32-40 Win.

Members
 • Content count

  1,563
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About 32-40 Win.

 • Birthday
 1. Og det er der Våpenamnestiet kommer inn. Det skal være trygt for deg å ta kontakt med politiet uansett tilfelle. Og ingen forventer at du skal ha tillatelse fra noen som er død/borte.
 2. Hvis eieren er død, eller meldt savnet til myndighetene (UD?), bør det være mulig å få den omregistrert til deg. Som sagt: Ta en telefon til våpenkontoret ditt (når amnestiet trer i kraft).
 3. I så fall...., vil jaktturer i gamle dager, med (kanskje) uregistrert våpen, være den minste bekymringen hans. Ta en tur på våpenkontoret, legg frem det du selv mener er relevant, så får det gå som det går. Enten børsa står registrert på din farfar eller din onkel, eller ikke er registrert, bør det være problemfritt (under amnestiet) å få den registrert på deg, uten å grave så mye i fortiden. Men det er egentlig bare Våpenkontoret som kan gi deg ett klart svar på dette.
 4. Hva med å ta en prat med denne onkelen din, først som sist?
 5. Napalm-bomber...... ja,ja..... godt han har 2 pulverapparater ved den ene inngangen . Hadde det startet en brann her inne, tror jeg heller jeg hadde gått for cyanid-ampullene.
 6. Om så bare halvparten av den beskrivelsen av arrestasjonen er sann, så er det likevel pinelig flaut for politiet. Det hadde holdt lenge med en sivil betjent som kom inn for en kopp kaffe, før den mistenkte ble med en tur på stasjonen. klippet bort en påstand om politihøyskolens krav.BRM Skulle jeg noen gang bli utsatt for noe så dumt. Så hadde jeg valgt replikken til Todd Hockney i the Usual Suspects:
 7. Du kan jo prøve uten fokus på våpen P99: Det at vi i demokratiske Norge, som har stemt nei til EU to ganger, blir til de grader påvirket av det "Ikke valgte" byråkrater i Brussel bestemmer (uavhengig av hva som skal reguleres) - bør være nok til å gi usmak hos de fleste. Hvis ikke; så er de jo håpløst uinteressert i alt som har med styre å stell å gjøre.
 8. Hvis det er permanent........, da kan vel TS like gjerne overføre eierskapet av våpenet til klubben?
 9. Joda. Men da blir det feil å kalle det "godkjent norsk våpenhåndtering". Idioter som bryter regelverket er ett globalt problem.
 10. Det var da veldig da. Skotter kanskje? Jeg leste i siste J&F at hjortejegere ikke engang får lov til å bære sitt eget gevær under jakten. Det kan faktisk bli så mye sikkerhetsfokus at det går ut over jakt/skyteopplevelsen. Sikkerhet er viktig, men jeg har liten forståelse for frykt sålenge alle følger reglene på norske skytebaner.
 11. Ja. Dette er en blyspiss, den ekspanderer. Ja. Sålenge blylegeringen er såpass myk at den gir en akspansjon i vev, vanndunker, avisbunker, isblokker eller tilsvarende - så er den jo det. blykuler med hullspiss er utvilsomt ekspanderende.
 12. "Unge og uerfarne" har ett minst like stort spekter som "folk flest". Noen er måteholdene, høflige og stiller gjennomtenkte spørsmål, og tar i mot gode råd med takk. Mens andre spørr om de rareste ting uten å offre sine egne spørsmål en eneste tanke, og enda til finner på å motsi svarene de får. Det jeg er mest lei av er tråder som nettopp denne, der dukker opp til stadighet for å håpløst prøve å utfordre ett ufravikelig faktum som vil stå til evig tid: "Som man roper i skogen får man svar!"
 13. Du bør kanskje ta deg bedre tid til å lese din egen tråd Mausertrynet: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=36&t=126220 Rådene er helt klare på at du bør la være. Eller venter du på at noen skal gi deg en garanti for at børsa di kommer til å eksplodere? det er det selvfølgelig ingen som kan gi deg. Skaff deg ny ammo godkjent for krag. Patroner fra før krigen er ikke egnet til annet enn å samle på.
 14. Sikkert flere steder. Men jeg pleier som regel å starte letingen hos Hjemmelading.no: http://www.hjemmelading.no/348-winchester Kanskje ikke alltid billigst, men har ofte det du trenger. Riktig nok en pris moden for seriøs pruting,..... men....vi kan iallefall slå fast, at du ikke har lagt mye jobb i å prøve å finne hylser, hvis du ikke har fått med deg at det selges på Finn.no: https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=89530107