Jump to content

pro_sniper

Members
  • Posts

    129
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pro_sniper's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

  1. Noen må ringe til israelske IDF og be deres styrker slutte å bruke 10/22 som "Less lethal option"-våpen mot palestinerne. For hvis rundskriv-forfatterne får vite det, så går vel baby'n ut med badevannet....
  2. Dere hadde vært hjertelig velkommen begge to på banen der jeg er standplassleder iallefall! Vi har av og til en del "drop in" ungdommer som kommer til banen og lurer på om det er mulig å bare prøve en runde, og de tar vi godt vare på! Det er en grunn til at vi har et eget punkt i prislisten for ikke-medlemmer som vil skyte :)
  3. Min bruktkjøpte Savage Stevens 200 i kal 223 har vært et billig&bra våpen over en femårsperiode nå. Så jeg kostet endelig på den gjenging og demper i sommer. Tok ut sluttstykket som vanlig, leverte den i våpenbutikk, hentet den når den var ferdig. Gjengene var fine, demper og gjengebeskytter likeså. Siden hentingen skjedde nær feriestart når banene heromkring stenger, satte jeg den rett i våpenskapet uten å prøve den. Men i dag hadde jeg en ledig lørdag så jeg plukket den ut av skapet, la sluttstykket i bagen, og kjørte til banen. Der fikk jeg anvist plass og plukket fram rifle, ammo, lyddemper, reim, og sluttstykke. Men uansett hvor mye jeg prøvde, så ville ikke sluttstykket inn i rifla! Måtte til slutt bare be standplassleder inspisere at våpen var tomt, og trekke meg slukøret tilbake til en benk for å ikke ta opp en standplass unødig. Etter å ha fiklet og inspisert litt viser det seg at følgende nå er tilfelle: - For å demontere/montere sluttstykket på rifla må en liten arm på høyre side av låskassen trykkes ned. - For å få trykke ned denne armen, må avtrekkeren trykkes HELT inn. - For å få trykke avtrekkeren HELT inn, må sikringen være av. - Problemet er at sikringen stod klin fast og ikke vil gå verken fremover eller bakover! Dermed får man ikke utført de tre foregående punktene. Jeg tok låskasse/løp ut av stokken, og demonterte selve avtrekkeren ved å ta ut splinten den sitter og "vugger" på. Med avtrekkeren fjernet, kan man løsne en justeringsskrue for sikringen - hvilket jeg gjorde, akkurat nok til at sikringen kunne beveges igjen. Monterte sammen våpenet igjen, og da fungerte låsearmen igjen slik at sluttstykket gled inn i låskassen som vanlig. Men da oppstod et nytt problem: med justeringsskruen for sikringen løsnet en tøddel, kunne jeg plutselig ta avtrekk med sikringen PÅ, ved å rigle litt på avtrekkeren mens jeg klemte den inn. Det kan man selvsagt ikke ha noe av, så jeg demonterte og strammet justeringsskruen for sikringen igjen. Så da var det tilbake til scratch: sikringen står fast, og sluttstykket går verken inn eller ut. Riflen virket som den skulle før jeg leverte den til butikken (naturlig nok, ellers hadde jeg ikke fått demontert sluttstykket før innlevering) - men den virker altså ikke nå når jeg fikk den tilbake. Min enkle konklusjon er da at feilen har oppstått mens butikken hadde våpenet... kanskje låskasse/løp har gått i gulvet eller fått seg en kakk på annen måte? Jeg skal selvsagt ta kontakt med butikken på mandag og be dem ta våpenet inn igjen for sjekk/reparasjon, men i mellomtiden er jeg nysgjerrig på hva som kan ha ført til en slik feil. Er det noen som har vært borti lignende feil på Savage?
  4. Den originale skruen har diameter på ca 8,2 mm og den må derfor pusses eller dreies ned 2-3 tideler for å passe i hullet. Jeg bruker derimot Volquartsen sin unbrako-bolt, som har et marginalt mindre hode. Denne passer helt perfekt i hullet på 8 mm. Volquartsen sin bolt er derimot ikke like lang som originalen, men det tror jeg er en fordel - for jeg har spor av originalskruen i bunnen av løpet mitt... Hvis jeg ikke har bommet totalt på målene jeg har tatt, så skal det være passelig med gjenger som går opp i låskassa nå, selv om jeg bruker en kortere bolt. Jeg fant ut at jeg ville bruke opp hele messingbolten jeg hadde spent opp, så jeg laget faktisk 4 stk beddesøyler når jeg var i gang. Og 2 av dem er allerede tilbudt til et par kompiser som også har 10/22. Jeg har dreiet inn noen spor i "halsen" for at epoxyen skal ha noen "negative" områder å fylle slik at den fester bedre. Nå gjenstår bare å få 12-24 gjengetappen i posten, så jeg kan få gjort disse sakene heeeeeeelt ferdige!
  5. Jeg har tatt fram den originale stokken på 10/22-en og brukt en skyvelære til å finne noen vitale mål for å lage meg en beddesøyle. Siden jeg laget arbeidstegning ut fra målene, så tenkte jeg at jeg kunne dele tegningen her, sammen med fremgangsmåte. Du trenger: Dreiebenk (sorry!) eller en kompis med dreiebenk Messingbolt (jeg brukte Ø25mm) Senterbor/startbor 4,5mm bor 5,5 mm bor 8mm pinnefres/bor med flat tupp Gjengetapp for 12-24 (amerikansk mål: bolt #12, gjengestigning 24) Fremgangsmåte: Spenn opp messing i chucken (doh) Plan enden på bolten Bruk senterboret til å begynne et hull nøyaktig i midten av bolten Bor med 4,5 mm (ca 25 mm innover, dvs gjennom hele ) Bor med 8mm pinnefres el.l. (4 mm innover) Mål opp 21 mm av bolten og lag et kutt inn til ca Ø11 mm Gå tilbake 5 mm +bredden av dreiestålet og lag et nytt kutt inn til ca Ø 11mm Drei ned diameteren på den 5 mm brede biten som nå står "alene" til Ø 21,8 mm* Drei ned diameteren på den gjenstående "halsen" til Ø 11 mm (Nå kan du eventuelt lage 2 grunne spor i "halsen" så lim/epoxy får bedre feste ved montering) Lag radius på kantene inn- og utvendig med fil/sandpapir Gå tilbake til sporet du laget ved 21 mm lengde, og stikk av bolten Ny oppspenning: Spenn "halsen" på bolten opp i chucken Plan enden på bolten (kun noen hundredeler) Bor med 5,5 mm (nøyaktig 14,5 mm innover, målt med den delen av boret som har full diameter - konet spiss på boret teller IKKE med i 14,5 mm) Lag radius på ytre kant med fil/sandpapir Lag radius på borehullet med større bor, sandpapir el.l. DONE! (*Dette gjør at du kan bruke en billig Biltema 22mm sylinderbor til å ta ut hull i stokken med.)
  6. Skal være den første til å innrømme at den forrige posten min skulle hatt et spørsmålstegn istedenfor punktum bakerst - hadde dårlig tid og det gikk for fort på tastaturet. Jeg lurte på dette og ville spørre. Beklager at det ble en påstand i steden.
  7. Jerv er vel definert som storvilt, og da blir .223 litt snaut.
  8. Fin og positiv artikkel inkl. video, med en kar som bedriver langholdsskyting på høyt nivå 10 minutter fra der jeg jobber. http://www.vikebladet.no/nyhende/article10041451.ece
  9. Før ferien fikk jeg beskjed av ledelsen på jobb om at de hadde mottatt TRE bekymringsmeldinger fra kollegaer, på grunn av at jeg har foldekniv på meg. Den ene meldingen var gitt skriftlig til samarbeidsutvalget. Dette er i en liten ikke-urban kommune på nordvestlandet. Foldekniven henger i kanten på bukselommen (innvendig) vha belteklipset på kniven. Men til noens forskrekkelse har jeg altså både tatt den opp, vist den frem, og til alt overmål brukt den! Jeg gjentar: innklaget til ledelsen TRE ganger. Jeg ga klar beskjed tilbake i "bekymringssamtalen" om at jeg fortsetter å gå med kniv, og at jeg er både raskere og mer dødelig med bare nevene. (Jepp, med de eksakte bevingede ordene!) Kjerringer...!!! (kjerring er et kjønnsnøytralt begrep jeg bruker om alle, uavhengig av kjønn, hvis de oppfører seg som - nettopp - en kjerring!)
  10. Ser at du Andy har notert litt om kuler&krutt på blinkene, så da er det trygt å anta at de samlingene er med hjemmeladet ammo? Såpass bra som min rifle gikk med 55gr S&B, så tror jeg at jeg må av gårde og spandere på meg en pakke 69gr Lapua og se hva som skjer da! Har 1:9 riflestigning så 69gr skal i teorien gå veldig bra. Hvis jeg kommer dit at det er ammoen som setter begrensningen på presisjon så begynner sikkert jeg også å lade selv for å ta fram en optimal patron til denne rifla. Men jeg har nok lang vei å gå før JEG er så presis
  11. For nøyaktig 2 år siden kjøpte jeg en brukt Savage Stevens 200 i .223 for "småpenger". Straks etter kjøpte jeg i hui og hast en bolig, som måtte pusses opp en del. Og sånt tar sin tid, viste det seg.... Lang historie kort: jeg har ikke skutt med den før i dag Innskytinga i dag gikk raskt. Jeg boresighta selv kikkerten for en stund siden (på et mønetak noen km unna) og sideveis var den derfor nesten perfekt. Men skuddene gikk litt høyt, så noe skruing i høyderetningen ble det de første minuttene. Når jeg først fikk stilt inn, var den treffsikker som bare juling. Tror jeg legger fra meg tanken jeg hadde om at "denne må sikkert beddes for å skyte bra..."! Sluttstykket glir som kniv i varmt smør også. Totalt skjøt jeg 44 skudd i dag, og den treffer godt som gull. Nesten alt gikk innenfor 10'er på 100 meter. Noen få ute på 9, men det var min feil - ikke børsa sin. Her er dagens beste resultat, en 5-skuddsserie. Skutt etter noen få innledende 3- og 5-skudds serier for å bli kjent med rifla: Jeg kan dermed trygt slå fast at denne "billigrifla" er langt bedre enn skytteren (meg) for jeg har mye å hente på teknikk og rutine... Her er hun: Som det fremgår av bildet er denne jenta ikke helt original. Siden jeg kjøpte den har jeg satt på: - Brukt 3-9 Leupold kikkert - Ny Boyds stokk (med varmint løpskanal just in case...) - Justerbar rekylkappe (opp/ned/twist) til rundt 400,- - Egenprodusert, forhøyet kinnstykke i Kydex-plast (foreløpig bare fastskrudd, men skal få hev/senk-funksjon) Veldig fornøyd i dag! Edit: Dagens ammo var S&B 55 gr, dvs. helt standard run-off-the-mill fabrikkammo.
  12. Håper da virkelig at skapet er godkjent med den innfestningen, for det er den festemetoden som er beskrevet i bruksanvisningen. 6 stk nokså grove skruer medfølger, disse brukes til å skru monteringsbraketten inn i stender eller betongvegg. Det er derimot selvsagt spesifisert i bruksanvisningen at festing i byggplater (spon/gips/mdf) ikke er OK. Jeg tror jeg skulle holdt på en stund for å klare å få ned skapet selv med grove verktøy og en del støy.
  13. Safehouse ble løsningen for meg iallefall. Har hatt et fullsize våpenskap i et kott hjemme hos foreldrene mine. Men i leiligheten jeg har kjøpt var det derimot vanskelig (les:umulig) å finne en vettug plass til et stort skap. Så i dag kjøpte jeg den minste varianten av Raufoss Safehouse på 14 liter for 2290,- på Felleskjøpet. Det var lett som bare juling å skru det opp når jeg endelig fant stenderen jeg var på jakt etter bak gipsplatene, og det tar seg bra ut (joda, det henger inne i et klesskap, men JEG vet at det ser bra ut der bak alle skjortene mine og det er alt som betyr noe). Veldig fornøyd! Hadde kjøpt det igjen
  14. I'm in love hehe... Var en lang feature-sak på flere sider om disse to i vg/dagbla i... fjor...? Leste den med stor interesse. Håper flest mulig "byungdommer" ser dette og skjønner at det finnes et liv utenfor ring 3 Men jeg dukka i sofaen jeg også... et lynkurs i pekevinkel hadde vært påkrevd før jeg ville gått i terrenget med dem.
  15. Noen kommentarer i tråden går på at det burde vært vist til dokumentasjon. Dette var kun et kort innspill til journalistene bak saken, og jeg satte på justisministeren på kopi "for good measure" (det gjorde også NRKs journalist i sitt svar). Hadde dette vært ment som en kronikk, hadde den selvsagt også inneholdt opplysningene som er kjent fra politiets Prosjekt Bullit-rapport og andre faktaopplysninger. En kronikk ville også vært minst tre ganger så lang...
×
×
  • Create New...