martinJ

Members
 • Content count

  1,481
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About martinJ

 • Birthday 04/23/1982
 1. Har du noe link til vihtavuori dataene for "de andre". Tabellen jeg har I permen er nok 3-4 år gammel. I nye vihtavuori data ser jeg det er maksladning på 46.8 grn n160 for 123 scenar for moderne våpen.
 2. Har skaffet meg en gammel krag og tenker å lade opp noen skudd til denne, har noen 123 grn scenar og n160 liggende. Ladeboka oppgir 44-45grn n160 med en 8g sierra , tipper dette er en mk, og den er isåfall ca like lang som scenarn. Det som gjør meg i tvil er at vihtavuori sin tabell oppgir 44,5 som maksladning med n160 og da med lengre patronlengde enn Ladeboka. Mener å ha lest at vihtavuori sine data ikke skulle brukes i krag og blir derfor forvirret. noen som har erfaring med nevnte ladning? Evt en annen god og trygg ladning som kombinerer 8g scenar med n160? alle tips mottas med takk.
 3. Om den er et strøkent militært ekseplar så la den være slik. Ombygging koster stort sett mer eller like mye dom f.eks en t3. M96 er ifølge div tråder på svenske forum ikke nødvendigvis så solid som nyere konstruksjoner. Litt på samme måten som krag.
 4. Har noe erfaring med denne. var helt ok klar i optikken, var med fattern på mange reinsjaktturer over ca15år og sviktet ikke, men den trivdes svært dårlig i fuktig vær(dugg). På sine "gamle" dager er den blitt helt grå i optikken og er blitt henvist til skrotkikkert haugen.
 5. Låskassa er noe mer massiv som nevnt, stålet er mer polert, og treverket er nok fint. Bortsett fra det tviler jeg på at den gjør noe en Classic/Victory ikke gjør (classic er for øvrig ei svært flott og forseggjort rifle ift pris)
 6. Hei og velkommen. Angående påkjørt hjortevilt, husk at en del påkjørt hjortevillt mer eller mindre har eksplodert innvendig, har redda noe rådyrkjøtt fra å bli reveåte tidligere, og det var et ordentlig griseri
 7. Mulig jeg har vært heldig, men har kjørt ca 1000 smell med 1949-1950 årgang gjennom min bergjegerkarabin uten et eneste klikk, eneste å anmerke er at 49 årgangen hadde hinsides mye munningsflamme. Har fortsatt noen 1000 igjen av samme årgang og regner med at disse vil smelle de også. Er korrosive hetter, men det kan jeg tåle når det er ammo til ca 50øre/smell.
 8. Skyting i skytterlag (DFS) gir vel grunnlag for Sauer 200str, Mauser, og krag i kaliber 6,5x55 eller 308 samt evt 22lr. Jegerprøve/innført i jegerregisteret gir grunnlag for inntil 6våpen (Hagle, Salongrifle eller jaktrifle), halvauto rifle er lov forutsatt at våpenet står på lista over godkjente halvautomatiske rifler for jakt. Du trenger ikke være medlem av noen skytterklubb/lag eller jegerforening utover dette, men normalt vil det være billigere å benytte baneanlegg dersom en er medlem. 2års tilstrekkelig aktivitet(stevnepoeng) i DSSN med pistol, evt lånt rifle gir grunnlag for ervervstillatelse på de halvautomatiske rifler som står på lista over tillatte halvautomatiske rifler for sportsskyting. VELDIG KORT (og muligens noe mangelfullt) OPPSUMMERT Ikke tenk så mye på hvilke våpen du vil skyte med, tenk heller på hvilken form for skyting som tiltaler deg mest, meld deg inn egnet klubb eller lag og ta det derfra.
 9. Ja de passer I 71. Men stikker litt lenger ut.
 10. Var en reality på tv2 som het søplekongen for noen år tilbake. Der måtte deltagerne iløp av en episode samle messing hvorpå de måtte støpe hver sin minikanon. Konkuranseskytter ble avgjort med en skyte konkurranse. Så veldig artig ut.
 11. Jaktdepotet annonserer med 5,50 ved kjøp av 600smell Ellers ligger mye rundt 10kr smellen. Nm60 begynner å bli sjelden vare dessverre.
 12. Kjenner en som har en neuhausen med både 22, 7,65P og 9mm topp, er jo en liten drøm for mange vil jeg tro. Har ellers en kompis som har et Marvel kit til 1911n sin, dette fungerer særs bra med alt av ammo, og kompisen har greid seg bra med dette som eneste 22 frem til han ganske nylig skaffa seg en xesse Evt får du vel kjøpt CZ75 som rein kadett, men det må sikkert bestilles.
 13. Nei. Den står ikke på den berømte lista.
 14. 10mm er gøy, men belag deg på å lade selv, ammo er ikke nødvendigvis hyllevare i den lokale jaktsjappa. Kjøp din egen 22, greit med noe som er ditt eget, 22 er god og rimelig trening selvom du synes grøvre skyts er mer gøy. Mk25 er en rein tjenestepistol, ser grommt ut og funker nok hele tida, men det er faktisk mer gøy å skyte bra med et våpen bygd for konkuranse, dersom du skal ha sig, spar litt til en x5/x6, det er dyrt, men det er en helt annen verden. Dersom du skal ha en 45 skal du selvsagt ha en 1911, det er det som er 45 Min kjedelige anbefaling er å kjøpe en god 22, styr unna "tjenestepistol loolalikes" En god 9mm til militær og Evt grov En 357 revolver til revolver og mag1. Så fyller du på med mer etterhvert
 15. Eneste som minner om g33/40 er hevarmskula, og utfra bildet kan det se ut til å være banket inn et waffenamt her. g33/40 i hvert fall min og de andre jeg har håndtert har serienummer på side av hevarmen, ikke på topp mot innfesting av sluttstykket slik din har.