyte et dyr på "hjemmebane" ved snikjakt. Lokkejakt er også en veldig spennende jaktform, men da er du litt mer avhengig av at det dyret du jakter på er i brunst for å lykkes. Har jaktet en god del alene de siste åra, og godt mulig folk ser på meg som en raring, men hvis du har god kjennskap til terreng og dyr så vil jeg påstå at det er minst like effektivt å jakte alene. Har hittil skutt flesteparten av dyra når jeg har vært alene på jakt. Det eneste dyret jeg kun har skutt på lagsjakt er nok elg, siden det ikke er all verden med elg i terrenget jeg jakter, men hjort, rådyr og reinsdyr har jeg skutt alene på jakt.
  12. Det var da som svarte... hadde håpa at dere skulle si at det ikke var noe til terreng. Ser ut til at kluftbukken på Drivstua blir prioritert bort da jeg ikke er sikker på om tiden rekker til. Har jo tross alt fritt dyr i Lordalen også! rart man skal få kort på to steder samme år i stede for å fordele det til neste år evt? Håper noen får stor glede av kortet, så får jeg satse på at jeg får prøvd terrenget et annet år!
  13. Trenger litt råd her... Hvordan er området Kongsvold og Drivstua vest? Skjønner at det avhenger av vær og vind, men tenker sånn generelt. Finner ikke noe oversikt over fellingsprosent og sånn fra tidligere år.
×
×
  • Create New...