Jump to content

martinJ

Members
 • Content count

  1,486
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About martinJ

 • Birthday 04/23/1982
 1. triple k magasin beretta 71

  Du finner nok av lignende tilbakemeldinger på amerikanske forum. Og vet av en annen som kjøpte et slikt til sin 71 og mente det var bare søppel. Prøv å få tak i et orginalt (Magasin til 78 passer også selv om det er litt lenger). Kjøpte et ekstra til min fra Hunters house og har et fra en m78 i tillegg, alle funker gull.
 2. Den ideelle pakken - din liste over 4?

  Longcolten er et tilbakelagt kapittel. 10mm den blir nå stadig lufta en gang iblant 😊 men jeg har nok blitt gammal og kjedelig😂
 3. Den ideelle pakken - din liste over 4?

  4 våpen er vel i minste laget for de fleste. Skulle jeg hatt bare 4 ville det blitt: 1stk high end 9mm til militær og grovfelt. 1stk revolver 357 til revolver og mag1. 1stk 22 konkuransepistol til bane finfelt og mengdetrening. Siste hadde blitt en Beretta mod71 til spesialpistol mest fordi jeg simpelthen elsker den. Skulle jeg hatt bare en pistol hadde jeg beholdt 22 konkuransepistol.
 4. ladedata interbond 165gr .308 + bonus

  Sorry, mente CFE 223 ja, MR223 er jo noe helt annet
 5. ladedata interbond 165gr .308 + bonus

  Har lada en del 165grn interbond og accubond. Kun brukt accubond på jakt, men tar med interbond i år for å gi det et forsøk. Mr223 krutt ga høye hastigheter men svært ustadig presisjon og ble droppet. Har endt opp med 46grn n150 og c.o.l 71m. Gir ca 820m/s på interbonden i ei 46cm pipe.
 6. 8g scenar krag ladning?

  Har du noe link til vihtavuori dataene for "de andre". Tabellen jeg har I permen er nok 3-4 år gammel. I nye vihtavuori data ser jeg det er maksladning på 46.8 grn n160 for 123 scenar for moderne våpen.
 7. 8g scenar krag ladning?

  Har skaffet meg en gammel krag og tenker å lade opp noen skudd til denne, har noen 123 grn scenar og n160 liggende. Ladeboka oppgir 44-45grn n160 med en 8g sierra , tipper dette er en mk, og den er isåfall ca like lang som scenarn. Det som gjør meg i tvil er at vihtavuori sin tabell oppgir 44,5 som maksladning med n160 og da med lengre patronlengde enn Ladeboka. Mener å ha lest at vihtavuori sine data ikke skulle brukes i krag og blir derfor forvirret. noen som har erfaring med nevnte ladning? Evt en annen god og trygg ladning som kombinerer 8g scenar med n160? alle tips mottas med takk.
 8. Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Om den er et strøkent militært ekseplar så la den være slik. Ombygging koster stort sett mer eller like mye dom f.eks en t3. M96 er ifølge div tråder på svenske forum ikke nødvendigvis så solid som nyere konstruksjoner. Litt på samme måten som krag.
 9. mega scope 3-0x40

  Har noe erfaring med denne. var helt ok klar i optikken, var med fattern på mange reinsjaktturer over ca15år og sviktet ikke, men den trivdes svært dårlig i fuktig vær(dugg). På sine "gamle" dager er den blitt helt grå i optikken og er blitt henvist til skrotkikkert haugen.
 10. Schultz & Larsen Ambassadør (Ambassador)

  Låskassa er noe mer massiv som nevnt, stålet er mer polert, og treverket er nok fint. Bortsett fra det tviler jeg på at den gjør noe en Classic/Victory ikke gjør (classic er for øvrig ei svært flott og forseggjort rifle ift pris)
 11. JegerStine og er ny her på kammeret

  Hei og velkommen. Angående påkjørt hjortevilt, husk at en del påkjørt hjortevillt mer eller mindre har eksplodert innvendig, har redda noe rådyrkjøtt fra å bli reveåte tidligere, og det var et ordentlig griseri
 12. Raufoss 7,92x57

  Mulig jeg har vært heldig, men har kjørt ca 1000 smell med 1949-1950 årgang gjennom min bergjegerkarabin uten et eneste klikk, eneste å anmerke er at 49 årgangen hadde hinsides mye munningsflamme. Har fortsatt noen 1000 igjen av samme årgang og regner med at disse vil smelle de også. Er korrosive hetter, men det kan jeg tåle når det er ammo til ca 50øre/smell.
 13. Arsenal Sar 223 Rem

  Skyting i skytterlag (DFS) gir vel grunnlag for Sauer 200str, Mauser, og krag i kaliber 6,5x55 eller 308 samt evt 22lr. Jegerprøve/innført i jegerregisteret gir grunnlag for inntil 6våpen (Hagle, Salongrifle eller jaktrifle), halvauto rifle er lov forutsatt at våpenet står på lista over godkjente halvautomatiske rifler for jakt. Du trenger ikke være medlem av noen skytterklubb/lag eller jegerforening utover dette, men normalt vil det være billigere å benytte baneanlegg dersom en er medlem. 2års tilstrekkelig aktivitet(stevnepoeng) i DSSN med pistol, evt lånt rifle gir grunnlag for ervervstillatelse på de halvautomatiske rifler som står på lista over tillatte halvautomatiske rifler for sportsskyting. VELDIG KORT (og muligens noe mangelfullt) OPPSUMMERT Ikke tenk så mye på hvilke våpen du vil skyte med, tenk heller på hvilken form for skyting som tiltaler deg mest, meld deg inn egnet klubb eller lag og ta det derfra.
 14. Nok en spesialpistol tråd

  Ja de passer I 71. Men stikker litt lenger ut.
 15. Modell Kanoner

  Var en reality på tv2 som het søplekongen for noen år tilbake. Der måtte deltagerne iløp av en episode samle messing hvorpå de måtte støpe hver sin minikanon. Konkuranseskytter ble avgjort med en skyte konkurranse. Så veldig artig ut.
×