Jump to content

460 S&W

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

460 S&W's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser blant annet denne med står oppgitt til 155 MHz : http://www.xxl.no/Root/Jakt/Radio%2C-GPS-og-hundepeiler/Radio/ProHunt-F34-BTi---Komplett-pakke/p/1083803_2_Style Men det står ikke hvor stor båndbredde den har. Finner ellers lite informasjon om dette, men burde ikke dette være en ganske vanlig problemstilling i f.eks et jaktlag dersom forskjellige typer radioer blir brukt?
  2. Takk for svar! har nå undersøkt litt om spot gps og jaktradioer. Ønsker å ikke sprenge budsjettet på dette så tenker at jaktradio er det rimeligste alternativet. Det er jo også en fordel de gangene jeg ikke jakter alene. Er denne et ok valg? : http://www.xxl.no/Root/Jakt-og-Fiske/Jakt/Radio%2C-GPS-og-hundepeiler/Radio/V-COM-Hunting-Radio-v-40-%28140-MHz%29/p/1073561_2_Style Ser at den går på 140 MHz (i vhf båndet?), har den alle de vanlige komminukasjonskanaler som blir brukt under jakt i norge. Ser andre radioer bruker 155 MHz. Vil disse evt. kunne komunisere med hverandre?
  3. Hei, jeg jakter ikke annet storvilt enn reinsdyr, og vurderer om investering i jaktradio har noe for seg. Tanken er først og fremst å bruke radioen som en økt sikkerhet der mobildekning ikke eksisterer. Noen som har innspill? eller bør man evt gå for nødpeiler?
  4. Hei, her det noen som har prøvd overnevnte kombinasjon i 6,5x55, og evt har ladedata eller erfaringer? Er vanskelig å finne ladedata for accubond men finner lett for partition (Stor forskjell på trykk?).
  5. takker for svar, men er det en god grunn til at den også kalles for 1,5 år okse på statsskog når den like gjerne kunne vært 2,5år? edit: Muligens dumt og selvforklarende spørsmål, men virker litt uklart for en nybegynner. Er det evt. store sanskjoner ved skyting av for stor bukk. Ser prisene i kontrakten, men det står ikke om bukken i tillegg blir inndratt eller anmeldelse. Har ikke tenkt i å spekulere i å skyte noe annet en kløftbukken _), men det kunne vært greit å vite.
  6. Hei, Har vært så heldig og fått tildeling på en kløftbukk i drivstua vest. Har ikke erfaring med villreinjakt fra tidligere, og lurer derfor på hva vanlig/forventet størrelse på disse er( i kg)? Har forøvrig funnet bilder av kløfbukk på villrein.no, men det er vanskelig for meg å annslå størrelsen utifra disse. Tar ellers imot tips og erfaringer fra dette området med takk
  7. Takker for svar! Det virker som om ingen av kulene som er nevnt er ubrukelig ihvertfall
  8. Tenkte å ladde opp ammo til min første villreinjakt, og kunne derfor trengt noen tips for kulevalg. Har forsøkt litt research, og ser bl.a. at Norma oryx for mye positiv omtale. Men den er kanskje ikke det optimale komboen for reinsdyr pga. vekt og kulebane? Skjønner at det ikke er noe fasit her, men kunne gjerne tenkt meg en litt lettere kule som oppfyller krav til annslagsenergi. Eller har jeg evt. satt meg feil kriterier her? Det er selfølgelig heller ingen ulempe dersom den er rimeligere enn oryx.
  9. ok, er det noen som vet hvor man kan skaffe størst mulig kuletenger til dette kalibret? Klarer ikke å finne større en 300 grain... skulle vell helst ha 350-395grain
  10. Hei, Jeg ønsker å få tak i noen skikkelige tunge kuler, eventuelt 400-500 grain som har en kulediameter på .452. Kulene eksisterer ifølge amerikanske ladedata, men kan ikke finne noen som selger!
×
×
  • Create New...