Jump to content

m7-hunter

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

m7-hunter's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Akkurat kommet hjem fra ei ukes jakt på Snøhetta Øst. Har jaktet på Oppdals del, hvor det var veldig bra med dyr de første dagene av jakta. Det har vært nære på et par ganger, men det har ikke blitt dyr på oss enda. Uansett har det vært en rå tur! Vi har fått se jerv, fjellrev og moskus. I dag tidlig så jeg også ei hjortekolle, 1500 moh. Like etterpå så jeg en jerv luske rundt i grålysninga, drøye 200m unna. Tidligere i uka så jeg også en jerv fra lang avstand i kikkert, hvor den forsynte seg av slakteavfall fra dagen før.
  2. Beklager, dårlig formulert av meg. Jeg har nemlig simle/ungdyr-kort. Kan jeg da skyte en 1,5 år gammel bukk som ungdyr, eller regnes denne som kløftbukk hvis den har to endetakker på en eller begge sider?
  3. Hva da med en 1,5år gammel bukk - regnes den som ungdyr eller kløftbukk? Eller kan et "ungdyr" kun være 1,5 år gammel simle?
  4. Isogaisa er en bra støvel! Men det jeg liker med Jörnkängan er at den har lavere vekt.
  5. Hvilke erfaringer har du gjort deg med Jörnkängan? Jeg ser at du også har lang erfaring med Lundhags - hvordan er lesten på Jörnkängan sammenlignet med Lundhags? I dag prøvde jeg en Lundhags Professional på foten, men den blir for lav over vrista for min fot. Dette var standard såle, Optilest hadde de ikke. Jeg synes "Kängan" ser veldig fin ut, men er veldig usikker på om den vil passe foten. Original-modellen skal visstnok være bredere enn M96 og ser også litt høyere ut over vrista på bilder. Men den er helt flat under, og sålen ser litt klumpete ut. Mvh, Andreas
  6. Jeg takket nei til tilbud om simle- og kalvekort hos Røldal fjellstyre, ettersom jeg har fått jakt på Dovre. Fellingsprosenten i Odda ser sørgelig lav ut, og for meg blir det mer stress enn kos å dra nedover i høst. Nå leser jeg i tillegg på sidene hos Ullensvang Fjellstyre at samjaktavtalene stort sett er begrenset til innenbygds jegere. Da er det kjekt å ha fått jakt en annen plass
  7. Noen som har erfaring med "Activ-kløven" fra Nes Sledeverksted? Den ligner vel litt på "Laika-kløven" kanskje? Grunnen til at jeg spør, er at jeg vurderer kløv til min NES hann. Men som nevnt tidligere i tråden, så har jeg en følelse av at disse kløvene har litt vel tung egenvekt. Noen gode tips her, til kløv for hunder rundt 16-18kg?
  8. Simle/ungdyr + kalv hos Oppdal Bygdeallmenning, Snøhetta Andre år med reinsjakt, første gang på den siden av E6. Det gledes!
  9. Jeg anbefaler alle å lese et leserinnlegg i siste "Jakt & Fiske" nr. 4 2012. "Forvaltning av kystsel", side 38-40. Etter min mening er det et bra og saklig innlegg fra Kjell Tormod Nilssen, forsker ved Havforskningsinstituttet. Det går blant annet på bestand, bestandsutvikling, kvoter og grunnlag for kvoter.
  10. Nydelig valp! Og den virker utrolig trygg og rolig. At valper biter labber/hale, er gjerne et tegn på stress. Men hvis det skjer såpass skjelden som èn gang i døgnet, så er dette neppe årsaken i dette tilfellet, så jeg vet ikke hva det kan skyldes. Ut ifra bildene, så virker det som et avslappet individ, det gjør det mye enklere i månedene kommer. Lykke til med valpen!
  11. Jeg kjøpte av og til Partizan blyspiss som treningsammo, billig. Ellers har jeg ladet Swift Scirocco 90grs og skutt mye rådyr med denne. Med litt skrå skuddvinkel har jeg av og til funnet igjen kula i skinnet, perfekt soppform. Men i det siste har jeg ladet Oryx og brukt den på rådyrjakt. Denne ekspanderer lettere virker det som.
  12. Har erfart at særlig store haverter synker som et lodd før du rekker å få ut tomhylsa... Jeg skjøt en gang en stor jævel på nesten 2,60. Den sank like før gutta i båten rakk fram. Vi kasta ut markør, men måtte bare gi opp, det var for mye blod til å se noe i vannkikkerten. På vei hjemover senere på dagen kjørte vi via skuddplassen, men vi hadde gitt opp håpet, da det hadde blåst opp. Men plutselig lå selen og fløyt i vannskorpa Den hadde nok blåst seg opp, og løsna fra taren da vi dreiv og pilka den andre gangen.
  13. Sitering av overstående innlegg er slettet jmonsen La oss gjerne få høre hva svaret fra importøren blir - ja, trådkorset er lovlig tynt. Men et nydelig sikte, som trolig havner på en Tikka T3 9,3x62 for min del.
  14. XXL tenker vel på likviditetsbalansen - de fleste av oss andre har jo allerede betalt via kortet! tja, pussig greier. Men han jeg prata med sa tydelig at han hadde den på lager, og han mottok med største selvfølgelighet adresse og personalia for å sende den i postoppkrav - han mente sågar at det var rart at den ikke lenger fantes i nettbutikken.
  15. Jeg ringte opp til XXL på Lade i Trondheim. De hadde den inne, og den skulle visstnok bli sendt i postoppkrav i dag
×
×
  • Create New...