Jump to content

8x54

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

8x54's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En normal samlerverdi på en slik vil være ca kr 1500 - 2000 dersom den er i strøken tilstand. Opplysninger om pistolen finner du i boka: Webley air pistols av Gordon Bruce. Denne boka finner du til salgs dersom du søker på Webley på Ebay.
  2. Husqvarna 640. En av de fineste mauserlåskassene.
  3. Modellbetegnelsen er vel: 211 E (Modell 210 E har kun enkel arabesk gravyre). Men det kan selvfølgelig hende jeg tar feil
  4. Håper det er i orden at jeg kommer med et spørsmål i denne tråden. I motsatt fall får moderator flytte innlegget dit det passer. Saken er at for to år siden var jeg i England og skjøt ei villgjeit som jeg fikk montert som bogmontasje i Skottland. Montasjen ble fin, men den stinker så voldsomt av gjeit at jeg ble nødt til å henge den i uthuset. Det er rett og slett ikke mulig å ha den inne i boligen. Er takknemlig om noen har forslag til hvordan stanken kan fjernes slik at den kan flytte inn i boligen.
  5. Kan anbefale Albert Inge Rafdal. Han gjør meget pent arbeide, har stilsans og gjør jobben til avtalt tid og pris. I tillegg er han en hyggelig kar å ha med å gjøre.
  6. For å lure elgen vil jeg sterkt anbefale Sherlok Holmes lue (den med lueskygge både foran og bak). Da blir elgen forvirret, for den lurer på om du kommer eller går.......
  7. På vinteren bør ikke transport av slakt være noe problem, men når vi jakter gris i 20 - 25 varmegrader om sommeren bruker vi å ha med en del 1,5 liters brusflasker som vi fyller med vann og dypfryser. Disse legger vi inni og rundt griseskrottene og plast og ullteppe rundt. Elektroniske hørselvern er fint og jeg opplever at Peltor Tactical er mye behageligere å ha på over lang tid enn Peltor Sport Tac. Vi posterer vanligvis 8 - 12 timer. Det kan være lurt å ha med et frotterhåndkle (svart eller mørk farge) for å legge i skytegluggen for å hindre lyder og hindre oppskraping av riflestokken. En håndkikkert av god kvalitet er et must. Selv bruker jeg Swarovski EL 8,5 x 42 og de dyrene jeg ikke ser godt i denne, klarer jeg heller ikke å skyte med Zeiss 3 - 12 x 56 på rifla. Har aldri brukt pisseflaske, men bruker å spasere et stykke (50 - 200 m) i medvind fra åteplassen. Skyter ofte flere griser enn de som ikke pisser på post. Grisen er slik konstruert at det er ikke nødvendig å vomme den med en gang. Derfor kan det være lurt å fortsette å sitte rolig etter at du har skutt. Har selv skutt opp til 4 griser på samme post på en natt. Kaliber er diskutert i andre tråder, men jeg har skutt gris med 6,5x55, 30-06, 300 WM og 375 H&H. Med et riktig plassert skudd dør grisen uansett hva du bruker av lovlige kalibere, men den kan finne på å løpe et stykke før den dør. Derfor har jeg de siste årene brukt kun 375 H&H på gris. I 95 % av skuddene blir den liggende på stedet, men løper den, har du i alle fall et skikkelig blodspor å følge til dit den ligger. For øvrig mener jeg at ribbe av villsvin er det beste du kan legge på grillen. Skitt jakt! (Og husk og gi oss en fyldig rapport etterpå).
  8. Monterte Hogue Full Block på en gammel Husqvarna 640 i 9,3 x 62 og er strålende fornøyd. Denne er ca dobbelt så dyr som Pillar Bed, men jeg tror den er verd prisen.
  9. Dersom du er komfortabel med Greener sikring er dette et godt tilbud. Kaliber 16 og 7x57 R er etter min mening perfekt i en drilling. Med hakemontert Zeiss er jo 19 lapper grisebillig. Løp og kjøp!
  10. Å slipe vekk tuppen på helmantel må aldri gjøres. Mantelen blir i så fall åpen i begge ender og en risikerer at mantelen blir sittende fast i pipa mens blyet drar avgårde. En kan jo forestille seg hva som hender når neste skudd avfyres.
  11. Er det noen som har tips om firmaer/hoteller/enkeltpersoner som arrangerer jakt på murmeldyr? Regner med at jakten bør finne sted i Østerrike. På forhånd takk!
  12. Diopteren er den som satt på Kongsberg mauseren M 59 da den ble kjøpt ny tidlig på 60-tallet.
  13. På min Kongsberg Mauser M 59 er det bare å skru ut diopterskiva, og vips så har du ghost ring. Har brukt dette på jakt med godt resultat.
  14. Det er vel Jakt & Friluft som forhandler Woodleigh i Norge. Lyman har støpeform til 240 grain kuler kaliber .406.
×
×
  • Create New...