Jump to content

petter0105

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by petter0105

  1. Litt off topic: Vil et slik konverteringssett passe på en Sauer 202?
  2. Er det noen som vet hvilken type gjenger det er mellom bremsen og bøssingen på en Vektorbrems?
  3. Var ikke svartkruttvåpen registreringspliktig før? Har en bekjent som for en del år siden kjøpte ei svartkruttrifle av en våpenforhandler uten noen form for registrering. Disse er jo i dag reg.pliktig. Er jo slik med hagler at du kan eie uregistrert hagle hvis de er kjøpt før kravet om registrering. Gjelder dette også svartkruttvåpen? Hva bør han gjøre?
  4. Har ei rifle med ei picatinny-skinne på toppen. Kunne tenkte meg å bruke 2 forskjellige kikkerter på denne. En for posteringsjakt og en annen for drivjakt. Regner med at det finnes montasjer som jeg kan enkelt bytte frem og tilbake uten at treffpunkt blir forandret? Må også kunne har forskjellige høyder på ringene da det er forskjellige størrelser på linsene. Hvilken montasje vil dere anbefale?
  5. Jeg har hatt tinnitus en del år og vet at dette er veldig slitsomt. Jeg fikk det av en røykvarsler som jeg skulle teste med røyk. Den ville ikke stoppe så jeg hentet den ned og tok ut batteriet. 10 sekund med høy lyd, så var det gjort. Har nå en høy pipelyd på begge ørene som aldri gir seg. Jeg kan anbefale tinnitus-kurset på HLF Briskeby i Drammen. http://hlfbriskeby.no/kurs Dette kurset har hjulpet meg veldig med å leve med "lyden". Kurs og reis blir dekket av NAV.
  6. Tror vel nesten du kan utelukke de kulene på 62grain. Har selv en Sako Vixen med originalt løp og sliter med å stabilisere de kulene. Stigningen tror jeg er 1/14. 52grain og nedover går helt greit. Jeg bruker N-140 krutt og synes det fungerer greit.
  7. Jeg har 6 forsikringer i Gjensidige fra før. Sendt spørsmål om hvor mye jeg fikk i rabatt nå når avtalen var inngått. Jeg fikk 3% rabatt. Sendt en mail til dem og sa at det måtte være noe galt da det i reklamen sier at jeg skal ha 17% hvis jeg har 3 forsikringer eller mer. Fikk svar at jeg hadde så god forsikrings-avtale fra før så det kunne de ikke gi. Denne avtalen med NJFF er latterlig.
  8. Jeg hadde en 200 STR med en Tyristubbenstokk tidligere som jeg brukte på jaktfelt. Den kom på 4,6 kg uten optikk.
  9. Mitt veier 230 gram ihht konas kjøkkenvekt...
  10. Jeg besitter en 1. generasjon heldempet og er storfornøyd, men den kostet. Dog hadde jeg kjøpt heldempet igjen og det som betyr noe for meg er lengden på våpenet. Har du råd, løp og kjøp. Har du ikke råd, ville jeg faktisk ha ventet... Du må ikke presisere at du skal kjøpe heldempet på våpensøknaden..
  11. Her er det også en del blinker til å skrive ut. http://www.reloadbench.com/pdf.html
  12. Kjøper den hos de som forhandler maling...
  13. Jeg gnir stokken inn med kokt linolje. Fungere veldig bra.
  14. Noen som vet om Winge har lagt ned? Ikke svar på tlf og ikke noe svar på mail. Har bestilt noe den 2 juli. Har fått en bestillingsbekreftelse, men får ikke noe respons når jeg etterlyser varene. Disse er også betalt... Kanskje jeg burde prøve å skrive et vanlig brev.
  15. Nå erjeg ingen ekspert på emnet, men har ladet noen hundre sub skudd og utviklet et titalls ladninger i forskjellige kalibere, men har aldri brukt magnumhetter, kulesmøring eller boret opp noen hetter. Det siste har jeg tenkt å begynne med for se om presisjonen kan bedres fra det de ligger på (ca 25mm på 100m) Fra iPhone Jeg har aldri ladet en eneste subsonic-patron men hadde tenkt å prøve. Etter å ha lest litt om hva som kan skje så ble jeg litt i tvil. Tror at det er viktig at folk er klar over at ting kan skje og at det går an å gjøre ting som minker faren. At du har ladet en drøss med skudd uten at noe har skjedd er helt topp. Du er nok dyktig i det du gjør og har en god forståelse rundt emne. Jeg har som sagt ingen erfaring. Derfor synes jeg det er greit at det er noen "kjøreregler" og konsekvensanalyser over hva som kan skje rundt ladning av subsoniske patroner.
  16. Jeg vil anbefale alle som tenker på/holder på å lade subsonic til å lese denne artikkelen her Secondary Explosive Effect er ikke noe å spøke med. Et must må bl.a være magnumhetter, borre opp tennhullet, smøre kulene og KUN bruke hurtigbrennende krutt som f.eks N-310.
  17. Demperen på toppen er Hausken Jakt. Demperen under (med synlig tekst) er Hausken Standard
  18. Tungsten (Wolfram) er et tett tungmetall med egenvekt dobbel så høy som bly. ref. nordskog.com
  19. Takker for svar. er i utgangspunktet svært fornøyd med presisjon. Har aldri testet med kronograf tidligere og innbilte meg at hastigheten burde være jevnere så lenge jeg hadde de samme inngangsverdiene på ladningen.
  20. Ladet noen 6,5x55 som jeg testet i en kronograf. Hastigheten varierte fra 800m/s til 831m/s. Ladet med 108 grain Lapua Scenar, brukte 40 grain med Vihtavuori 140-krutt. Alle skuddene hadde nøyaktig samme kruttmengde. Fylte opp 39 grain med kruttmålet og etterfylte resten med en "Trickler". Hylsene er engangskutte Norma-hylser. Har ikke veid disse. Er dette en akseptabel variasjon eller er det for mye? Hvis det er for mye, hva kan jeg gjøre?
  21. Helt rett.., Var litt for rask der ja..
  22. Feil Minimumkaliber er 6,5 mm. 6.5 kan man skyte storvilt med ergo "På løpende elg må du dog ha godkjent storviltkaliber.."
  23. Tenkte om kanskje det var noe i glassfiber som var litt lettere...
×
×
  • Create New...