Jump to content

olemm

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

olemm's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her var det lite aktivitet, regner med at folk er ute og jakter etter storbukken. Jeg var selv ute på min første bukkejakt kl 0400 igår. Hadde sett meg ut noen steder jeg skulle prøve, men ingen bukk ble med hjem. Ved den ene posten fikk jeg riktignok inn en fin bukk på 15m, en helt vannvittig følelse, men den stod rett på meg så eneste alternativet var å skyte den midt i "kassa", det fristet lite så jeg valgte å holde igjen skuddet, bukken ble skremt og spratt av gårde. Det var eneste dyret jeg så ila 12 timer ute i skogen. Terrenget jeg jakter i er statsskog sitt terreng i Drangedal. Hele terrenget består av skog og noen myrer. Skal prøve meg ut igjen nå etter helga, men lurer på hvor det er lurt å postere når terrenget for det meste består av relativt tett skog? Det er noen halvstore myrflater inne i skogen, er det et alternativ? Hvor oppholder bukken seg ila døgnet? Også lurer jeg på om jeg har mulighet til å lokke inn samme bukken som jeg lokket inn igår? Eller er det løpet kjørt? Som dere skjønner har jeg som fersk bukkejeger en haug av spørsmål, så setter pris på tips og triks:) Her er kart over terrenget: https://www.inatur.no/jakt/51263a50e4b0c462f5d41e15
  2. Takk for tips! Vil det være ok å benytte epoxy til en slik bedding hvor man benytter slippmiddel? Eller trenger man noe spesiell beddemasse? Veldig usikker om jeg for alltid skal ha picatinny, så vil gjerne ha mulighet til å reversere det som blir gjort.
  3. Har bestilt meg en 202 og har etter mye fram og tilbake bestemt meg for montasje, det blir EAW picatinny og Recknagel ringer. Så lurte jeg på om hvordan man monterer picatinny? Er man nødt til å benytte beddemasse mellom skinne og kasse? En børsemaker jeg snakket med mente at man også burde bore opp monteringshullene i kassen, gjenge de opp på nytt med grovere gjenger for at det skal bli nok hold. Trodde det var så enkelt som å kjøpe picatinny som er beregnet på 202, skru den fast med riktig moment, før man monterer ringer! Hva anbefaler folk her inne? Risikerer jeg noe med å gjøre det på den enkle måten? Kaliberet et 308 og kassa er i stål, muligens det blir et løp i 9,3x62 etterhvert også, hvis det har noe å si ifht rekyl osv.
  4. Takk for tilbakemelding. Da kommer jeg til å prøve meg litt mer i din retning, salter i 24 timer, 12-15 timer tørking, og noen timer med røyking, og deretter la den henge en stund:) Skal komme med tilbakemelding om hvordan dette porsjektet går!
  5. Holder på å sette sammen en sauer pakke jeg håper å bli fornøyd med. Planen er en 202 med zeiss victory 2,5-10x50 Det jeg lurer på er hvordan montasje skal jeg bruke? Jeg har lyst på minst mulig klumpete montasje. Helst ikke behov for kolbefornøyer. Også må ringene IKKE ripe opp kikkerten. Hva har man av muligheter da? Går det feks an å montere en zeiss med skinnemontasje på en 202?
  6. Har et lavbudsjett bacon-prosjekt på gang, men blir ikke klok på hvilken oppskrift jeg skal følge, har lest utrolig mange oppskrifter og er mer forvirra enn noen gang. Kjøttstykket som skal brukes er en tynnribbe. Har lest at folk salter alt fra 12 timer til 7 dager. Og ifht røyking så ser jeg alt fra 30min til 3 dager. Oppskriften jeg har tenkt til å bruke går sånn ca som dette: 2 kg tynnribbe, beinet ut og fjernet svoren. Gni stykket godt inn i grovsalt og la det ligge i kjøleskap i 12 timer Skylle av alt salt godt Gni kjøttet inn i litt krydder La kjøttet tørke på rist i 7 dager i kjøleskap Røyke det i 1-1,5 time Tørke det på et tørt og kjølig sted i 24 timer Er det noe som er grunnleggende feil i denne oppskriften som jeg burde gjøre annerledes? Vet at røyketiden er veldig kort, men har tenkt til å bruke en røykutvikler i en ildfast form med alufolie over (Se metode i link nedenfor). I den ene oppskriften ser jeg at man kan bruke denne i mellom 30 min til 3 timer. http://naturligliv.no/side/hjemmelaget- ... landsgris/
  7. olemm

    Selger XXL Sauer?

    Så hvor får man tak i billigst mulig Sauer om dagen? G-Max med sin prisgaranti?
  8. Hagle: O/U 71cm løp Choke: 1/4 Skuddavstand: 30 meter Ladning: 28gr stål US1 (100stk) Longshot krutt VP60 wad 450 ms (ifølge dataene, har ikke fått chronet disse enda)
  9. Jeg har brukt de komponentene jeg har hatt tilgjengelig, og prøvd meg på de ladningene jeg har hatt ladedata på. Og sett hvor gode ladninger jeg kan få ved bruk av disse. Jeg er fortsatt en nybegynner å regne når det kommer til lading, så prøver meg forsiktig frem. Men når det er sagt, så liker jeg bedre og bedre den italienske tilnærmingen av haglelading kontra amerikansk som virker mer teoretisk og lite pragmatisk.
  10. Har du mulighet til å sjekke hastighet er dette også en viktig faktor.
  11. Skøyt en skarv og en ærfugl, og lagde gryte av filetene. Prøvesmakte kjøttet før det gikk i gryta, og synes ærfuglen smakte vesentlig bedre enn skarven. Skarven smakte egentlig litt lever. Alt fett ble skjært bort, og filetene ble skjært ut mens fuglen var varm. Ærfuglen smakte mildt og godt!
  12. Lad selv:) men nesten 7 kr for hjemmeladet hørtes dyrt ut, lyst til å dele regnestykket? Hva slags komponenter bruker du?
  13. Er tilbudet på Sauer 202 XT og Docter optikk som Jaktdepotet reklamerer med her inne et bra tilbud? Eller opererer de med en kunstig høy "førpris" på rifla. Ser at bare rifla selges i andre våpenbutikker til 18900,- Noen tips til en som skal kjøpe seg Sauer 202 med synt stokk?
  14. Skal selge min rem 700SPS men er usikker på prisen, hva er riktig pris for en rem 700sps 308w som har gått ca 300skudd, under et år gammel. Med Leupold VX1 3-9x40 atec maxim og løpet kappet på 40cm. Boyds thumbhole lightweight stokk.
  15. Skuddbilde er testet: sjekk denne tråden viewtopic.php?f=18&t=116409 De to første bildene er fra den aktuelle ladningen. Fornøyd med skuddbilde, og de fuglene som har fått smake ladningen har heller ikke klaget;) Data kommer fra BPI oversikten over vp53 wad, eneste forskjellene er at jeg har swappet om til win 209 primer. Har ikke fått testet hastigheten, kompisen min som har chrono har ikke vært tilgjengelig, og jaktdepotet var tomme for chronoer forrige gang jeg var innom.
×
×
  • Create New...