Jump to content

oysteinlarsen

Members
 • Content count

  609
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About oysteinlarsen

 • Birthday 08/22/1978
 1. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Aldri så gale at ikkje det er godt for noko.
 2. Pump Action Rifle

  Ingeniøren på skuldra mi kviskrar meg i øyret: "men kva om ein lot rekylfjæra frå ein AR stå i, så ein fekk assistert framføring? Det ville jo gje sikrare veksling." Eller? Og ville det ha nokon lovmessige konsekvensar?
 3. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Det er heilt innanfor lovas rammer å forby noko og inndra det sjølv om folk alt eig det. Eg skjønar ikkje denne fikseringa våpeneigarar har med grunnlovsparagrafen om tilbakevirkande kraft. Nokon burde skru opp ein fastlimt post på toppen av undergruppa som forklarar den i kvarmannsspråk.
 4. Lapua Scenar i Oslo

  Skulle til å seia det. Landrø er lettare å koma til enn dei fleste andre :v
 5. Tilbodskveld på XXL - ikkje våpen, men kva med ammo?

  Betre enn ingenting då. Og sidan det er som nemnd på veg mellom jobb og heime trur eg at eg sjekkar i morgon kveld. Skal rapportera til de vyrde herrer og fruer koss det går.
 6. Fekk ein mail frå XXL med 25% tilbod om eg handla der med Mastercardet mitt frå DnB no onsdag og torsdag. Det gjaldt ikkje våpen, Zeiss-optikk og liknande, men kva med ammunisjon? Om eg får handla ei kasse med .22LR til 25% rabatt er det ikkje eit dårleg dags arbeid. Kva trur dykk andre, er det verd å ta ein tur innom etter jobb i morgon og sjekka om eg får nagla meg ein liten boks med Top Shot til nostalgipris?
 7. Arsenal SAR m1

  Tenkja seg til at eg kjøpte min Saiga i 5.56 for under 6000 for ti års tid sidan Og at eg fekk kjøpt magasin frå USA til under 250,- stykk
 8. Feil ammo = ødelagt rifle

  Kortare hylse gjer det mogleg. Hugs originalversjonen av Murphys lov...
 9. Traner

  (Selma Lagerlöf, "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige")
 10. Traner

  Traner på Eidskogen om våren. Fantastiske dyr. Som om dei ikkje høyrar til i vår tidsalder.
 11. Mauser M98k - fortsatt hos noen forhandlere?

  Litt vanskeleg å bestemma sjølv utan å fikla med det og ha peil. Men dei K98kF1 eg har skote med har alle hatt frå god til hjartevarmande god presisjon til å vera ei gammal krigarbørse. Men den satans kolbekappa kan gjera presisjon til ei vanskeleg øving.
 12. 260 Rem

  Det finst nok ein del. Den er nok på stigande kurve, vil eg tru. Enkel tilgang på gode kuler (via DFS-ruta) og hylser (via nedsizing av .308/oppsizing av 243, eller frå fabrikk) gjer den grei å lada. Kort kasse kan vera fint for lette rifler til jakt. Ofte er den lett å lada presis, og 6,5-kulene står seg godt til lange hald. I tillegg har særskild Jørund Lien skrive mykje om denne patrona og dette har nok gjort ein heil del for å gje den tilhengjarar her i landet.
 13. Hva er mest "bang for the buck" til 308 hjemmelading?

  Om du startar med ein skikkeleg god enkeltstasjonspresse, vil du ha eit godt verktøy til å bruka seinare som eit komplement til ei progressiv presse. Ei Lee-presse fungerar den, men eg vil tilrå den einskilde å kikka litt ekstra på økonomien og vurdera om ikkje ein Co-Ax er oppnåeleg, og så kan ein heller spara litt på andre ting til å byrja med. Co-Ax er ei fantastisk presse å jobba med. Eg har faktisk ei lita Lee C-presse i tillegg som eg brukar til småting som swaging av tennhettelommer og kuleuttrekking. Så ladar eg volum for dei to patronane eg skyt suverent mest av på ein Dillon 550, og mindre kvanta (100-200 patronar) på Co-Ax av patronar eg skyt færre skot med. Eg meiner sjølv at det beste for ein som startar i gamet er å jobba enkeltstasjon. Å setta opp og lada med ei progressiv presse er ein jobb ein ikkje skal kimsa av. Då er det greit å ha basiskunnskapane på plass.
 14. Magpul underbeslag til R700 SA?

  "Neppe" er mitt tips. Må nok vera førebudd på å fila og skava litt. Om ein ikkje har altfor mange tommeltottar burde det gå.
 15. EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen

  Tru kven som hadde tapt mest - den vanlege arbeidar, som brått ikkje må konkurrera med undermåls arbeidskraft frå Aust-Europa, eller den søkkrike eigaren som ikkje lenger kan tene seg til enno ein luksusyacht?
×