Jump to content

Kroken

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kroken's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svaret. Vil ikke låselim eller gjengetape få problemer med varmen?
  2. Det kan se ut som om problemet ligger i gjenganger 14x1.5, da det også er den dimmen jeg har. Sjekker selfølgelig tilskruing mellom serier, men håper noen har kan komme med et godt tips ang å gi større friksjon på gjengene så Slik at problemet blir mindre, om ikke helt borte.
  3. Hei, Jeg opplever av og til at demperen min begynner å skru seg ut når jeg skyter på bane. Er det noen som har noen gode råd ang hva som fungerer for å gjøre gjengingen på dempere tregere så jeg slipper å plages med dette?
  4. Hei, Er det noen av dere som sitter på NJFF's måleskjema for villreingevir? Google har så langt kke vært i stand til å hjelpe meg...
  5. Jeg har nå lest meg gjennom hele denne tråden, og jeg må si jeg finner den ganske interressant. Jeg har aldri jaktet i Afrika, men jeg sitter for tiden med en skuldermontasje av et Mule Deer som nesten er klart for avsendelse fra USA. Min erfaring med innførsel av trofeér er som sagt veldig begrenset, men jeg har fått tilsendt andre varer fra Europa, og har dermed smertelig fått erfare hvordan enkelte av disse fraktfirmaene opererer...Tollpost er blandt annet veldig glad i kreative fakturaer med alskens avgifter... Nå er det tydelig at flere av dere har ganske god oversikt over tilbydere av slike tjenester og deres fordeler og ulemper, mens mange av oss har gått på en smell på grunn av vår uvitenhet. Som en del av en generell folkeopplysning så hadde det derfor vært helt topp om dere som har peiling kunne lagt ut navn på personer eller selskaper som driver med transport og import inn til norge. Hvis dere vil rangere selskapene etter kundevenlighet eller antallet gebyrer så er dette selvsagt å foretrekke, men hvis dere ikke føler for å gjøre sånne rangeringer på et åpent forum så er det helt greit. Slik jeg ser det så er det viktigste her å få vite om så mange alternativer som mulig, slik at man kan sendt rundt en del forspørsler og dermed danne seg et bilde av hvor prisnivået ligger. Kom igjen folkens! Del, så vi alle blir smartere!
  6. Hadde satt stor pris på det hvis du kunne utbrodert litt rundet dette med å registrere seg som importør av trofeer hos mattilsynet. Hva kreves for å kunne registrere seg, og hvordan foregår dette med fortollingen?
  7. Noen har inne som har ladet 180 gr TSX eller 168 gr TTSX i 300 win mag med MRP og hylser fra Norma og ønsker å dele ladedata?
  8. Takker for svarene. Nå får man bare håpe det blir noe å transportere
  9. Hei folkens, Skal til USA på jakt til høsten, og lurer i den forbindelse på om noen der ute har erfaringer med og kan anbefale (eller fraråde) et selskap som kan hjelpe med hjemtransport og import av eventuelle trofeer.
  10. Hei, Her kjøpt meg et par Haugen feller, og lurer i den forbindelse på hvilke teknikker folk her inne bruker for å spenne disse opp? Noen som har pønsket ut noe fint og fingersparende?
  11. Jeg er ikke ute etter å "ta" Bear Grylls, men jeg ønsker at folk skal vite hvem mannen som sitter igjen med noe av pengene deres er. Alt han gjør foran skjermen er jo totalt fake. Vi snakker jo om en mann som simulerer lava, bruker tamme "villhester", kler opp kameramenn i bjørnedrakter osv. Når han topper dette med å putte inn litt horror show med å spise litt insekter el. for å fri til publikum så blir jeg irritert. Fyren er jo tross alt en veganer i det virkelige liv. Bare det burde være nok til at ingen jegere skulle kjøpe produktene hans. Dessuten så føler jeg at han missleder folk i mye av det han gjør. Man ser ofte at han velger det jeg vil anse som den farligste ruten, og det verste som kan skje hvis man havner i uføre langt unna sivilisasjoen er jo at men brekker et bein eller noe. DA er du ille ute da! For de fleste av oss så ville den beste løsningen være å heller noen ekstra timer på å komme seg rundt de værste hindringene, ikke gå rett på dem. Til og med spisingen hans finner jeg noe merkelig. Det er jo fint at han viser at innsekter kan spises i nødsfall, men de fleste av oss har jo i utgangspunktet mer enn nok "ekstra energi" på kroppen til å kunne gå noen dager uten mat. Innsekter inneholder jo alt for lite energi til å drive et menneske, hvis man da ikke kommer over noen skikklig store larver eller en gresshoppesverm... Hvis man tviler på dette så kan man jo se på maurslukerne som er de største pattedyrene som lever på innsekter, for å overleve så har disse dyrene måttet utvikle et stoffskifte som et dovendyr... Man bør også ha i bakhodet hva som skjer hvis man spiser et innsekt, og vårt "moderne" fordøyelsessystem ikke tåler det. Hvilken situasjon ville du heller ha vært i: To dagers gange fra sivilisasjonen og uten mat, men med nok fett på kroppen til å leve mye over en uke, eller to dagers gange fra sivilisasjonen med nok mauregg i magen til å drive kroppen i et par timer, og en begynnende diaré? Det vi som mennesker trenger for å overleve et par dager i villmarka er ikke mat, men vann. Har man det og evnen til å holde seg selv tørr og varm, så bør det gå bra. Finner det i grunnen litt ironisk at denne fyren blir utsatt for "fake" kniver fra Kina ;D
  12. Takker for svarene folkens. Dette høres jo bra ut Har ikke handlet der ennå, men jeg merket meg at de er veldig kjappe på å svare på spørsmål, og når de da i tillegg er konkurransedyktige på pris så har man noe bra på gang
  13. Hei, Er det noen her inne som har erfaring med børemaker tjenestene til Beveren sport? Hvordan er kvaliteten på arbeidet, bruker de en ekstern børsemaker som dere kanskje kjenner navnet på osv...
  14. At denne mannen ha satt sitt navn på et produkt er ikke akkurat noe kvalitetstegn. Vi snakker om en fyr som får Kristoffer Claussen til å fremstå som verdens mest troverdige TV-personlighet...det alene er grunn god nok til at jeg ikke vil støtte fyren med å kjøpe noe med hans navn på.
  15. Hei, Jeg har etter lengre tids vurdering bestemt meg for å montere lyddemper på min Blaser R8 300 Win Mag. Grunnen til at det gikk med så mye tid på vurdering er at jeg synes løpet i standardutgaven på 25 3/4 tommer (Jeg bruker tommer tommer i dette innlegget på gunn av linkene under) i utgangspunktet er mer en langt nok til å kunne kalles lett håndterbart, altså ville en ekstra lyddemper på toppen av dette føre til et våpen som jeg ville oppfatte som veldig langt, og sannsynligvis fremtungt. Etter å ha gjort en del søking på nettet og her på kammeret, så satt jeg igjen med at å kappe løpet ville redusere utgangshastigheten, men ikke presisjonen. Det jeg derimot ikke hadde funnet ut var hvor mye utgangshastigheten ville reduseres, så jeg fortsatte å søke, og kom til slutt over disse to artiklene: http://findarticles.com/p/articles/mi_m ... 110470564/" target="_blank http://www.tacticaloperations.com/SWATbarrel/" target="_blank Etter å ha lest disse artiklene så er det jeg sitter igjen med at jeg kan kappe løpet ned til 22 tommer, og fortsatt beholde så mye av hastigheten at det ville bli mer enn bra nok for mitt bruk. Blaser selger jo også et flutet 300 Win Mag løp på 23 tommer, så jeg kan jo ikke være helt på bærtur Er det noen der ute som faktisk har kappet løpet på sin 300, og derfor kan støtte opp under eller eventuelt tilbakevise det som skrives i disse to artiklene? De er jo ganske gamle, men jeg regner med at fysikkens lover ikke har forandret seg for mye de siste årene, så resultatene skulle fortsatt være gangbare
×
×
  • Create New...