Jump to content

GK

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GK's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som har flere gode erfaringer med tunge kuler (69 grs +) i kaliber 223 til skogsfugl og rype? Da spesielt mtp utseende på slakt. Ser noen skriver litt om Scenar, amax og vld, men fint om det kunne komme noen flere kommentarer... Ønsker å gå opp i vekt til høsten;) Ellers, mitt bidrag: Kaliber: 223Rem Kule: 55 grs Norma FMJ, 55 grs Hornady FMJ Ladning: 22,0 grs Norma 200 Utgangshastighet: 900 m/sek Avstand: 70-200+ meter. Fugl: Tiur, Orrfugl, Rype Resultat: Meget pene slakt.
  2. Du må over på 20 moa tilt hvis du vil bruke maks antall klikk opp i kikkertsiktet. Hadde selv samme problem som deg på min 202, men byttet til 20 moa tilt og havna ca 30 klikk fra bunn av siktet. Med de talla du oppgir vil du havne på ca 20 knepp fra bunn og 100 opp... Du ser lett med blotte øye om du har skinne med tilt eller ikke.
  3. God aften! Holder på å rengjøre noen tomhylser ved å bruke "cheap and clean" metoden som oppgitt på http://www.6mmbr.com/ultrasonic.html" target="_blank. Synes denne metoden fungerer helt utmerket, men har tenkt litt over om man endrer noen av egenskapene ved selve hylsa? Vil den bli mer porøs, sprekke lettere, bli sterkere, eller skjer det ingenting?? Har lest litt rundt både her på kammeret å andre forumsider uten å få et bastant svar... Legger merke til at enkelte sier at man får bedre grep om kula eller må bruke mer kraft for å sette i kula... Selv har jeg muligens sett en tendens til sistnevnte.... Kjør debatt....
  4. Ja, har vært inne på tanken på å sende inn en henvendelse, men tenkte jeg skulle sjekke ut eventuelle andre gode alternativer som fins på markedet først...
  5. @Cruiser: jeg har finnskogen bukse str M nå. Den er fin i livet, men for lang i beina slik at den blir "posete" helt nederst. Har prøvd S og benlengden på den er fin, men den er altfor trang rundt livet. Hadde Norrøna hatt litt større utvalg i størrelser på buksene hadde jeg valgt dem om igjen. Optimalt for meg hadde vært om buksa hadde lengden i str S og vidden i livet til str M. Og nei, jeg er ikke stuttjukk
  6. Hei! Har hatt Norrønna finnskogen bukse i noen år nå og trenger ny bukse. Har egentlig vært godt fornøyd med buksa, men syns passformen er dårlig. Har søkt litt rundt men blir ikke noe klokere; er det noen som har forslag til gode alternativ til norrøna finnskogen bukse? Jeg går mye i bratte vestlandslier i ofte meget dårlig vær. Krav jeg har er vanntett, behagelig å gå med og så støysvak som mulig. God slitestyrke er noe jeg også ønsker. Av de buksene jeg har sett på nå, ser Harkila Tolga bukse ut som et godt alternativ i samme kategori som Finnskogen.
  7. Noen som vet hvem som selger LaRue-montasjer i Norge? Er på jakt etter LaRue OBR QD LT111.
  8. Hei! Har det blitt noe mer testing av kula? Noen som har ladedata på disse? Kruttmengde, kruttype samt settedybde....
  9. Har brukt en browning bar shorttrac i .308 win i 3-4 år nå, og jeg vil tørre å påstå at dette er en av de mest presise og driftsikre halvautoene du får på markedet i dag. Jeg har kappet løpet til 45 cm og puttet på lyddemper, og rifla samler meget bra. Jeg får i snitt 17 mm samlinger 3 skudd @ 100 meter med ferdigrulla 180 grs oryx. Rifla mi har gått litt over 1200 skudd og har enda ikke opplevd et eneste klikk. Har putta i mye forskjellig, både ferdigrulla og mye hjemmeladet. Jeg er veldig nøye på våpenpuss, noe som er litt mer omfattende på denne rifla enn andre og da spesielt boltrifller. Der tar litt tid å demontere hele greia, og å ta ut sluttstykket krever litt teknikk. Noe jeg anser som problem? Absolutt ikke! Kjøp deg en browning bar og du blir fornøyd!
  10. Ser at det er mye forskjellige meninger ute og går. Kan jo også legge til at jeg jakter en del hjort også, og det er mest av nysgjerrighet jeg vurderer 8x57. Noen som har brukt kaliberet på hjort?
  11. Er en sauer 202 som skal få nytt løp, men den rifla jeg har i .308 win er en Browning Bar. Lader selv og har nok av utstyr til å lade .308, men å skaffe nytt utstyr til å lade 8x57 er ikke noe problem. Eneste er at utvalget i gode treningskuler ikke er i nærheten av .308. Dersom det blir 8x57 blir det nok 196 grs oryx til jakt og 200 grs sierra matchking til trening.
  12. Hei. Funderer på nytt kaliber til elgen og ser for meg enten 308 win eller 8x57IS. Det er mange fordeler og ulemper med begge, men om folk som hadde litt erfaring spesielt med 8x57IS kunne dele med oss andre hadde jeg blitt takknemlig. Kan nevnes at jeg har .308 win fra før, men pipa er snart moden for utskiftning så noe nytt må på bordet.
  13. Noen som har flere erfaringer med 8x57 på litt lengre hold?
×
×
  • Create New...