Jump to content

Chiefen.v-2

Members
 • Content count

  10,117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Chiefen.v-2 last won the day on October 9

Chiefen.v-2 had the most liked content!

Community Reputation

262 Excellent

About Chiefen.v-2

 1. Blyhagl igjen

  https://www.fhi.no/ml/miljo/miljogifter/bly-i-mat-og-miljo---faktaark/ Det prøves ikke en gang å skjule at en har bestemt seg for at bly i amunusjon er problemet selv om en i samme avsnitt forteller om undersøkelser som tyder på noe annet.
 2. Blyhagl igjen

  Mye i blyforskningen som ikke henger helt sammen, blir kanskje slik fordi resultatet er bestemt først? Feks hvorfor folk som eter viltkjøtt har lavere blyverdier enn folk som ikke eter villt; feil svar så det bryr vi oss ikke mer om. Bly og andre tungmetaller i grønnsaker var det et lite blaff om for ca 10 år siden, gikk fort over. Tro om metallene forsvant? Er det sammenheng der, grønnsaker, gress, for, gjødsel? Kloakslam er en stor kikde for "utslipp" av bly, altså må vi mennesker få i oss bly på noe vis. Det samme gjelder vel kua? At inntak av bly er lite heldig enten en nå er ørn eller menneske er garantert rett. At hovedkilden til dette blyet skal være amunisjon tror jeg ikke mye på. Noe sted, i forbindelse Bløteskjærs rapport, finnes det beskrevet hvor mye bly som finnes i de øverste 10cm med jord i norge, bly fra ammo er bare et musep.... i havet.
 3. Bytte 9,3x72 mot 22hornet ell

  Har en kipplauf kaliber 9,3x72r, diesett, en del hylser og kuler. Tidsriktig sikte og montasje. Har lyst på kipplauf/knekkrifle i mer passende kaliber for småviltjakt, veldig gjerne kaliber 22hornet.
 4. Cerakote lagt på av Rafdal, VELDIG bra jobb. Husker ikke hva den biten av regningen kom på men ikke sjokkerende mye.
 5. Duracoat eller hva som nå er dagens hit innen slike produkter. Personlig hadde jeg trukket på skuldrene og handlet mer jakt for de pengene det vil koste.
 6. Blyhagl igjen

  Er vel en del tusen år siden det funket slik. Lokale hobbyornitologer har virkelig interressant teorier om rypas tilbakegang i de områdene vi nå ser flere ørn enn ryper. Ørnen er ikke en del av de gitt.
 7. Blyhagl igjen

  Ornitologene sr ingen sammenheng, i deres verden beskatter ikke rovfugl andre pip-piper.
 8. Trives gamle hagler best med papphylser?

  Leste hele første innlegg nå, den Bernadellien er ikke så gammel at dette er tema..
 9. Trives gamle hagler best med papphylser?

  Eley har da papp med fiberforlading og bismuth hagl. Bestillte mine hos g-sport, prisen var litt frisk. Har en del esker med plasthylser, fiberforladning og tinn (eller var det sink/tinn?) hagl også. Mener de ble handlet hos Landrø til helt ok pris.
 10. Tipasning av kunstfiberstokk

  Masse info om hvordan på nettet, filmer til og med.
 11. 20 000 kroner i bot for bæring av kniv

  Tillitten til rettstaten er total ser jeg. Fint det. Husk det da nå dere rammes en eller annen gang.
 12. 20 000 kroner i bot for bæring av kniv

  Søtt... samme type argument son mange drar opp når det snakkes om "strengere" våpenlov; kan det hindre bare et drap/selvdrap er det verdt konsekvensene. Har opplevd to slike kontroller, alle kontrolleres. Alle. 15åringer, feite 40åringer, narkiser, bestefedre, sikkert bestemødre med trillebag oså om de hadde vært der. Og det er ikke ok på noe vis. Skjønner en ikke det bør en ta tid til å tenke gjennom det en gang til. Som bonus, eier en lovlige skytevåpen bør en smile pent, tømme lommer og la snusleppeaspiranten rote gjennom sekken. Neppe sjakktrekk for hobbyen og ta opp den diskusjonen hver og en egentlig burde ta.
 13. Ny M&P 15 i kaliber 22LR

  Siste endring på godkjentlista var i oktober i fjor...
 14. Dagens annonse på finn.no

  Hehe... Tro om den debatten går rundt braaien når elefantjaktlaget oppsummerer kvelde😀
×