Jump to content

Pryl

Members
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pryl's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

4

Reputation

  1. Dette er D-spiss 9,3 gram. Har forsøkt å måle en del av de uten å finne noe betydelig avvik. Når jeg justerer dien inn til 77,5mm COL vil de neste patronene ende opp mellom 77,25 og 77,65(ca).
  2. Har nå støtt på en utfordring; COL varierer fra patron til patron selv om isetterdie ikke har rørt seg. Lader 6,5x55 på ei gammel Lyman All American 4 stasjonspresse med rcbs-dier. Avviket kan være opptil 0,3mm. Er dette vanlig? Kan variabel hylselengde gi noe utslag her eller er dette brukerfeil? Tips mottas!
  3. Har forsket lett med med å slippe kula mot bommene og mate en "lettpresset" hylse etter med sluttstykket. hadde vansker med å få kula til å sitte - nærmeste jeg kom et mål var 82mm - men skal gjøre et litt mer nøyaktig forsøk med din metode. Stemmer det at fabrikkammo med denne kula var 77,8 mm? Vil isåfall være nærliggende å bruke dette som utgangspunkt for denne "prøvebatchen" min. Tenker å prøve å nærmest duplisere fabrikkammo (men litt lavere hastighet) for å komme i gang og bli kjent med utstyr og komponenter.
  4. Ok, ikke helt enkelt å måle ut eksakt hvor BT ender, men på 76 og ned er jeg godt innenfor diametermålet i kulehold. Har enda en del å gå på før jeg er borti kruttet, er det grei skuring å sette dypere, f.eks 74?
  5. Da var min første patron presset (klapp på egen skulder) - men; ser folk lander på ganske stor forskjell i COL på tilsvarende kuler; høres COL 77,5 ut som et greit utgangspunkt for 9,3g D-spiss foran 46gr N-15?
  6. Takker @Chiefen.v-2! Blir nok ikke skutt i mitt våpen - patronene ligger nå ute under "byttes" og doneres gjerne til noen med .318 -pipe.
  7. Føler meg på ingen måte krenket, men mener bare sterkt at stor takhøyde er noe forumet er tjent med - og at språkvalg i ordskiftet sterkt påvirker dette. Jeg tar deg på ordet og dementerer mitt innlegg. Og ja, @Chiefen.v-2, nye hylser kan saktens erverves uten at dette tar lørdagsgodteriene fra barna mine. Jeg har en hel del kurant og riktig kalibrert vare i så måte liggende. Nogen ganger blir dog nysgjerrigheten større enn vettet - og vaklende forumposter blir da resultatet.
  8. @Jegermeistern Når jeg stiller spørsmål så er det fordi jeg ikke vet. Om dette skyldes utilstrekkelig erfaring, svake googleferdigheter eller generelt svekkede sjelsevner, så evner jeg godt å ta til etterretning informasjon fra forumets meget kunnskapsrike og oppegående medlemmer. Som i ovenstående innlegg har jeg selvfølgelig valgt å følge de råd jeg har fått, og vil dermed ikke gjennomføre praktiske tester for å verifisere hvorvidt rådene jeg har fått stemmer. Jeg velger å lese inn en del indignasjon mellom linjene i ditt innlegg, og dette syns jeg er synd. Jeg har fulgt kammeret nå i mange år, og har endelig kommet meg til å begynne å fikle litt med hjemmelading. Det er derfor overhengende fare for at det vil komme en god del merkelige og kanskje irriterende spørsmål fra meg her på forumet. Jeg har det for vane å innhente informasjon før jeg går i gang med aktiviteter som krever kunnskap for trygg gjennomføring. Det har vist seg at Kammeret og dets svært mange dyktige entusiaster er min beste kilde til gode fagdata når slike ikke kan finnes i andre, anerkjente tidsskrifter e.l. Så jeg tenker at dersom du har innspill til mine merkelige spørsmål (som gjerne følges av svært ukvalifiserte hypoteser), så takker jeg for disse - men vær grei å ikke kall det "dårlige unnskyldninger" eller "desperate fritidsproblemer". Det lærer jeg svært lite av.
  9. Ikke i det hele tatt - men med kompetansen som fins her på kammeret så tenkte jeg det kunne være interessant å spørre. Berdanhetter tenker jeg nok utgår for mitt vedkommende - hvertfall så lenge det fins tilgjengelige hylser med boxerhetter. ...og for ordens skyld; aner ikke hvorvidt dette er boxer eller berdanhetter, har ikke skutt eller åpnet noen av disse patronene.
  10. Ok, jeg har ikke noe behov for å pushe grenser. Da tenker jeg at jeg kan presse opp noen batcher mellom 45 og 47 og se hva som passer pipa best.
  11. Takker! Da parkerer jeg 108gr. Kan jeg forholde meg til en teoretisk max på opp mot 47,5-48 gr med D-spissen eller bør jeg avslutte stigen under dette?
  12. Heisann. Jeg har en boks N-15, et lass med engangsskutte normaylser og en del Rano D-spiss (9,3gram) som jeg gjerne skulle kombinert til noe fungerer greit i en gammel mauser. Pipa er forresten fra KV og er kappa på 52,5. Fabrikkladd Norma GT 8,4g gir 775 m/s i pipa mi - ammoboksen oppgir 830 m/s. a) Kan jeg ta utgangspunkt i å legge meg mellom min. og max. for 9,1 gr sierra og lade en liten stige,f.eks. mellom 45 og 47 grain, og hva kan jeg forvente i hastighet? b) Skulle også gjerne hatt noen vettuge forslag til kruttmengde (og forventet hastighet) for samme krutt og Scenar 108 gr.? Har registrert at N-15 i utgangspunktet er suboptimalt for lette kuler- men om det fins trygge data her så skader det ikke å prøve da kulene og kruttet allerede er i hus. Er meget takknemlig for innspill og veiledning!
  13. Er svært fersk på hjemmelading, så mulig jeg spør dumt...
  14. Er det kosher å presse hylser med tennhette i?
  15. Hensikten ville i realiteten vært å "skyteforme" disse til 8x57is for å gjenbruke hylsene.
×
×
  • Create New...