Jump to content

hjemmeladeren

Members
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. sauer avtrekk, justering og demontering?

  ingen som vet hvordan enn justerer sauer avtrekket eller hva den skruen er til ( går ut fra den har noe med avtrekket å gjøre)
 2. sauer avtrekk, justering og demontering?

  jeg har en sauer 202 clasic ("gammel type"). så spørsmålet er, hvordan ta ut avtrekket? og, hvordan justere avtrekket? ser der er en skrue i bak kant av magasinet, hva er denne til?
 3. "Nå selger jeg den jævla drittbilen!" - Finn.no Annonse

  hehe... noen som hadde en litt dårlig dag da den anonnsen ble lagt ut kanskje...
 4. 22wrm i kombi

  jeg går litt med tanker om å prøve meg på ting som skyter mer enn ei kule per smell, altså halge, er vel litt påvirket av forumet her så har lyst på noe nytt i skapet. tenker da på noe lite og greit, og av en eller annen grunn ser jeg for meg en kombi i 22wrm og 20.. da kan jeg plukke litt fugl og slikt. kan ikke se for meg i det hele at hagle vil bli ett alternativ på rådyr for min del... men så til sakesn spørsmål, 22wrm, praktisk bruk og begrensninger? prøvde litt søk her uten å bli klok.. dette er en patron jeg aldri har prøvd, men ser jo spennende ut da.. hvordan er det å jakte med den? ja, vet den har bra vindavdrift og slikt.. men tenker hva enn kan forvente av presisjon, hva vilt den egner seg på og hvilke avstander.. går ut fra det er en del her på forumet som har erfaringer med denne lille rakkeren.. vet jeg har sett en del tråder om dette kaliberet her, men ikke f*** om jeg finner de igjen med søk funksjonen... der var vel blandt annet noem om å lade om slike patroner til tyngre kule..
 5. neck sizer+boddy die= bedre patroner?

  okay, så enn kryper rett og slett hylsehalsen og kula for mye da ja. var svært liten motstand når jeg gjorde dette her da, vil nesten si mindre enn når jeg sizer normalt.. men da skal jeg sjekke det neste gang, helpresse en hylse på normalt vis, lade patron og se, dersom da ferdig patron glir inn i sizer dien uten ekspander så vil vel det si at halsen ikke blir presset for mye om jeg gjør det slikt. ja, disse til redding er nok mange ganger bedre, og kommer nok til å bestille meg en slik etter hvert, men ett spørsmål ang boddy dier fra redding, er de smørefrie så jeg slipper helt alt som heter olje, eller blir det på samme måte som jeg gjorde nå med å bare smøre utvendig?
 6. neck sizer+boddy die= bedre patroner?

  hmm... ja, du har jo ett poeng der da.. men da sitter jo kula i, for det er jo siste stasjon på 550'en, så det må vel da bare gi enda bedre hold på kula? men hva med rene boddy dier da, gjør de samme jobb bare ikke presser halsen så mye?
 7. neck sizer+boddy die= bedre patroner?

  siste to gangen jeg har fyrt opp ladepressa ( dillong 550) har jeg brukt lee sin neck sizer og så på siste stasjon har jeg hatt RCBS sin sizer die, men tatt ut ekspander pinnen, føler patronene blir mye jevnere og finere da samt at jeg ungår krutt tull ( ikke noe stort problem egentlig da). for nå smører jeg bare hylsa utvendig ( unødvendig med tanke på neck sizeren da) og trenger ikke noe olje i halsen, så da kleber ikke kruttet der. i tillegg så når enn bruker en normal sizer die så drar jo ekspanderen litt i halsen på vei ut, og kan vel i teorien og dra skulderpartiet litt, i all fall om enn får litt variert smøring innvenig på halsen. så ved å bruke neck sizer er der jo ikke noe strekke på hylsa og bare lader den fult opp, og da, når den ferdige patronen kommer til siste stasjon blir skulder og ellers hylsa presset pent på plass uten at noe trekker i den når hylsa skal ut. jeg føler at disse patronene som jeg har ladd slikt blir "penere" og at faktisk sluttstykket har helt lik motstand på alle patroner når det gjelder lukking... er det bare tilfeldig dette? eller har det faktisk noe for seg å gjøre det slikt? arbeidsmessig så ja, litt mer jobb en å bare neck size pga må smøre, men mindre jobb en å bruke den normale sizer dien pga trenger ikke smøre inni halsen.... hva tanker har dere andre om denne metoden her?
 8. Traktor for elgjakt og lett skogsrydding /snømåking? Tips?

  litt etter hvor gammel du kan ha den så som andre nevner her, valmet (eller valtra som de heter i dag) er helt klart min favoritt, men her må du ofte opp i timer og alder for å finne en grei i din prisklasse. driver selv å ser etter en grei "nr2" traktor, de fleste er egentlig greie, mye smak og behag, har en 94 hk landini i dag som jeg er veldig fornøyd med, og se ikke bort fra at neste og kan bli en landini i en mindre størrelse. men som sakt, alt avhenger egentlig i hvor gammel og hvor mye timer du kan ha. klart, bruker du den lite, og om den da er kjørt 5000timer, så har du den fortsatt lenge... men skal den brukes daglig kommer jo timene fort... og ang timer, en john deere har mer timer enn andre traktorer som er kjørt like mye, dette fordi at john deere teller klokke timer som tenninga er på, mens andre teller utfra ett gitt turtall....
 9. våpenpleie. "Hoppes elite foaming gun cleaner"

  ja, i utgangspunktet pusser jeg slikt hver gang ja, da er det ikke så mye dritt, blir fort en større jobb om det går lengre tid.. men klart, de ukene hvor jeg skyter flere ganger i uka så tar jeg ikke en slik puss før etter ett par ganger.. men går nok ikke mer enn to, max 3 skytinger før en slik puss hvis det er bare en dag i mellom skytedagene. prøver å ta godt vare på løpet mitt
 10. våpenpleie. "Hoppes elite foaming gun cleaner"

  så låner jeg min egen tråd her litt, har forstått det som at enn ikke skal starte ny tråd for alt mulig. mine pusse rutiner: på skytebanen sprayer jeg i biltema våpen olje i varmt løp. vel hjemme blir det så pusset med 2 tørre propper for å få ut oljen, så en runde med bremserens for å få ut siste rest av oljen og noen tørre propper igjen. eds red helt til proppene bare er røde. ny runde med bremserens og tørre propper. Fulmens greenbore, 5 våte propper og 5 min pause, holder på slikt til proppene er rene. nok en runde med bremserens og tørre propper. en nøytraliserende olje for å få vekk rester av salmiakk ( Ballistol- Klever) tørrpuss. sprayer biltema våpenolje inni og utapå løp/låsekasse. drar gjennom 3 tørre propper før skyting igjen. Noe dere proffe ville endret på i denne pusse rutinen? dette er noe jeg gjør hver gang jeg har vært å skutt.
 11. okay, sikkert mange tråder om dette fra før. etter å ha lest en del her på forumet og sett at folk bruker skum for å pusse rifla så tenkte jeg at okay, kanskje jeg og skal prøve dette, så har gått til innkjøp av "Hoppes elite foaming gun cleaner" noen som kjenner til denne? står at den skal rense bra opp i løpet, men tar den bare kruttslam og slikt, eller tar den mantel og? har hørt at der ikke må være oljerester i løpet når denne brukes, men ellers vet jeg lite om den. Noen som har bruker erfaringer her?
 12. gamle 30-06 og 6,5x55 patroner

  okay, men den er grei, da får jeg se om de bare blir liggende så kan de brukes når løpet er utskutt.
 13. gamle 30-06 og 6,5x55 patroner

  pusse godt ja, er det av disse som har "sure" tennhetter eller hva dere nå kaller det? for mange år siden var der en gammel gubbe på skytebanen som formante folk om at de måtte pusse løpet med kaustiksoda med en gang de kom hjem, og det mener jeg var pga noe gamle patroner.. noe spesiell puss eller bare normal puss med eds red, fulmens greenbore og våpenolje? har ikke noe løp å skyte disse i nå, men i løpet av høsten får jeg ett baneløp som jeg skal sette i saueren. ( rart, før jeg hørte om kammeret skjøt jeg nato til trening og ladde lapua mega til jakt, og sub for morro skyting. etter at jeg oppdaget kammeret har der kommet flere kule og krutt typer i hus, 9,3 løpet er på vei og ett 6,5 løp kommer i løpet av høsten...)
 14. gamle 30-06 og 6,5x55 patroner

  på eska er der stemplet "lot 09 - RN -88 " på patronens står der "RA 1941" og tennhetta er rund ( ikke flat)
 15. gamle 30-06 og 6,5x55 patroner

  har fått en liten neve med noen gamle patroner, ta 30-06 først her, disse har en svært kort butt kule, med et firkanta hull i front, og når jeg rister på disse høres det ut å være svært lite krutt i disse. hva er dette og kan de skytes uten fare? ( patronen ser ellers fin ut) 6,5x55. "super 6,5mm Enhetspatron for krag og mauser Nye hylser" dette er var der står på esken ( vet ikke om det er orginal eske). kula her er lang, slang og spiss ( kan minne om 144grs D-spiss) men kula er stål farget.. hva er dette for patron? og kan den skytes som trening? og, er det stål mantel eller bare fargen som er slikt? det er 3 patroner i pakken som har samme farge på kula som 144grs D-spiss.
×