Jump to content

Mastodon

Members
 • Content count

  394
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Mastodon

 1. Sako Optilock - Ny generasjon

  Denne? http://trg42.com/sako-scope-mounts/
 2. Fritz Steinerstauch Drilling

  Googlet litt erfaringer med Evo og noen sier det er en halvfabrikat Norma Oryx so blir sent sørover for montering av Messingkoppen som sitter på tuppen... Jeg vet ikke hva jeg skal tro på, men uansett ei loddet kule som skal gjøre jobben:) Ja jeg merker nok forskjellmed denne kontra min forrige drilling i 5,6x50R Mag...
 3. Fritz Steinerstauch Drilling

  Nå har endelig fått ervervelsestillatelsen tilbake (etter 6 uker i Politiets karantene hylle...) og handelen er landet! Fikk med en 20 pakning S&B 173grs SP til oppskyting og papp samt en 20 pakning RWS 160grs EVO. Satser på at EVO er good shit til storvilt.. Samt ca 100 Nittedals og Rottveil 16/70 i forskjellige størrelser.. Skal skyte opp med denne når jeg får tid, men vet ikke om jeg får anledning til å jakte med den i år.. Vi får se... Våpengarderoben føltes litt fattig til jeg i dag fikk inn en drilling igjen! Og så atpåtil en Ferlach:)
 4. Sakoklubben

  OK, jeg har et par pakker fabrikkladd 18,5g Oryx og en pakke Jaktmatch. Skal gi beskjed om hvordan de mater. Samt 18,5 Mega når jeg får ladet litt... Takk for link, bestilt!
 5. Sakoklubben

  Forsiktet ble montert litt skjevt, må flyttes litt mot høyre slik at det følger senteraksen. Jeg har kun skutt 20 skudd på banen, må skyte litt for å bli kjent. Men ser ut som om du har funnet tonen:) Hva slags kule(r) opplever du kiling med? Jeg hadde noen gamle 10 pakninger med Norma 18,5g Alaska, der kilte en av de seg, men de var seige utenpå. Kan være derfor.. (burde tørket av de.) Mens nyere Norma 15g Vulkan var som smør.. I ladebua ligger 100 Lapua Mega som skal settes i de hylsene jeg produserer med å skyte opp gammel ammo.. Forresten, bjørnelabb detaljene på stokken din, hvor kommer de fra?
 6. Sakoklubben

  @plugg69 Takk for det! Ja det er jeg, men et par ting må utbedres av forhandler før det blir 100%.. En misforståelse fra min side, og litt børsemakerarbeid som må gjøres om. Riflene er godt balansert, avtrekkene er meget gode, Jeg solgte Blaser da jeg savnet skikkelig bolt rifle med løst magasin. Jeg har kostet på den mye, KKC Stokk, flere montasjer, Bix'n Andy avtrekk, bolt hendel, +++ Dyrt men fortsatt etter alle oppgraderinger, er avtrekket dårlig. Samtidig som det har vert noen ulykker med R93 som jeg ikke klarer å slutte å tenke på... Har brukt mye tid de siste 6 månedene på å veie riflemodellene i markedet mot hverandre. Mating, magasinløsning, pipe type/lengde/tykkelse, vekt, sikkerhet, +++ Black Bear ble tidlig en favoritt for Storvilt, med sin flutede 20" lange Og 18mm tykke pipe, CRF bolt og løst 5 skudds kryssmata magasin. Kaliberet ble 9,3x62 da den gir tett oppunder .338 Win Mag ytelse med mye kortere/hendigere rifle og kuler som 250grs A-Frame/AccuBond. Samtidig gjørQR montasjene og de åpne siktene fra Recknagel det mulig å være særs giftig på noen av de trangeste postene vi har i terrenget der det er makshold på rundt 60 meter.. Finnlight har alle kvalitetene til Black Bear bare 6cm lenger og 2mm tynnere pipe. 6,5x55 er optimalt i et slikt våpen. Hadde jeg hatt like mange ladekomponenter i .308 Win som 6,5 hadde jeg muligens gått for det. Men til mengdeskyting er 100grs A-Max i overkant av 800m/s særs deilig å skyte med.. Valgte å gå for samme kikkert på begge rifler slik a det blir minst mulig å tenke på/stille om tankesettet om jeg har den ene eller andre riflen med meg ut på jakt. Det bor en spire i meg som har veldig lyst til å skyte langhold, men jeg må med to gutter på 5 og 7 og en krevende jobb legge slike lyster på hylla til jeg er gammel og førti og jeg får tid til meg selv igjen. Da har jeg bestemt meg for en dedikert langholdsrigg og forhåpentligvis er jeg like fornøyd med riflene jeg nå har kjøpt til jakt slik at jeg fortsatt bruker de til dette.
 7. Sakoklubben

  Etter og ha solgt alt som har med Blaser R93 å gjøre kan jeg nå i dag melde meg inn i Sakoklubben med mine to nye Sakoer! Black Bear 9,3x62 med SK156 og Zeiss V6 2-12x50 med ASV i QR. Finnlight Black 6,5x55 med JD184 og Zeiss V6 2-12x50 med ASV i Optilock. Akkurat hjem igjen etter innskyting på banen:)
 8. Kikkertsikte til Finnlight

  Fikk meget bra pris på en V6 2-12x50 ASV og 1.1-6x24 så da blir det de på de nye Sakoene mine!
 9. Kikkertsikte til Finnlight

  Jeg har nå mulighet til å få en ny V6 2-12x50 med lys og ASV til samme pris som en Pent brukt HT 2.5-10x50 med lys og ASV. Uavhengig av Pris, hvilken hadde dere valgt?
 10. Kikkertsikte til Finnlight

  Hvordan er skumringsegenskapene til V6 2-12x50 kontra HT 2.5-10x50? Hvor mange minutter "mister" en med V6 kontra HT med samme Linsediameter?
 11. Kikkertsikte til Finnlight

  Jeg har besluttet å selge min V8 2.8-20x56 og heller kjøpe en annen kikkert til min nye Sako 85 Finnlight 6,5x55 som jeg har i bestilling. stor kikkert med 36mm rør og 830g tyngde frister egentlig ikke på en Finnlight.. Bruken blir baneskyting, småviltjakt og rådyrjakt. Hold fra 1m opp til 300m Kanskje jeg tar den med på elgjakt også. Jeg legger vekt på skumringsegenskaper, retikkel med lys, Max 50mm linseåpning, utvendige tårn, og ikke større enn 30mm mellomrør. Har veldig lyst på Z6i 2-12x50 (BT) men tar gjerne i mot tips!
 12. Ok, så regelen er at en Ferlach Drilling er så mye bedre en enn Suhl drilling? Jeg visste at Ferlach produserte våpen er høyere aktet enn de som er laget i Suhl, men ikke dobbelt så bra.. (BMW M5 kontra Kia Sportage er jo mere fire ganger i pris (Og hester).) Da har jeg kanskje gjort årets scoop med min drilling....
 13. Jeg må spørre hva som gjør at den ligger ute til 50000? Er det automatisk 20-30000 mer for den når den er fra Ferlach? En pen Suhl Drilling i samme konfigurasjon/stand går for 20-35000 nå om dagen. Spør fordi jeg har en Josef Hambrusch drilling på vei og er interessert i hva markedsprisen for den er.
 14. Zeiss V8 på Sako 85

  Jeg går for Sphur ringer i Optilock baser.. BTW, på Sako sine sider står det at 36mm ringene deres skal bruke HD baser, Heavy Duty? Det står og at Optilock Quick Release er på vei tilbake? http://www.sako.fi/scope-mounts
 15. Zeiss V8 på Sako 85

  Takk for svar, er det noen som vet om det er sjangs for at jeg har 36mm Optilock ringer i hende før Bukkejakta?
×