Jump to content

CRC

Members
  • Posts

    124
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CRC's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

37

Reputation

  1. CRC

    Tikkaklubben

    Korrekt. Derfor jeg skrev helt først: "Vet @Torf kommentar mer gikk på å ha en kikkert til to piper, men litt relevant for saken er dette iallefall:" Ingen uenigheter, bare fortalte om egne erfaringer.
  2. CRC

    Tikkaklubben

    I denne saken er nok det greieste en ny rifle ja, også i 30-06 vil jeg si hvis man åpner for det. Slipper børsemaker og justering her og der. Enkelt og greit. Rett som det er dukker det T3er i 30-06 til veldig god pris på finn.
  3. CRC

    Tikkaklubben

    Ja, jeg kommenterte ikke om han hadde feil eller ikke. Det har han nok! Jeg poengterte at dette var side-topic og min egen erfaring på ett muffe-system, som var relevant for saken siden vi snakket om bytting av piper og kikkerter. På mitt system: Så lenge jeg gjør ting likt hver gang er resultatet veldig bra. Jeg skrur pipene bare inn med håndmakt, og det fungerer bra. Jeg får de i full kontakt (mellom pipe/kasse) så lenge jeg passer på at det ikke er for (men bare akkurat passe) med grease/smøring/whatever og ikke noe skitt på gjenger etc. Blir det for mye mellom her så tror jeg nok man kan ha ganske varierende resultat. Heldigvis skyter jeg ikke like mye som deg gjennom jaktpipene, så de kommer til å vare veldig lenge. Ser det er en egen erfaringstråd på akkurat denne muffen her, så jeg skal ikke snakke mer positivt om den i denne tråden: https://www.kammeret.no/topic/73424-rafdals-løpsmuffe-fordelerulemper/
  4. CRC

    Tikkaklubben

    Vet @Torfsin kommentar mer gikk på å ha en kikkert til to piper, men litt relevant for saken er dette iallefall: Jeg har T3 med muffe (Rafdal) med forskjellige piper. Jeg trenger ikke innskyting mellom pipebytter, har verifisert dette flere ganger. Godt innenfor jaktbart for holdene jeg opererer på (ref jegerprøven). Erfaringsmessig er avvikene fra 0 til 1.5cm maks. De akumulerer seg såklart ikke, men det er maks fra innskutt posisjon. Håper det var forståelig, mulig krøkkete skrevet. Man trenger såklart kikkert til de ulike pipene. Bruker picatinny/Warne montasjer. Gode montasjer er viktig. Jeg syns dette fungerer helt fint. Feks kan jeg en dag bruke en treningspipe med tilhørende kikkert, en annen dag kan jeg dra på jakt med en annen pipe med tilhørende kikkert.
  5. Det er ikke godt å si. Jeg har bare erfaring fra en rifle på akkurat det der så grunnlaget er lavt, men har lest om det samme på nett (ingen kilder). Dette var en annen patron også (45/70). Ammoen gav fin presisjon separat, men når jeg blandet ammunisjon ble det mer ustabilt. Mulig noen andre ting var ustabile også (les skytter). Når jeg leser erfaringene til @Per-S hva angår temaet så er nok dette en mindre faktor og ikke noe stort tema. Mulig jeg prøvde å finne teorier som passet avvikene og fant kun denne teorien/forklaringen der og da. Denne fellen er det lett å gå i. Har du målt utgangshastighet? Siden du skriver du tviler noe mer krutt vil gi mer jevn hastighet. Det fine med å sjekke det er også at du får kryssjekket det mot ladedata / målinger.
  6. Hvis du skyter ikke rene blykuler så ville jeg pusset godt for å fjerne evt. blyrester fra tidligere. Har veldig blandet erfaring med å veksle mellom støpte blykuler og vanlige mantlede kuler, veldig blandet presisjon (les, dårlig..)
  7. @Kimis Sjekket med han du kjøpte rifla fra? Hvordan samlet den for han? Har han delt noen ladedata eller andre ting man må passe på på denne rifla for at den skal gå bra?
  8. Jepp, derfor jeg skrev litt Takk for kjappe svar, det blir nok å gå for en WFT2-sak. Jeg driver ikke med trimming til daglig selv, ikke av hylser iallefall. Justering blir nok som du sier ikke veldig ofte. Effektiviteten du virker å ha i ladeprosessene dine er inspirerende, her lærer jeg noe hele tiden.
  9. Skjønner. Så det er ikke slik å forstå at man bare bytter inserts så er det plug and play direkte? Hvis oppsett tar noe tid er det jo kjedelig, og litt av poenget forsvinner.
  10. Noen anbefaling om å gå for gammel eller WTF2-typen? Om det er noe teknisk. Økonomisk så vil besparelsen være der om jeg skal trimme mer enn 1 type (tenkte også å skaffe 308-insert, da de skriver den trimmer 30-06, men 30-06inserten trimmer ikke 308). Får forøvrig opp at estimert frakt er $90, får håpe det er ett grovt overslag..
  11. Noen tips til hvor man kan få tak på Little crow trimmeren til 6.5x55? @M67, du har sikkert noen gode tips?
  12. CRC

    Jakt med 6.5 cm

    Det er korrekt, tenkte bare på overall lengde. Forstod det fra TS at bekymringen var overall lengde.
  13. CRC

    Jakt med 6.5 cm

    Godt poeng. Man kan jo spørre seg hvor mye kortere rifla i kort kasse egentlig er (2-3cm?), eller er om det er kortere boltgang (1-2cm?) som er avgjørende? For å kompensere for lang kasse (Tikka T3 feks), kan man jo bare ta av 2-3cm av pipelengden. Det vil aldri spille noen praktisk rolle. Om det er drevet av kortere boltgang er det det ikke lett å kompensere. Om det dog betyr noe må man jo da vurdere. @Karl Martin, har du sett for deg noen børser? Budsjett? Sidenote: Tenkte å lime inn en T3 i 6.5x55 fra Finn som jeg mener jeg så til 7-8k, men tror den ble solgt litt kjapt.
  14. Ja, og jeg gjør det ikke. Man bør heller anvende prinsippet som kvinner bruker når de feks ser noe på tilbud til 10000 som egentlig kosta 15000 - - > da har man tjent 5000 om man kjøper. Hjemmelading gir litt den samme sjelefreden som det å lage ved.
  15. Veldig mye spennende man lærer av å lade selv om man har motivasjon til å starte med det. Det er skummelt å regne pris på hobbyene sine og jakt generelt. Dette forumet og dets medlemmer innehar enorme mengder med informasjon på dette temaet, så om du ikke klarer å søke deg fram til ett svar så vil alltid noen kunne svare deg
×
×
  • Create New...