Jump to content

nes

Members
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nes's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Var det ikke en tennstempelrifle som het Herkules i 6,5 x 55 ???
  2. Stemmer det med fortilgangen før parringssesongen. Sammen med avl gjør oppforingen av søyer før parringssesongen at sauene nå får vanvittig mange lam--opp til 4 - 5.
  3. Hjorten har en to-hornet livmor som passer utmerket for tvillinger, slik som andre drøvtyggere. Dertil 4 spener. Frekvensen av tvillinger ligger litt under den for storfe. Underlig at våre såkalte hjorteforskere er så kategoriske. Kategoriske påstander er det veldig sjelden grunnlag for i biologisk vitenskap.
  4. Til 32-40 Win Mener at Jaktdepotet hadde Rhino for ca 1 år siden. Tilfeldigvis har jegligende noen patroner, ladet med blykuler i 32-40 Win. Har du noe spesielt forhold til dette kaliberet?
  5. Radiomerket hunn-ulv parret med feral (vill) hund...... Det har tydeligvis foregått mye rart, hvis den var radiomerket så gikk den vel fritt ute i naturen.....Eric Zimen nevnes i samme dokument. I ett annet dokument som gjelder forskning på Hunde-gener: Regional occurrence, high frequency but low diversity of mitochondrial DNA haplogroup d1 suggests a recent dog-wolf hybridization in Scandinavia, 2010 av blant annet den Finske Professor i genetikk Hannes Lohi nevnes en "nyere" indikasjon på innblanding av ulv i en allerede etablert hunderase i Skandinavia, dog sier de at dette skjedde mellom 480 og 3000 år siden (!). Hannes Lohi var blant annet med som gen-ekspert i rettsaken i Finland der jegere ble anklaget for å skyte ulv ulovlig: http://www.folkaktionen.com/empty_87.html Det nevnes flere tilfeller der hybrider sies å ha eksistert i Finland, dog er genetiske bevis trolig ikke bevart.....(?). Her i Norge hadde vi Hybridene i Mossereviret i 2000 som le forsøkt avlivet med noe hell. NINA påstod at en "Ukjent norsk schaefer" var faren. Hvor sannsynlig er det at norske familiehunder overlever i lengre tid under ulvens løpetid på vinteren og får parre seg med ulvetisper- uten å bli spist? Om det var enslig tispe:Hva er sjansen for at hun alene får fram et kull på 5 med egen jakting? Sannsynligheten for utsetting her er vel rimelig stor? Synspunkter?
  6. Det er riktig, og er også straffbart under dagens lovverk. Men når gjort er gjort og spist er spist så er det ingen grunn til å skyte en ulv kun fordi den kan ha opphav i "utsatte gener". Om det finnes rester av den opprinnelige skandinaviske stammen er det noe som fortjener særskilt vern. Men uansett er Norge godt innenfor ulvens naturlige utbredelsesområde, det er prinsippet som ligger i bunn. Den skandinaviske ulven var/er ikke en egen art eller isolert fra omliggende bestander. Uten menneskelig påvirkning er det liten tvil om at ulven fint ville reetablert seg på egenhånd. Som jeg leser den har Artsdatabanken et motsatt syn på denne saken. Kanskje ikke tilfeldig at Wabakken & Co har holdt helt tett om utsettingen for å beholde milliardbevilgningene sine. Linken til referatet fra Rovdyrmøtet på Hamar i 2012 viser at Wabakken var fullt klar over dette.
  7. Når du ikke lenger kan benekte utsetting, er det tydeligvis bagatellisering som gjelder, Så sent som 2015 skriver de om frakting av valper til Karelen. Studentrapporter (Freie Universitet Berlin) forteller om Bologovs reiser med ulv til Karelen for utsetting. Ser ellers at du ikke har tillit til det han selv skriver om 10 ulver utsatt pr år. Er det slik at ulvevenner er notorisk upålitelige?? Bogolovene har nok ikke vært alene på banen med utsetting. Erik Zimen er et annet navn som har lagt igjen spor etter seg. Noen som vet mer om ham?
  8. Du svelger altså WWF i denne saken. Rist litt på hodet og tenk en gang til, - veldig nøytrale de ja. Ingen interesser for ulv i det hele tatt. Finske medier referer også andre enn Bologov om antallet. Om noen ulver ulver i det hele tatt har kommet på egne poter, så er Bolgovs ulver veldig strategisk sluppet ut for å greie det. Studer kartet litt og tegn inn reinbeiteområdene. Det Bologov ikke ikke ikke sier noe om, er om noen også har fått skyss gjennom disse områdene. Samene har kultur for å være gode ulvejegere. Alle de radiomerkete finske forsvant alle som en straks innenfor grensene til disse.
  9. 50 år? Vladimir Bologov er født i 1965, så da startet han tidlig. I følge de artiklene jeg finner på nettet "adopterte" han sin første ulvetispe i 1993, den ble siden solgt eller gitt til en dyrehage. Litt sent for den første reetableringen av ulv i Skandinavia. De to "superimmigrantene" fra 2006 kan vel teoretisk være ulver fra prosjektet hans: http://lupuslaetus.org Faren hans før han. Et familieforetagende det her. I wolfshilfe.de sine rapporter står det at de har leiet en øy i en innsjø i 50 år for utsetting. Ulvene vandrer ut når isen legger seg. "Soft release" på fagspråket. Hans elskerinne har doktorgrad på utsetting av ulv. Et av problemene hun beskriver er at nyslepte ulver søker til bebyggelse for å få mat fra mennesker.Lyder det kjent?? I 2012 tilstod de 70utsatte ulver. I et takkeskriv til Wolfshilfe skriver han at han setter ut 10 pr år. Kjeltringer er heller ikke alltid sannferdige, så tilståelsene kan nok variere.
  10. Her er det 2 alternnativer. 1: NINA forskerne følger overhodet ikke med i hva som skjer på sitt eget fagfelt. Miljøet er lite og Kjola som var framme i YLE, er en av de mest kjente ulveforskerne i Skandinavia med bl. a en stor undersøkelse om vandringen til radiomerkete ulver i Finland. Det kan være at du har rett i at NINA helt har stengt forbindelsene til omverden. Dette var i alle fall en stor hendelse som burde ha fanget deres oppmerksomhet. 2: NINA forskerne fikk det med seg , men ville forsøke å skjule sporene etter ulveutsetting ,- i håp om at ingen skulle legge merke til det. Redelig??? Jeg har ingen kontakter i dette noe spesielle miljøet i NINA , slik som du tydeligvis har. Uansett så er det virkelig verdt å merke seg at denne store, sensasjonelle saken i Finland er blitt nærmest 100% sensurert vekk i norske medier. Har de noen forklaring på dette i ditt miljø???? Venter spent på din forklaring.
  11. Forsøk først http://www.wolfshilfe.de. Ellers er det bare å søke på "Bologov". YlE nettredaksjon og avisa Helsinkin Sanomat hadde store oppslag om utsettingen i august 2012, bla med intervju med ulvefroskeren I. Kojola. Bologov selv ble intervjuet med full tilståelse og som en angrende synder.Tror du virkelig at Wabakken & Co er så tungnemme at de ikke fikk med seg det???.
  12. At hans fagmiljø har holdt tilbake opplysninger om Bologov sin aktivitet mad utsetting av ulv i nærmere 50 år er vel ingen "antydning" , men noe alle kan finne på nettet fra mange uavhengige kilder. Igjen : Det er vel ingen grunn til å tro at NINA følger så dårlig med i sitt fag at de ikke visste om det.
  13. Stemmer det at han er under etterforsking for uredelig forskning? Vi kan i alle fall slå fast at han og hans kolleger i 4 år har underslått historien om Bologovs 70 utsatte ulver som så absolutt kan være de "genetisk viktige" som stadig dukker opp. Jeg nekter å tro at han kan ha vært uvitende om dette.
  14. Utvalget i Finland er veldig stort for slike undersøkelser å være. Gamle norske ulver er undersøkt fra museer og ingen A eller B er funnet, . Til og med NINA slår fast at den gamle norske ulvestammenn er utryddet, Heller ikke i Lattvia, Estland LItauen eller Russland fant hun A eller B. For å hjelpe deg;-En forsiktig beregning ut fra dette gir en sannsynlighet for naturlig innvandring på mindre enn 1 %. Igjen skal vi merke oss at NINA har fortiet denne undersøkelsen i 15 år. Heller ingen videre undersøkelser er gjort. Forvaltningen forsøker å sabotere stortingsvedtaket om uavhengig undersøkelse. Hvilke kriterier for dokumentasjon har du egentlig når du også greier å se bort fra Bologov sine tilståelser av utsetting etter at han ble tatt. Skulle vært artig å vite hvordan du greier å se bort fra dette.
×
×
  • Create New...