Jump to content

Skreen

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Skreen's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har arva ein eldre kongsberg m30 salnogrifle, men den manglar det baksikte på. Er berre ein pinne framme... Har jo vert baksikte på denne ein gong i tida tydlegvis, men kven eller kvar er dette råd å få tak i? Gode idea?
  2. Takk for bra svar, viss temeraturen ligg under 20 grader, skal ein då salte lenger eller kortare. Tempraturen der eg saltar er på ca 10 grader
  3. Då ha kolla hent passleg lenge og vorte delt på jaktlaget. Lurer no på å prøve meg på litt speking. Kva delar av dyret passar best til speking, hjerte og tunge er uaktuelt. Lurer litt på å speke heile låret, men fryktar at det kan vere å øydelegge mykje godt kjøt, so lurer då på korleis/kor lenge ein skal salte/henge mindre delar av dyret på?
  4. telle desse tala både for grovt og finkaliber?
  5. har aldri vore på bjønnjakt, har heller ingen planer om det, men er av den typen som meinar at di større, tyngre og raskare og meir djevl** kula blir di fortare dett bjønnen lurer derfor på om ikkje ei orntlig hulspiss kule frå ei 50. cal rifle ikkje hadde gjort susen
  6. Jon Einar, gratulerar med ny hagle!
  7. Hei! Eg heiter Pål Andre og er ein 17 år gammal gut. Har vert med på rypejakt før, med ei gammal enkeltskudds hagle som eg har lånt av mamma. No er ho begynt å jakte og brukar den en del. Eg og ho har vert på nokre turar og det har vore veldig kjekt og spennande, viss eg får gå rundt med eiga hagle, er eg sikker på at det blir endå meir spennande. Når eg såg dinne "anonsen" fekk eg eit lite håp om at det kansje kunne bli jaktturar i lag med både mamma og fleire andre, der eg sjølv har med meg ei hagle. Kurset har eg. Kvifor meg? Fordi eg ville blitt utruleg glad. Eg håpar at dette er god nok grunn for deg til å gje meg hagla di, for meg er det en grunn meir ein god nok. For jakt er det kjekkaste ein kan gjere på, og eg lovar at dersom eg får hagla di, skal den bli veldig godt brukt. Pål Andre
  8. Var på rypejakt med en kompis i november. Vi bestemte oss på morningen då det var veldig fint veir. Kjøyrte opp i terenget etter å ha henta jaktkort hos han so solgte det, klokka 8 om morningen Han låg og sov Andre hadde og tenkt same tanken og vi møtte 3 andre jegarar. Etter å ha prata litt kom vi fram til kvar vi skulle gå. Dei andre jegarne var virka veldig erfarne og kompetente og meinte derfor at dei viste kvar rypene var. Eg og kompisen meinte noko anna, og reiste derfor dit vi meinte det var best, dette skulle vise seg positivt Etter 1 times gåing opp i terenget fnn vi dei første fuglane, vi jaktar utan hund. Endte som vanleg som bom Etter det såg vi lite fugl. Vi satte oss ned for å ta ein pause. Etter kvart høyrde vi skratinga til rypene, litt til å begynde med. Vi gjekk etter lyden og snart begynte ei fæla klatring i fjellsidene. Vi løyste ut monge ryper og skaut myjke bom... Detta funkakje fann vi ut. Litt etter la vi en plan om å snike oss rundt toppen og skyte dei "bakafrå". På veg rundt toppen såg vi fleire småflokkar med ryper og fekk skutt 1 kvar. Når vi sneik oss over toppen sat rypene der framleis. 3 ryper vart tatt og vi var godt fornøgde. Til sammen såg vi ca 90 ryper. Ein nydelig dag fjellet, solskinn og mykje fugl.
  9. jepp, dette kallst rettrekkere. beste mekanismen som finst Er sj?aktiv skiskyttar
  10. 5 ekkorn 2 ravnar 1 kråke 4 skjorer 1 hare 21 trester 1 rugde 2 krikkender 1 enkeltbekkasin 9 ryper 1 reinsbukk kan vel stort sett seie at eg har skote det eg har kjeme over både med hagle rifle og salong skaut ei trast med 30.06, det va f*** ikkje mykje igjen...
  11. brukar ei anshutz skiskyttarrifle, retrekkar med tofot og 3-9*24 kikkertsikte
  12. Hei! Har ei børse der Rem. Yellow Jacket går veldig bra (10 mm) på 50 m. Lurer på å prøve litt på lengre hold Men, til spørsmålet: Er det noken som veit kva den ballistiske koeffisienten til desse kulen er. Har ikkje utstyr til å måle hastigheit eller noke med.
  13. trur eg kjem til å bruke den mest til liggande skyting( i tereng, ikkje på skytebana). Er det 9-13 som er å anbefale då?
  14. Hei. Nettopp fått ny rifle i 30.06 som hovudsakleg skal brukast på ravnejakt/rev på fjellet og bønen. Har tenkt å gå til anskafffelse av ein to-fot, helst under 1,500 kr. Er det noken som har anbefalingar til type/merke + om ein skal ha lang eller kort fot? er lang berre til sittande?
  15. Hei. Nettopp begynt med kråkejakt/ravn/skjor. Har jakta litt med hubro og cd-spelar, dette funka fint det. Men eg har lyst til å prøve ein håndholdt kråkelokk. Er det noken som har erfaringar med dette? Er det effektivt? Tips til kva for modell ein bør kjøpe?
×
×
  • Create New...