martinJ

Members
 • Content count

  1,478
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About martinJ

 • Birthday 04/23/1982
 1. Har noe erfaring med denne. var helt ok klar i optikken, var med fattern på mange reinsjaktturer over ca15år og sviktet ikke, men den trivdes svært dårlig i fuktig vær(dugg). På sine "gamle" dager er den blitt helt grå i optikken og er blitt henvist til skrotkikkert haugen.
 2. Låskassa er noe mer massiv som nevnt, stålet er mer polert, og treverket er nok fint. Bortsett fra det tviler jeg på at den gjør noe en Classic/Victory ikke gjør (classic er for øvrig ei svært flott og forseggjort rifle ift pris)
 3. Hei og velkommen. Angående påkjørt hjortevilt, husk at en del påkjørt hjortevillt mer eller mindre har eksplodert innvendig, har redda noe rådyrkjøtt fra å bli reveåte tidligere, og det var et ordentlig griseri
 4. Mulig jeg har vært heldig, men har kjørt ca 1000 smell med 1949-1950 årgang gjennom min bergjegerkarabin uten et eneste klikk, eneste å anmerke er at 49 årgangen hadde hinsides mye munningsflamme. Har fortsatt noen 1000 igjen av samme årgang og regner med at disse vil smelle de også. Er korrosive hetter, men det kan jeg tåle når det er ammo til ca 50øre/smell.
 5. Skyting i skytterlag (DFS) gir vel grunnlag for Sauer 200str, Mauser, og krag i kaliber 6,5x55 eller 308 samt evt 22lr. Jegerprøve/innført i jegerregisteret gir grunnlag for inntil 6våpen (Hagle, Salongrifle eller jaktrifle), halvauto rifle er lov forutsatt at våpenet står på lista over godkjente halvautomatiske rifler for jakt. Du trenger ikke være medlem av noen skytterklubb/lag eller jegerforening utover dette, men normalt vil det være billigere å benytte baneanlegg dersom en er medlem. 2års tilstrekkelig aktivitet(stevnepoeng) i DSSN med pistol, evt lånt rifle gir grunnlag for ervervstillatelse på de halvautomatiske rifler som står på lista over tillatte halvautomatiske rifler for sportsskyting. VELDIG KORT (og muligens noe mangelfullt) OPPSUMMERT Ikke tenk så mye på hvilke våpen du vil skyte med, tenk heller på hvilken form for skyting som tiltaler deg mest, meld deg inn egnet klubb eller lag og ta det derfra.
 6. Selger en stk ruger no1 I 375 h&h. Dieset kuler og hylser medfølger. Rifla er produsert på slutten av 70 tallet og er svært pen. Selges for ca6000 Sitter en leupold vx3 1.75-6×32 på rifla som kan følge med. Tenker da ca 8000. Kontakt per PM eller tlf 95980532
 7. Glock 20. 10mm auto. Gen 3. Justerbare kensight sikter . Minusconnector. Stivere rekyl fjær. Alle orginal deler medfølger, samt dieset og ca 1000+ hylser. Kr 5000. Seriøse bud vurderes. Pistolen er gått mellom 4-5000 skudd men ser ut som ny. Kontakt per PM eller tlf 95980532
 8. Ja de passer I 71. Men stikker litt lenger ut.
 9. Var en reality på tv2 som het søplekongen for noen år tilbake. Der måtte deltagerne iløp av en episode samle messing hvorpå de måtte støpe hver sin minikanon. Konkuranseskytter ble avgjort med en skyte konkurranse. Så veldig artig ut.
 10. Jaktdepotet annonserer med 5,50 ved kjøp av 600smell Ellers ligger mye rundt 10kr smellen. Nm60 begynner å bli sjelden vare dessverre.
 11. Kjenner en som har en neuhausen med både 22, 7,65P og 9mm topp, er jo en liten drøm for mange vil jeg tro. Har ellers en kompis som har et Marvel kit til 1911n sin, dette fungerer særs bra med alt av ammo, og kompisen har greid seg bra med dette som eneste 22 frem til han ganske nylig skaffa seg en xesse Evt får du vel kjøpt CZ75 som rein kadett, men det må sikkert bestilles.
 12. Nei. Den står ikke på den berømte lista.
 13. 10mm er gøy, men belag deg på å lade selv, ammo er ikke nødvendigvis hyllevare i den lokale jaktsjappa. Kjøp din egen 22, greit med noe som er ditt eget, 22 er god og rimelig trening selvom du synes grøvre skyts er mer gøy. Mk25 er en rein tjenestepistol, ser grommt ut og funker nok hele tida, men det er faktisk mer gøy å skyte bra med et våpen bygd for konkuranse, dersom du skal ha sig, spar litt til en x5/x6, det er dyrt, men det er en helt annen verden. Dersom du skal ha en 45 skal du selvsagt ha en 1911, det er det som er 45 Min kjedelige anbefaling er å kjøpe en god 22, styr unna "tjenestepistol loolalikes" En god 9mm til militær og Evt grov En 357 revolver til revolver og mag1. Så fyller du på med mer etterhvert
 14. Eneste som minner om g33/40 er hevarmskula, og utfra bildet kan det se ut til å være banket inn et waffenamt her. g33/40 i hvert fall min og de andre jeg har håndtert har serienummer på side av hevarmen, ikke på topp mot innfesting av sluttstykket slik din har.
 15. Sikkert gøy, ser jo bra ut, men tungvint kaliber ift ammo tilgang, og det som ser gøy ut slutter gjerne å være gøy når en ikke føler en får det til (ref mange egne våpenkjøp med "ser gøy ut" som baktanke). Denne er jo også relativt stiv i pris, og for spesielt intereserte og da må en regne et relativt stort tap dersom du en dag finner på å selge. Spesialpistol og alt annet for den saks skyld er mest gøy når en treffer.