Jump to content

magnus vassbotn

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

magnus vassbotn last won the day on February 10 2018

magnus vassbotn had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

magnus vassbotn's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

18

Reputation

  1. Uff! Bra jeg har avstått fra et par fristelser da... Har ryddet en ledig plass i garderoben, så den må vel brukes klokt.
  2. Noe nytt på denne fronten, med tanke på når ny våpenlov/ garderobe trer i kraft?
  3. Holder på med et ombyggingsprosjekt. Jeg oljet 10-15 strøk med linolje/ terpentin/ bivoks-mix for å få litt dybde, og la til slutt på noen strøk Liberon Finishing oil for å få herdet overflate. Så er det bare å pusse lett og legge på Liberon fra tid til annen. Har ofte gjort dette før, også på knivskaft . Funker fint for meg! Bilde med og uten Liberon. Litt mye gjenskin, men det skyldes skarp belysning.
  4. Hvor er denne mektige heltemusikken når JEG er på jakt i slaps og sludd i tomme terreng????
  5. Jeg så du nevnte et sted tidligere at du synes de fleste nyere stokker på slike rifler har for langt forskjefte. Er det noen praktiske grunner til at klassiske rifler har kortere forskjefte, eller er det et rent estetisk spørsmål?
  6. Meget interessant. Har du en link eller noe slikt? Eller selger/ formidler du?
  7. Spennende prosjekt, og høy dyktighet! Men hvor var det du fikk tak i stokk-emnene? Kan ikke se at du har svart på spørsmålet tidligere.
  8. Neste gang jeg skal lage noe fra scratch blir det express-v til baksikte, evt med ekstra blad dersom mange forskjellige ladninger. Setskrue eller bare presspasning i bakre base for sidejustering. Så blir det base for .375 dovetail eller masterpiece framme, slik at jeg kan bytte korn etter ønske. Meget bra utvalg på bla brownells. Stort sett 0,5-0,8 mm høydesprang mellom størrelser (12-20 cm på 100 m ved 40 cm sikteradius), så burde være mulig å finne høyden, evt med litt filing bake eller shimsing framme. Så kan man veksle kornstørrelser og typer i hytt og gevær.
  9. Dette funker meget bra. Stokken sitter som ei hagle, og jeg treffer stort sett 20 cm stål på 20 meter nesten hver gang når jeg kaster opp og brenner av umiddelbart. Samtidig er det presist nok til 3-4" samlinger på 100 meter med litt mer tid og anlegg. Kan fint brukes på dyr på 100-120 meter, og til nød oppfølgingsskudd på lengre hold. Har laga det samme på lever-actionen også. Hadde litt lyst på oppslagsblad med skur fremfor, men ser at det ikke trengs til praktisk jakt med ladninger som ikke faller nevneverdig før på 180-200 meter. Med grovkalibret krumbaneskyts i 1800 fps i gamle dager kan jeg se behovet for flere blad, men har konkludert med at åpen express-v egentlig funker bra nok i seg selv.
  10. Støtter dette valget 100%! Flat kulebane er det som gjelder. Fint å kunne skyte inn på 200 og sikte mer eller mindre rett på til 250 uten å tenke. Med homogene kuler skyter man stort sett igjennom hva det skal være på kryss og tvers, selv om kulene er et par størelser mindre enn normalt. Har skutt mye av det meste av arter, inkl en god del kudu, med lette, homogene kuler. Stort sett gjennomskyting eller nezten gjennomskyting, selv på langs eller veldig skrått. Også skutt eland hunndyr med 180 grains accubond i 300 wm og 140 AB i 270 win. God penetrasjon der også. Disse dyra er en del større enn de største kuduhannene. Hadde ikke hatt betenkeligheter med 168 grains TTSX i 3006. (Ps: Første turen min hadde jeg 200 grains mega i 3006 i moderat hastighet, og følte litt på begrensningen i praktisk kulebane) God tur!
  11. Tipsing er litt flytende og fra person til person, og litt etter hvor mange man er, men etter ei uke jakt bruker jeg å tipse ca 4-5000 rand til ph, 2000 rand til fast tracker, 200-300 rand til eventuelle "dagstrackere" på enkelte farmer der dette er aktuelt. Deretter går jeg sammen med resten av gjengen om en pott til lodge-staben. Ca 1000-2000 rand pr mann. Men dette varierer en del ut ifra jegere og stab. Bruker som regel totalt ca 5000 nkr på tips.
  12. Bare pass på å ikke signere på forhånd. Det må gjøres der nede. Ellers er det ikke så hokus pokus. Regner med du har fått tilsendt skriftlig invitasjon fra outfitter?
  13. Interessant. Men når du sier det, så minnes jeg at de problemene jeg sikter til egentlig var knyttet til Comair sine ruter, flydd av SAexpress eller noe slikt. Muligens at også British Airways var del av dette problematiske samarbeidet. De mener jeg er dårlige på våpen. Så med andre ord er det lurt å forsikre seg om hvilke selskap sine retningslinjer som gjelder, dersom det er et rutesamarbeid inni bildet.
×
×
  • Create New...