Jump to content

lappen

Members
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lappen

  1. bruker dere øreplugg med mic. eller klinge/monofon med tilkoblet øreplugg?
  2. hvordan er det med laderen om man kjøper fra utlandet.. har den vanlig stikkontakt? eller må man ha adapter/overgang?
  3. Hvorfor ser jeg bare masse rare tegn midt i innleggene?`ser ut som de kan v? erstatning for ??bokstavene. Det er s?ss mye at jeg ofte ikke f?med meg sammenhengen i det som er skrevet
  4. dette høres jo aldeles nydelig ut.. og enkelt å lage ikke minst. Sausen du snakker om.. der er vannet jeg får igjen etter å ha stekt filletene og svisker/eple?
  5. funker disse oppskriftene på gåsebryst også? Hvordan er det å bruke gåsebryst som kyllingfillet-- krydre og steke og spise sammen med bernesaus og ris!? hehe Ser etter lette oppskrifter da mine kokkeferdigheter er serdeles begrensa
  6. men blir det feil slik jeg har gjort.. ? går det ikke an å mørne kjøttet de 40 døgngradene etter at jeg har tatt det ut av fuglen? Synes å huske å ha lest et sted at man kan mørne kjøttet i kjøleskapet etter å ha tatt det ut av fuglen
  7. takker for tips. Jeg gjorde ingenting med invollene.. plukket bare brystet , rev vekk skinnet og skar ut bryststykkene med en gang. Går det greit? Så legges dem i kjøleskapet ? hvor lenge?
  8. altså... jeg fjerner tarmene, så tar jeg ut kjøttet og lar det henge til mørning?
  9. hvordan fjerner jeg tarmene. `? er eneste mulighet å ta de ut bakenden?
  10. Som dere skjønner er jeg fersking på dette her. Nå er gåsa skutt og henger i garasjen. Hva gjør jeg så? Hvor lenge skal den henge? Skal jeg fryse den hel eller skal jeg ta ut kjøttet først? Hvor mye av kjøttet bruker jeg? Bare bryststykkene? Håper noen kan hjelpe meg
  11. Du kan vel maskinere en sjøl når du bjynne på jobb igjen?
  12. ja har spurt noen steder, men vet ikke helt hvor det er ender/gjess? det er vel noen områder som utpeker seg som bedre enn andre
  13. Finnes det noe sted på nett jeg kan se kart over fuglevernområder i rogaland?
  14. Håper noen kan hjelpe en fersking igang litt.. tenker på and/kråke/due/gås/rev/hare.. Har vi noen gode plasser på Jæren eller Rogaland?
  15. joda jeg er i samme situasjon som deg. har nylig tatt jegerprøve og anskaffet meg rifle, hagle og salong. mangler bare jaktområde og jaktkamerater..
  16. jo det blir bedre da, men skal det være slik at man ikke kan ha hagla i regn om den er oljebehandlet?
  17. Har oljebehandlet stokken med ccl og hadt på et lag med ccl voks.. Men ser nå at det kommer matte flekker etter regndråper på stokken. Det er ca 3-4 uker siden jeg vokset den. Har jeg brukt for lite voks ? eller hva kan være årsaken?
  18. fant ccl voksen. Bestilte hos Landrø
  19. hvor får jeg kjøpt ccl poleringsvoks? Sjekket hos xxl, men de har den ikke inne hverken i butikken eller nettbutikken. Eller har dere forslag til andre poleringsvokser jeg kan bruke?
  20. Om man synes det er dårlig service eller ikke likker selger/butikkeier så er det vel normalt å bare glemme butikken og handle et annet sted. Skulle jeg lagt ut på nett om alle steder jeg har fått kjipe svar fre selgere så måtte jeg hadt egen sekretær til å skrive for meg. At han kunne svart på en annen måte er jeg enig i, men at han kan det han holder på er jeg sikker på. Han driver en lokal butikk og yter den beste service hver gang jeg er innom. Å komme inn i butikken og føle at du er den viktigste kunden i lokalet selv om det er masse andre der også veier opp ganske mye for litt høye priser på enkelte ting. Jeg er hvertfall kjempefornøyd med service. Man kan legge til at om du hadde kjendt personen så hadde du ikke brydd deg om kommentarene hans, for han er en slik brå rappkjefta spøkefugl, som sier det han mener om alt. (dog kanskje ikke alltid like lurt ovenfor kunder som ikke kjenner ham)
  21. da er siste strøk med herdign lagt på. Hagla skal nå stå i 2 uker og godgjøre seg. Er behandlingen ferdig da? eller gjenstår det noe mer? etterbehandling? mere olje ?
  22. lappen

    rustfri o/u hagle

    åh.. hadde jeg bare hadt pengene! den var rå!
  23. lappen

    kapping av løp

    hmm...ingen som vet om dette er mulig?
  24. lappen

    kapping av løp

    kan en børsemaker kappe løp og gjenge opp til chokene på nytt? slik at jeg kan få en kortere hagle, men samtidig fortsatt kunne bruke chokene? Hagla er en lincoln premier 12/89 med 76cm løp
  25. hvordan er det med poleringen? skal man gnikke hardt helt til det er tørt? bruker man kun olje.. eller herder også.? Kan noen forklare fremgangsmåten ved polering? (har klart å miste bruksanvisningen som følgte med ccl settet)
×
×
  • Create New...