Jump to content

22.Wmr

Members
  • Posts

    376
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

22.Wmr last won the day on December 31 2023

22.Wmr had the most liked content!

About 22.Wmr

  • Birthday 03/10/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

22.Wmr's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

409

Reputation

  1. Nå er det jaggu lenge sia sist her, men sjuern jobber på. Krever muligens mere zooming en bildet tillater, men det sitter en tiur i en av granene der fremme. Fra en elgpost såklart.. i klassisk romjulsstil trengte jeg ett lite prosjekt, da en kompis hadde denne stående tenkte jeg att det burde la seg gjøre.. Her er det noen tilpassninger som må til.. Jobben ble gjort med skruemaskin, div borrer, kniver og tappjern. Her klart for bedding.. Ryddig arbeidsplass er viktig, forøvrig kjøkkenbordet mitt. Trenger vel ikke nevne att jeg bor alene.. Nå mangler ny rekylbolt, bomma litt med den første litt fin puss og sikling og olje evt maling. Har ikke helt bestemt meg her..
  2. Sjekk ut rasmus bostrøm å mårdjakt, kan hende du blir overasket når det kommer til husky å jakt kan det nok fungere, men det kommer til og kreve mange timer i mårdspor
  3. Mange er de ikke, men de har en merkelig utbredelse i kongeriket. Man skulle kanskje tro att disse også ville komme in fra sørøst.. Her er bilder fra bestanden i Akkarfjord på Sørøya. Blodtørstige skapninger også, en av disse skal ha bitt en person i lysken slik at vedkommende bare såvidt berget livet
  4. Skjøt en gang en elgokse på 220kg med 150 fusion, denne sto på skrått mot meg og kula måtte gjennom bogkula før den gikk gjennom 2 lunger og satt i skinnet på baksiden. Den vil fungere brillefint. Jeg ville i utgangspunktet også bruke 165gr fusion, men den gikk ikke like godt i børsa mi som 150'n
  5. Kan vel ikke påstå att dette er en 308, men den smeller 60mm Henriksen kanon setter av 70Gram krutt med en blankpatron i 30.06. Pila veier 17 kg.
  6. Er det ikke allerede klart att bly i haglepatroner blir forbudt til neste år, i riflepatroner fra 2025 og i fiskeutstyr ol fra 2028?
  7. Oppskyting til kvalfangsten unnagjort 5 smell, 30 meter og en ring på 30 cm som må treffes. Altså relativt overkommelig
  8. Den der kommer nok til og gjøre seg fint på veggen effekt i fugl får du om du løfter treffpunktet noen cm, over brystfiletene og opp mot lungene som ligger i ryggplata på fuglen
  9. Hadde en marine defender en tid, kort og hendig hagle. Men jeg slet med og skyte godt med den, skal sies att jeg er 194cm. Stålkvaliteten på enkelte deler er kanskje noe dårlig, skjøt ca 1000 smell med mi og da var det tydelig slitasje på enkelte biter, blant annet den derre som holder på patronen i magasinet slik att magasinet kunne finne på og slippe to patroner med forkiling som resultat. Selvfølgelig ikke ett problem på jakt men ugøy uansett..
  10. Sxp defender har ikke skinne på løpet, så den nederste der utgår. Men det den har er gjenget låskasse for en slik.. Og da kan man jo montere noe slikt som jeg har gjort på min Escort pumpe (som ble gjenget m4 av meg med skruemaskinen) Dette kommer lavt nok og fungerer fint siktet er foresten en ebay greie til 400ish kroner og fungerer godt til haglebruk.
  11. Det er det som er Kuli, det blir fort mange turer og de går gjerne litt i hverandre. Spektakulær natur vux!
  12. Selv om jeg vet att jaktåret går til april blir jeg alltid litt deppa i romjula av tanken på att mye av jakta nå er over. Da er tiden inne for og tenke litt tilbake på sesongen som har gått. Bilder sier jo som kjent mere en tusen ord, så here goes.. håper flere vil kaste seg på Seljakt i januar Er ikke mye lys her oppe påå denne tia, blir lange dager i teltet Men det er herlig og ta livet med ro og bare leve. Her gjøres det plass i frysern til skreien kommer(som skulle vise seg og ikke komme slik den har gjort de siste åra på innersia her) Kvalungen gjennomgår en solid makover. Sommern går i enkelt turliv under en tarp, fiske og kos Men endelig kommer 15. Juli og man kan bevæpne seg igjen Men så kommer vi til ett av årets mange høydepunkt, kvalungen er sertifisert, godkjent og jeg har endelig tid til og klatre ombord Bilde over vanker det ekstrapoeng til de som kan identifisere. Kjøtt fra vågehval er det ingenting galt med. Nå er vi kommet til august, første bildet er tatt den 9. 10. August ble det bukk på morran.. Og på kvelden, denne kjenner dere nok igjen fra første bilde 150gr fusion, 308. Dette er den minste bukken. Litt overasket over att denne løp 70m Hardangervidda, ett eventyr❤ Mine første rein, 7 dager i telt, en opplevelse som virkelig har satt spor i meg, som jeger men og som menneske. noen rever har det blitt også i år September I november fikk jeg gleden av og drive min søsters første elg på post for henne, det var stort! En flott fjordokse. Dagen etter fikk jeg fylle kvota og elgjakten var over Fikk jaggu prøvd meg på toppjakt også, langt imellom att det klaffer med fri og føre Julekveita fikk vi også iorden Så da er det bare å la julefredningen senke seg og glede seg til ett nytt år Go jul!
  13. Jeg har lært att det finnes tre typer fugl, det er gakkgakker som ganske riktig har svømmeføtter, pipipper som kommer på fuglebrettet og til sist, føkkert! Som da er alt annet..
  14. Driver og leter etter kikkert til 10/22'n. Den blir brukt til jakt på alt fra mink til ryper, plinking, gonging og papir. Fant det jeg mener er den optimale kikkert her; https://www.ebay.com/p/19013353328 men itar stopper meg selvfølgelig fra og bare trykke kjøp. Jeg vil altså ha en liten fast 4x, enten 32 eller 40 objektiv med åpen høydeskrue. Alternativt klarer jeg meg med milldot eller en form for bdc. Noen tips?
×
×
  • Create New...