Jump to content

woodsman

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

woodsman's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

11

Reputation

  1. Takk til Castor for et som vanlig interessant innlegg! Her på min kant har jeg sett en liten bukk uti byggåkeren nesten daglig i hele sommer. Men i kveld hadde den damebesøk! Den har jaget geita rundt flere runder, bare avbrutt av litt beiting. Har dessverre ikke bilder eller film av det.
  2. Er testet i bladet Jakt av Jørund Lien. Både på bane og under praktisk jakt. Husker ikke hvilket nr, men tror det var nå i 2021 eller muligens 2020.
  3. Mauser m98, lett modifisert orginalstokk og jaktdiopter, kal 3006. Jaktet i mange år med denne, og skjøt noen elger, uten grunn til å klage. Angelo Zoli o/u hagle, som jeg kjøpte sammen med en bror. Lærte rifleskyting av min far, og sist men ikke minst gjennom skytterlaget,gjennom trening og konkurranser både innendørs og utendørs. Først med 22, etterhvert 6,5. Vokste opp på gård, med mulighet for rifleskyting hjemme, mot sikker bakgrunn.
  4. Skjøt denne, etter bare noen få minutter med musepip lokking nå i kveld. Var egentlig ute etter rådyr, men sier aldri nei takk til en rev som bonusvilt.
  5. woodsman

    5,6-52R.

    Ser at det advares mot Sellier&Bellot kula på rådyr. Hadde tenkt å bruke den i høst, da ferdigladd Norma ser ut til å være vanskelig tilgjengelig. Er ikke både Norma, S&B og RWS vanlige blyspisskulrer? Er forskjellen virkelig så stor? Har brukt Norma tidligere, og hatt god erfaring med den.
  6. Lokker med Buttolo. Våpen blir også i år en Winchester Featherweight 3006 med Lapua Mega 13g. Og kanskje Sauer drillingen i 5,6x52R. I år med Sellier&Bellot, da Norma ikke var å oppdrive lenger..
  7. Har hatt en M70 Featherweight med "push feed" mekanisme i 30-06 siden 1990. Mating, hylseutkast etc har jeg aldri hatt noe å utsette på, selv om entusiastene helst vil ha pre-64 med mauser utdrager. Presisjonen er grei nok til storviltjakt, 3 skuddsamlinger innenfor 30 - 35 mm. Det er fortsatt originalpipa som sitter i, men denne bør nok skiftes snart. Mest sannsynlig blir det 30-06 igjen, men har også vurdert lettere kaliber som 6,5x55 eller .270 win. Avtrekket er justert ned til 1,5kg av børsemaker, det var stilt altfor tungt fra fabrikk.
  8. Da ble det omsider bukk, etter ei veldig kort kveldsjakt. Skjøt en liten 4 -tagger, men så i tillegg en større bukk på lenger avstand, + geit med 2 lam, så det er bra bestand.
  9. Gratulerer til dere som har skutt bukk! Har vært ute nå i kveld. Skjøt en ungrev som kom på lokk. Prøvde også buttoloen på tampen av kvelden. Det kom en bukk i full fart over jordet, som jeg dessverre oppdaget for seint.. Så ikke noe mer til den. På hjem veien så jeg to råer som beitet i en åker, og elgku med to kalver i en annen åker. Så det har vært en fin start på jakta uansett.
  10. Skyter nesten alltid storviltprøva sittende, og helst med riflestroppen som støtte. Stillingen er den jeg bruker mest på jakt, og synes en merker rekylen mindre enn i liggende. Det meste av treninga med jaktrifler foregår sittende, men skyter også noe stående.
  11. Mye revespor på mine jorder om dagen, har sittet ute et par kvelder siste uke, prøvd å lokke litt, men uten resultat. I går, rett før jeg skal dra på jobb, kaster jeg av vane et blikk nedover jordene. Skimter en bevegelse i kanten ca. 300 m unna. Kikkerten avslører at det er en rev. Dette må prøves, griper drillingen og tar noen riflepatroner, begynner å bevege meg i retningen jeg så reven. Vel ute på jordet begynner jeg å observere etter reven, ser den ikke. Da kan den ha forlatt jordet, eller befinne seg i ei dump på jordet jeg ikke har oversikt over. Nærmer meg forsiktig dumpa, stikker hodet opp.. Og der er reven, med stø kurs rett mot meg. Sitter klar, plutselig er reven framme på 20 m front rett mot.. Jeg nøler, det er noen lange halmstrå foran, reven kaster seg rundt og stikker. Den stopper opp begynner å vimse litt fram og tilbake ca 150 m unna. Sitter i knestående, snellerten spent, holder litt høyt, forsøker å kompensere litt for nordatrekken, skuddet går. Ingen tydelig skuddreaksjon, reven forsvinner raskt ned i skogen. På skuddplassen er det blod, etter hvert mere blod langs sporet som nå går inn i et tett plantefelt (tenkte at dumt jeg ikke tok med noen haglepatroner hvis det blir ettersøk her). Finner reven steindød etter ca. 20m. Perfekt treff, dessverre en del skuddskader i utgangshullet. En fin "kubbe" av en hannrev. Skutt med 5,6x52R Norma 4,6 g blyspiss. Er det noe pris i reveskinn om dagen, er det bryet verdt å flå dem?
  12. Skjøt en liten 6-tagger seint i går kveld. Lokket med Buttolo, og fikk den inn på 15m hold. Skutt med Winchester m70 Featherweight 3006 og Lapua Mega 13 g kule. Den sprang ca 50 m etter skuddet.
  13. Ute kl 5 i dag. Så en spissbukk som jeg valgte å la gå. Ut igjen i kveld i 20-tida, framme ved posten en halvtime seinere. Prøvde lokking med Buttolo 2 - 3 ganger, - uten resultat. Kl 2130 kommer plutselig et rådyr inn i synsfeltet fra venstre. Ser det er bukk, rekker ikke bruke håndkikkerten, tar bare opp rifla, ser det er en middels stor bukk, kanskje 4 - tagger, den feier og beveger seg i jordekanten 70-80 meter borte. Bestemmer meg for at den vil jeg prøve å ta. Den stopper opp, breisida til, skuddet går, og den går heldigvis rett ned. Det viser seg å være en 3 -tagger med godt slitte horn, antakelig en returbukk. For de som har interesse av det, datt den for ei 13 grams Lapua Mega fra en 30-06. Og jakta foregikk i et kulturlandskap i indre Vestfold.Skulle gjerne lagt ut bilder, men usikker på hvordan det gjøres. Skitt jakt til alle bukkejegere!
  14. woodsman

    Lokking av rev.

    Var ute i måneskinnet ikveld, primært for å poste på rådyr og hjort. Det så jeg ikke, men etter ca. 1 time dukket det opp en rev ca. 80 m unna. Etter en del musepiping, satte den kursen rett i mot meg, og jeg skjøt den på ca. 25 m avstand. Våpenet var ei rifle i 30-06, med 13g Lapua Mega. Dessverre mye ødeleggelser på skinnet.
×
×
  • Create New...