Sør-jeger

Members
 • Content count

  365
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sør-jeger

 1. Har nå lagt ut rør til garasjen og skal snart få elektriker inn for å trekke strøm. Det jeg lurer på, hva bør jeg legge ut, for å sikre meg for fremtidige hobbyer? F.eks så skal ha vi egen kurs, 16A, til hjemmekino rommet og tenkte jeg trenger en egen kurs for diverse maskiner som kanskje skal inn der i fremtiden. Vet 0 om elektro.. så om det finner elektrikere her inne, så mottas tips med takk. I "værste tilfelle" så skal det inn CNC maskiner, vertikal fres eller dreiebenk, varmeovn for herde knivblad eller keramikk/glass for fruen.
 2. Joda.. men jeg har ingen informasjon om hva annet som er gjort med hylsene (dødsbo). Kan være omladet 8 ganger for alt jeg vet og da har jeg ikke lyst å selge dem.
 3. Kjøpte en brukt rifle, hvor det fulgte med x antall hundre en(eller flere) gangs skutte hylser. Tidligere eier (dødsbo) har vist fjernet brukt tennhette og satt i ny. Nå har jeg ikke noen intensjon om å bruke disse hylsene, og lurer på hvordan jeg skal kvitte meg med dem, siden det sitter nye ( usikker på hvor gamle dem er ) tennheter i. Hvordan skal jeg kaste dem?
 4. Vi har fått dette tilbudet av husentrepenøren. Har fått tilbud på 215K ifra Igland.. men da uten vinduer og lik kledning eller takstein som huset vi bygger. Grunnarbeidet er nok litt "billig" da grunnentrepenør har tatt hele tomten, så vi fikk en RundSum på 25K inkl. Mva. Betong var også OK pris, ifølge en kamerat av min far som er forskalingssnekker i et dyrere område. Vet ikke om jeg skal gå for Isopor ringmur og støp innvendig, eller støpe plate, med isolasjon i bunn.
 5. Har fått tilbud på garasje. Størrelse 8m x 6,2m, glasert teglstein og lik kledning som hus og bygget med 8"/20cm vegger med vindtett og isolert grunnmur. Garasjen er delt i to, en del garasje og en del isolert hobbyrom. 3,8m bred garasje og 3,7m bred bod. Hobbyrommet får 6 større vinduer, for å maksimere lysinslipp. Garasjedelen får isolert port og to åpne/lukke vinduer. Grunnarbeid :25.000 Betong : 65.000 (isolert) Garasje : 350.000 Og, regner med diverse EL kontakter, inkludert lys innvendig og utvendig vil komme på 25-50.000 Så isolerer jeg og kler den innvendig selv. Så, 470-500.000 Hva synes dere? Og, Hvor mye billigere kan jeg gjøre dette selv? Grunnarbeid er allerede gjort.
 6. Kan legge til litt ekstra ting. Tomten er så og si helt flat. Det var 20-30 cm med matjord, 10-20 cm med sand, så rett på morene. Såvidt jeg forstår en veldig god drenerede grunn å bygge på. ( Nå antar jeg cm her.. så ikke arrester meg på det. Mengden jord var mer enn halvparten av hva som ble gravd ut. Så pukk lag, så støypes det såle også ringmur. Tilbudet sier: - Avgraving, boligtomt og parkeringsplass. Gjennomsnittlig tykkelse 40cm 290 m2 à 30 kr - Utgraving, utlasting av gravmasser 120 m3 á 38 Står ingenting om hva som er gjeldene ved behov for mer avgraving eller utlasting.
 7. Det er to middels selskaper.. 10 + ansatte hver. Husleverandør er har prosjektering og er et solid selskap i området... i dette tilfellet er det grunn entrepenør jeg tviler på.
 8. Takker for alle svar.. Husleverandør hjalp med å skrive anbud, men vi har all kontakt med dem og må ordne "eventuelle" feil selv. Så, de satt på alle fakta før arbeidet startet, med størrelse, avstander, fall osv for huset. Endringsmeldingene vi fikk fra grunnentrepenør, står det at det er dekket under NS 3430 ( men den skal ikke brukes mellom profesjonelle og private ), og er en gammel NS. I tillegg overstiger endringsmeldingen 21% av total kost på oppdraget. Tomten, en tidligere hage, er så og si helt flat. Kanskje 10-20 cm i høydeforskjell fra hver side av tomten. Vi fikk en endringmelding 1 uke etter arbeidet var gjort, "masseutskifting på 300m3 er nødvendig for stabilt underlag". Problemet er jo at ved de høydene, så ville jo grøften gått ved navlen min.. og når jeg gikk og tok bilder etter hver endt dag, så var det +- 10cm over knærne mine.
 9. Ingen ting er kjørt bort. All ble brukt på resten av tomten for å bygge den opp. Vi hadde et tilbud på grave bort 40cm jord på 290m2 og tilføre 120m3 stein. Men vi fikk ekstra regning på 300m3. Når tilbudet var 30kr pr m2 avgravd jord 38kr pr m3 tilført masse Og ekstra arbeidet ble fakturert 170kr pr m3. Som også er 2,5x prisen.
 10. Vi har nettopp fått gravd ut tomten vår og skal snart til å bygge... men er litt uenig med entrepenør om hva som er gravd ut. De mener de har avgravd og tilført ut 2,5 ganger mer masse enn hva som var i tilbudet. Er det noen her som vet hvordan man regner ut volum, av en byggegrop som har forskjellige høyder. I vårt tilfelle: 10x29m er gravd ut. Våre målinger fra hvert hjørne av denne gropen, er det: 40cm, 50cm, 60cm, 70cm.. For å finne snittet.. så plusset vi alle disse og delte på 4 og fikk snitthøyde 55cm. Ganget dette med (10x29) = 290 x 0,55 = 159,5 m3 Har dere andre ideer hvordan vi kan regne ut snitt dybde på denne bygge gropen og dermed m3 som er fjernet?
 11. Jeg lurte på om det er noen PCP brukere i Ålesund/Sula området. Jeg ønsker å "lære meg å bruke tank og fylling av PCP rifler".. uten å ødelegge meg selv eller utstyr. Har ikke tank eller rifle selv.. men å få opplæring/overse noen andre gjøre deg og stille spørsmål hadde vært greit.
 12. Skulle ønske noen valgte å ta inn en retttrekker, basert på AR-15.. ville vært enklere i bruk liggende..
 13. Litt vanskelig, når han selv ikke er der under jakten Gi dem beskjed: Du melder deg ut av sameiett.. da får de skutt mindre. Eller de kan betale deg i penger eller kjøtt.
 14. Ok.. Måling igjen. Ytterkant av støtbunn : 13mm Tykkelse på kanten/"ringen" : 1,5mm Innvendig støtbunn : 10mm Så, om det hadde vært en PPC bunn, så skulle kanten/"ringen" vært 0,9mm På løpet står det: 223 K&M
 15. Han i butikken har feil! All kjøpe ammunisjon skal gå helt fint i riflen din